Min 12-åriga son ruskar om mig när jag ligger I soffan I vardagsrummet och sover. Klockan har passerat midnatt, för ett bra tag sedan, och han skulle bara gå upp och kissa när han såg mig ligga där. Jag skrattar till åt honom och skämtar lite om hur trött jag är efter allt jobb och han smiter in på sitt rum och fortsätter sova. Jag blir sittande och tittar på den orangea konen mitt I VLC playerns fönster på tv:n och inser att jag missat ännu en nedtankad film.

Jag är full. Inte onykter utan riktigt jävla packad som man blir efter 8-12 glas vin och innerst inne så skäms jag över att min grabb både fått se mig sådan och vetskapen över att han fattar vem hans pappa egentligen är.

Jag är en 40-årig kille som bor med barnen varannan vecka i Eskilstuna. Jag har ett fantastiskt jobb som resande säljare och reser mer eller mindre på hela Sverige. Jag är utåtriktad, ser bra ut och har precis hamnat i mitt tredje längre förhållande med en tjej, även om vi är särbos.

Det finns ingen dag då jag VET att det startade men det jag vet är att jag dricker mig full varje kväll, vardag som helg, och jag har gjort det i minst fyra års tid. Jag har druckit alkohol sedan jag var 18 år.
Jag har tillsammans med min chef (och en alkoholmätare för utandningsluft som polisen har) kommit fram till en teknik som vi kallar för "kickstart" där det gäller att bli så full som möjligt innan kl 21:00 för att kunna köra bil dagen efter vid tio tiden.

Ändå upplever jag inte att jag har alkoholproblem. Visst lite för full har man väl blivit vid ett flertal tillfällen och gjort bort sig men ordet problem har jag nog inte velat blanda in i detta beteende.

Jag skulle kunna beskriva det som att bästa kompisen kliver in genom hallen när den första välbekanta fyllekänslan infinner sig efter ett svept glas vin.

-"Men tjena, kommer du hit ikväll igen!" Fyllan sätter sig bredvid mig och kramar om mig och tillsammans kommer vi fram till att vi ska titta på film, igen! Ikväll blir det nog inception med Tom Cruise! Livet är härligt och det är bara vi nu och vi dricker oss så berusade att det känns konstigt att titta på sig själv inne i badrumsspegeln när man pissat!

Jag dricker upp till 4 vinboxar i veckan och törs inte ge mig på starksprit för att jag vet att jag kommer att slå i botten på denna nedåtgående spiral. Jag fick en hel liter Rom av en bekant som jag sköljde ner på två dagar och det fick mig att haja till lite.

Härom veckan skulle min 15-åriga dotter ta sig hem från sin träning lite senare på kvällen. Eftersom hon vet att klockan redan passerat "gränsen" för min nykterhet så sätter hon sig på bussen för att komma hem. Jag är en duktig kock och hade fixat en lasagne. Hon kliver in och är halvt hysterisk då hon blivit antastad på bussen av ett par äldre grabbar. Jag försöker att prata med henne men får bara en dörr i ansiktet när hon går in på sitt rum. Jag hör att hon mumlar något men inte vad utan vänder mig om och går mot köket och vet att jag hörde ordet "alkis" och jag lider för att jag inte kunde ställa upp och skjutsa henne.

Senare den kvällen googlar jag på "jag är alkolist" och hamnar här, hos er, och läser fantastiska inlägg från folk som är precis som jag, en alkolist.
Jag fastnar för Abels berättelse som är slående lik min situation för fyra år sedan, när jag hade både hus & fru kvar och blir glad för hans skull att han "redan" insett vad han håller på att förlora.

Jag har nu varit nykter i fem dagar och det känns bra, liksom för Abel så känns det alldeles för "lätt" och jag har bytt vinet mot löpning och kaffe.
Det är först nu jag inser hur ensam jag egentligen är när min kompis inte får komma in längre. Vad hände med Micke, Johan, Tony och alla mina andra polare som jag alltid umgicks med. Kanske tröttnade dom också ur på att jag alltid var drängfull. Jag vet inte men jag kommer att fråga!

Jag satte mig ner med mina barn i förrgår och berättade för dom om mina planer på ett nyktert liv och fast jag knappt vågade så frågade jag dom:

-"Kan ni beskriva för mig hur jag är när jag är full?"

Bilden av ett monster växer fram på bara ett par timmar. Inte ett sånt monster man ser i filmens värld, mycket värre. Ett svek som är obeskrivligt mot mina barn hänger kvar i mig av denna kväll och det är motivation nog att inte röra en droppe bara det. Det känns ändå bra att ta upp detta med dom och vi tar bilen sent på lördagskvällen och åker och köper glass, vilket vi aldrig kunnat göra förut.

Det finns en scen i filmen Wyatt Earp som jag tycker är cool när Kevin Costner kliver in på en bar i Dodge city med en hagelbössa och säger: -"My name is Wyatt Earp, it all ends now"

Well...

-"My name is Andreas, it all ends now!"

Bara_Adde

Tack så mycket!
Lite jobbigt att inse vad alkoholen egentligen har ställt till med när man själv tycker att man "bara tagit ett par glas vin"!

Härlig sida att läsa om detta märkliga problem, som delas av så många!

//Adde

NyMan

av denna surrealistiska värld vi tilltuffsingar så länge lyckas inbilla oss är helt normal. Jag välkomnar dig till vår komplicerade men omtänksamma och uppriktiga gemenskap härinne i Forumet. Vi finns här för varandra och därmed även för dig from now on. Känns som om du har tagit flera viktiga och modiga steg under dina första dagar i frihet. Fortsätt lugnt och eftertänksamt längs vägen. En sak i taget och viktigast först. Och ett nytt beslut varje morgon, så lägger du dag till dag i friheten. Hur sanslöst fantastiskt är inte det?! Kram!/NM

Paradisbruden

Hej,
Ville bara önska dig lycka till.
Du är säkert rolig o framgångsrik o älskad av alla även när du är nykter!
Och framförallt så kommer dina barn älska dig ännu mer!
Med vänlig hälsning, Paradisbruden.

Morla

..för din beskrivning av känslan av att höra dina barns beskrivning av dig själv som full. Det ger mig ännu en spark i baken. Mina barn är för små för att kunna berätta. Varmt välkommen!

trädet 123

Att få höra sina barn beskriva en på fyllan är det ABSOLUT jobbigaste jag har hört i hela mitt liv! Det kändes som om någon bokstavligen kramade om mitt hjärta med en iskall hand.. Åh va jag hoppas på nykterhet! Har ingen direkt plan ännu förutom att jag inte ska dricka.. En stor varm o innerlig kram till dig o alla andra här som kämpar mot denna skitdrog (alla droger är skit)

m-m

Välkommen hit... du är i gott sällskap här! Blev engagerad av din historia och hur du pratat med dina barn, bra och modigt gjort! Önskar dig lycka till, fortsätt att hänga här, och skriv både om det lätta och svåra - det kan ge mycket hjälp på vägen!
/m

Bara_Adde

Först och främst:
-"Tack allihopa för ert stöd, den tid ni tar er för att svara och ge mig feedback. Jag har haft fullt upp men har tittat in via mobilen och blir så stolt över oss allihopa som slåss mot den här skiten!"

Då var det dag 8 och dags för lite reflektioner...

Jag blir livrädd över den uteblivna abstinens-reaktionen. Det är jätteskönt men jag som snusare trodde att det skulle bli någon form av nätter med fosterställning, dyngblöta lakan och frossande kropp men det verkar som jag slipper det.
Eller i och för sig, jag skulle ta en lunch-lur igår och slocknade totalt i fyra timmar.

Tog mod till mig och berättade för min chef att jag har druckit färdigt och fick självklart mothugg. -"Ja, vi får nog hålla koll på varandra så att vi inte dricker för mycket nästa gång, det har varit mycket ett tag nu!" var svaret jag fick.
Jag berättade helt naket och rakt upp och ner att jag dricker upp till fyra bag-in-box i veckan och att jag har utvecklat ett rejält alkoholmissbruk som håller på att fördärva mitt liv och att jag INTE kommer att dricka något mer nu, punkt slut. Han blev tyst i nästan 10 sekunder och jag kände mig olustig. Tillslut sa han: -"-det borde nog fan jag med!"
Vi pratade om både hans och mitt missbruk en stund och jag berättade om löpningen och min utstakade plan.

Jävligt skönt att detta är gjort och jag vill inte bli någon mässande messias som ska övertyga alla om att alkoholen är djävulen, det finns ju faktiskt dom som kan njuta av ett glas vin och sedan gå hem ...lucky bastards!

Jag bor varannan vecka hemma i min fyrarummare i Eskilstuna med mina barn och där känns det safe men var annan vecka så bor jag mer eller mindre i Katrineholm, hos tjejen, och här blir det lite bekymmer. Vi har varit tillsammans i snart nio månader och det där rosaskimmrande fluff-fluff molnet som omgav oss i början har börjat att upplösas och och vardagen har kommit till byn. Hon vill gärna ta ett glas vin när vi lagar god mat och det spelar ingen roll om det är tisdag eller fredag. Jag har berättat och hon har själv sett att det har varit väldigt mycket alkohol i bilden. Hon var med ner till Malmö och träffade lite kunder och igår ringde en av dom och ville boka en utgång som jag snyggt duckade för. Jag berättade det för henne och fick till svar:
-"Måste du alltid dra allt till sin spets, det är ju bara att dricka lite mindre, du låter ju som en alkolist när du säger så!"

Diskussionen som sedan följde avslutades med att hon var tvungen att sova för att hon skulle upp och jobba. Jag vet inte om hon är orolig över att ALDRIG själv få dricka vin men för min del får hon gärna göra det, jag dricker smaksatt vatten. To be continued med andra ord!

Löpningen går riktigt bra och jag har registrerat mig på Runkeeper och valt ett träningsprogram i iphoneappen som ska få mig att gå ner i vikt och löper över 8 veckor. Det bästa är att man får en schemalagd löpning och igår blev det 5 km på 32 minuter. Smärtan i kroppen känns riktigt skönt och jag behöver verkligen aktivera mig, tror fan jag har adhd på riktigt.

Nu ska jag jobba! Stå på er allihopa, spotta i glaset och håll er ifrån skiten.

"The devil is walking next to me!"

Mammy Blue

Tufft att säga till chefen, men det är det värt! Jag hoppas att du får din särbo att förstå, det är helt klar en omställning för henne också, hon har ju bara umgåtts med alkisen, den hon blev kär i.

God fortsättning!
/MB

Weekend

Sova...det får du vara beredd på den närmsta tiden.
En "liten" tupplur kommer att vara några timmar.
Då tror man att...shit kommer inte att somna inatt...sover som ett barn!
Tar några veckor innan kropppen rensat ut skiten!

Kämpa på - Ha de!

Bara_Adde

Helgen blev ett riktigt test!
Tjejen hade fixat biljetter till Katrineholmsrevyn i fredags och tidsramen var allt för snäv för att hinna laga till något och äta hemma. Vi hamnade på Harry's nere vid centralstationen och jag fastnade för oxfilépastan.

Tjejen tog kycklingpastan och ett glas rött. Vi hade pratat lite om alkohol och om min konsumtion och jag var DJÄVULSKT sugen på att bara ta ett litet, litet, ynkie pynke glas med rött vin. Känslor av välbehag svepte genom kroppen när jag tänkte på hur det känns att läppja denna fantastiskt underbara dryck och låta den första "sippen" skölja ner i svalget efter att man lekt med den svirvlandes runt i gommen och hela munnen. Hårstråna reste sig rakt upp och jag bet mig själv i läppen.

Kvinnan som var servitris var ung och vacker i sitt förkläde och nästan förföriskt så upprepade hon frågan: -"Och vad vill DU ha att dricka till pastan?"

Jag var så sinnesjukt nära att säga "samma" men hör mig själv muttra en fråga om dom hade smaksatt vatten?
Det blev en Loka Citron!

Stolt över mig själv brast jag ut i ett leende och min tjej såg förbryllad ut när vi pratade om allt möjligt som hänt i veckan. När jag skulle betala gick det på runt 300 spänn och det är en omväxling man kan vara glad över om inte annat.

Vi klev in inredd aula i någon form av skola och precis innan entrén så såldes det både öl och vin. Jag låtsades inte se detta utan klev in och letade efter våra platser. Damerna i raden framför oss var till en början som alla andra men efter pausen så kände jag en distinkt doft från dom ...en doft av alkohol. Fan, det är ju alkohol ÖVERALLT, tänkte jag och försökte tänka bort det!

Efter showen, som var riktigt bra (om man bor i Katrineholm) så blev det hem och en stärkande kopp kaffe senare kikade vi på serien "The kill" på Netflix.

.....

Lördag morgon, den andra nyktra lördagen på mycket länge, vaknade jag fräsch utvilad utan ett uns av baksmälla. Det känns märkligt men är otroligt skönt. En annan positiv följd-effekt av att inte dricka alkohol är att magen mår så mycket bättre. Innan var jag livrädd att gå på toa och göra nummer två. Det har både låtit högt och luktat illa och det har känts ibland som att man är på väg att lyfta från toastolen när man går in där på morgonen, mycket romantiskt.

På eftermiddagen så gick vi och kikade på när hennes grabb lirade basket. En match dom vann i överlägsen stil. Jag tyckte att klockan drog iväg och jag satt och vred på mig för att jag visste att bolaget stänger om tio minuter och vi kommer inte att hinna...

-"Fan vad trög jag är!" tänkte jag för mig själv och tänkte att jag kniper igen om dessa tankar då jag inte var sugen att sitta och titta på tjejen när hon berusade sig under kvällen med en flaska kärlek i form av vin.

-"Jävlar, bolaget har ju stängt!!!" sa hon när vi satte oss i bilen. Jag tittade på mig själv i innerspegeln och såg att ögonen log.
-"Du är en bad, bad man Adde!" tänkte jag och petade i "D" på växelföraren och rullade mjukt i riktning mot hennes lägenhet.

Vi åkte hem till mig i Eskilstuna och jag gjorde i ordning en grym kycklinggryta med pasta till. Jag hade en mun glögg kvar som jag värmde till tjejen och hon blev lite lycklig för den i alla fall och jag gillar inte ens glögg.

Efter maten så satt vi i soffan och kikade vidare på serien när jag lycklig som en liten pojke berättade om min otroliga bedrift, att lura Hin Håle själv med vatten igår, på Harry´s.

Tjejen tittade förbryllat på mig och sa frågande: -"Fan, du har verkligen problem med spriten, eller?"
Vi pratade än en gång om detta och jag frågade om jag skrämde henne, vilket jag gjorde.

Fastän jag säger rakt ut att jag har problem med det så hittar hon lösningar åt mig att så inte är fallet. -"Alla dricker ju lite, det är bara att ta det lite lugnt!"

Nästa vecka så drar jag till Finland på försäljningsmöte. Planen är bowling med säljkontoret men vi vet alla att det är den perfekta ursäkten för att bälga i sig vin och sprit och samtidigt ha lite kul. Jag kommer att chocka dom alla genom att avstå alkohol och börja morgonen med en löptur runt Lahti.

Keep up the good work, boys and Girls!

Funderar på att dricka Coca cola i vinglaset för att slippa allt tjafs som kan uppstå!

redan

..och TACK För dina texter här ovan. Jag förstår verkligen hur jobbigt det är att ha någon nära som tycker det är lite "besvärligt" när man lägger korten på borden. Det är ju inte man själv som vill detta egentligen, EGENTLIGEN vill man ju vara som alla andra och kunna dricka mindre. Det där jiddrar så mycket i mitt huvud.När jag måste säga nej tack fast jag egentligen bara vill dricka det där glaset vin och sedan blir ifrågasatt av mina närmaste för att jag gjorde just det. Då känns mitt huvud som en torktumlare av olika känslor och tankar.

Jag fattar ju att de bara vill vara snälla oh att de inte förstår hur körd jag egentligen är i huvudet. Om de visste det skulle de applådera varje gång jag sa nej. (hehe.. för de har säkert inte andra saker att tänka på förutom om jag säger nej till sprit eller inte)

Proffset

...vilket man gör konstant när man försöker hålla upp. Å andra sidan så går extremt mycket tid även till att tänka på sprit när man är mitt uppe i drickandet.
Värst är det efter ett par veckor när man börjar att intala sig att det inte var ett dugg svårt att sluta. Så småningom så börjar man att plantera ett litet frö i huvudet om att man "nog" kan testa ett par glas vin igen. Går oftast bra i början, du kanske behärskar dig till ett par, tre glas och slutar sen. Jag kan göra det också, men tanken finns hela tiden där att "det skulle vara najs med ytterligare ett par glas, så man fick känna den där avkopplingen"!
Det kan ju också vara så att du fortsätter precis där du slutade - innan du bestämde dig för att inte dricka - och häller i dig som om det vore igår.
Jag har gjort det här massor av gånger och misslyckats lika många gånger också.
Spelar ingen roll hur klarsynt jag är, för när jag bestämmer mig för att börja att dricka igen så blir det mer och mer, oftare och oftare.

Det enklaste är att låta bli. Då behöver man inte fundera så mycket.. fast det gör man ändå... ;)

m-m

Bra jobbat med din helg!
Tror att det är svårt för dem som är nära att förstå, på riktigt. De kanske inte vill se och inse hur det har legat till? Jag vet inte, jag fick verkligen övertyga min man om att jag har problem. Det tog tid. Han tyckte inte att det kunde vara så stora problem, det märktes ju sällan på mig, och jag blir aldrig (nästan) dålig. Har nu efter nästan 3 månader försökt berätta för min bror, som jag ändå har en nära och bra relation med, men det gick inte alls fram. Har även försökt hinta lite på något mer ställe, men det verkar helt skottsäkert. Har insett att den djupare förståelsen får jag söka t.ex. här.

/m

Bara_Adde

Hejsan forumet!
Då lägger vi dag 14 till det förflutna och vänder upp en mardrömsdag!

Imorgon kl 13:40 så lyfter planet mot Finland och Lahti...och spriten!

Jag känner ett sting av nervositet men har märkt att det stärker mig att tacka nej till alkohol, eller ja, beställa något helt annat egentligen.
Ett eller två glas vin är helt uteslutet och jag kör på linjen med noll tolerans! Löpardojorna är nedpackade och det väntas bli -12 där imorgon när jag ska löpa 45 minuter i raskt tempo runt sjön Veesijärvi.

En grej jag har märkt är att man helt plötsligt har en massa tid över som jag inte riktigt vet var den kommer ifrån. Jag kan inte sitta på arselet och göra ingenting utan har precis satt mig in i hur Adobe Premiere Pro och After Effects CS 6.0 fungerar. Spelar in en massa sjuka filmer och redigerar dom så att ungarna skrattar tills dom kiknar när jag flyger runt gården som Hancoock eller halar upp ett lasersvärd i vardagsrummet!

Det känns riktigt skönt att vi har blivit mer av en familj igen och idag så fick jag skjutsa Emma både till och från träningen, känner mig lite stolt för den och våran öppna dialog.

En annan grej jag märkt är att jag blir som ett åskmoln på två röda sekunder. Det räcker med att tjejen insinuerar (eller åtminstonde låter som att hon gör det) så ifrågasätter jag det direkt! Likadant med kunder och då främst reklamationer. Har någon av er upplevt samma sak? Kortast stubin i stan.

Nu ska jag göra i ordning en presentation inför mötet imorgon innan jag kramar kudden!

"Bästa medlet mot dryckenskap är att nykter betrakta en drucken"
Kinesiskt ordspråk

Bara_Adde

Klockan nere i hörnet på min dator visar just nu 01:22, finsk tid.
Jag har just spenderat över 5 timmar i krogmiljö där jag ätit gott och druckit
...pepsi i vinglas.

En tanke far igenom huvudet.

-"I did it!"
En helkväll på krogen och jag lät bli alkoholen. Jag var inställd på att det skulle bli supersvårt och i princip omöjligt men det gick hur bra som helst.

För alla dom som inte delar detta bekymmer med alkohol för oss alkisar kan jag jämföra denna prestation med när Orville Wright, en solig och nästan helt vindfri dag, 17 dagar in i December 1903, satte sig bakom spakarna på "The Flyer" och gav sig av. Skulle han verkligen flyga? ...ta mig tusan, som han flög!

Stolt?
Jag?
...så in i helvete!

Det var intressant att se hur olikt man uppfattar fulla människor som nykter.
Jag höll t.ex. räkningen på min kollegas vinkonsumtion och precis innan jag skulle gå hem nu så frågade jag hur många glas han har fått i sig.
-"Jag har druckit 6 st glas vin!" sa han sluddrande och jag började garva. Jag hade räknat till 9 glas men tror att han fyllde på lite snabbt när jag sprang på muggen runt det 6:e glaset.

Tidigare ikväll löpte jag runt 9 km här i Lahti och den -12 gradiga luften misshandlade mig både i lungorna och i ansiktet, men det var skönt. Lagom tungt, lagom långt.

När jag kom tillbaka till hotellet så satt han i baren, vid ett bord med datorn uppfälld.
Efter en snabb dusch och ett samtal till kärleken så gled jag ner i en ny kavaj och gjorde honom sällskap.
Han hade då druckit två glas sa han och det får man väl tro på.

Samtalsämnet var inställt på jobb och gick sakteliga över till hem och hus.
Ju senare det blev desto mer privata problem dök upp (som jag inte vill skriva om här)

Vi hamnade på en restaurang som heter Terenpeli och käkade någon form av smörgås med både skinka, korv och salami i, typ som pizza fast lite fiiinare som dom säger på Lidingö.
Efter maten hade tjatet om att jag skulle dricka vin nästan upphört helt och övergick i hur "duktig" jag är och att han minsann inte druckit öl sedan oktober och kände sig fit på grund av detta.
Vi hamnade tillslut på en rejält sliten krog, som heter Mon Cheri där medelåldern låg på runt 20 år. Det fylldes på med folk hela tiden och till slut blev det nästan pinsamt att stå kvar där. Min kollega doftade så mycket sprit att det knappt gick att stå bredvid honom och hans blick vacklade fram och tillbaka i lokalen och fastnade ibland lite väl uppenbart på olika kroppsdelar hos tjejerna.

De gånger man stått och käftat med ordningsvakter som inte vill släppa in en på grund av att dom tycker att man är för full känns bara pinsamt för mig när jag upplever detta scenario. (Förlåt, alla ordningsvakter!)

Min kollega frågade om han såg nykter ut. Jag tittade in i ett par blodsprängda ögon som tillsammans med andedräkten och rejäla balansproblem tydligt avslöjade att han antagligen var kanon. Att sen de påbörjade meningarna i sig aldrig kom till punkt utan bara tystnade och handlade om helt sjuka saker hjälpte väl inte honom heller.

-"Du ser helt ok ut!" sa jag och skrattade till. Reaktionen blev överdriven och jag fick en "high five" som man gjorde på 80-talet.

Mitt i denna kaos så förstod jag att det är så här jag är när jag är kanon och helt plötsligt så kände jag mig helt ensam i detta folkhav av fulla ungdomar och min kollega. Det kändes surrealistiskt men var intressant och tankarna gick mot att jag antagligen var närmare en scen av The Walking Dead mer än en helt vanlig onsdagskväll i Lahti.

En rödhårig tjej kom fram och fick efter en stund in en vatten och något som såg ut som en Lonkero.

Hon var runt 23 år gammal och var nog ännu fullare än min kollega. Det tog nästan en hel minut för henne att förstå att hon skulle prata engelska med oss. Hon hette Merja och vi kallpratade alla tre på ett nästan komiskt sätt och mitt i en mening som kollegan höll på att utveckla så berättar hon att hon ska plugga till "a sexual educator".
Hon log och skulle helt oblygt dra sitt finger på min överarm men rasade in i mig och min smärtgräns för denna kväll passerades och jag tackade för mig och gick med raska kliv hem till hotellrummet.

Imorgon kommer jag att vakna pigg, pinknödig av all Pepsi och fräsch och just nu finns det INGENTING som skulle kunna få mig att dricka igen.

God natt och kämpa på allihopa!

Vilken litterär ådra du har, dina meningar förflyttade mig verkligen till den miljön du beskrev...

Tack!

Berra

kija

det är ju komiskt vad man utsätter sig för. Miljön, spriten, människorna.

Jackpott för dig denna kväll. Grattis!

Bara_Adde

Ljudet som uppstår när nyckeln till min lägenhet glider in i låset får hårstråna på armarna att resa sig på mig. Doften från min lägenhet är härligt bekant och när jag tänder lampan i hallen så ser jag att allt är som det ska och ligger på sin plats.
Jag tänder myslamporna och tänder upp alla värmeljus och hamnar framför min, egentligen idiotiska, lösning med TV/DATOR/HEMMABIO i ett och startar upp spotify och fastnar för låten Impossible med James Arthur. Jag tittar ut genom fönstret och känner mig otroligt nöjd över mig själv när James hesa röst överöstar alla andra ljud i min omgivning.

-"Fan, jag klarade av det!" tänker jag rakt upp och ner.

Hela två dagar fyllda med gratis öl, vin och sprit ihop med finska arbetskamrater som mer eller mindre mäter styrka i hur mycket man kan få ner under västen. Inte en enda droppe alkohol. Det känns jävligt stort.

Igår kväll hamnade vi på en riktigt fin restaurang med vita dukar och en exklusiv inredning som också den hette Teerenpeli. Jag frågade en av tjejerna som serverade oss vad namnet betyder och på knackig engelska förklarade hon att det inte finns något engelskt ord för det men att det är ungefär som den första tiden när man träffar någon som man passar ihop med men inte flyttat ihop med ännu. Jag tyckte det lät fint och beställde en Pepsi i ett vinglas och googlade fram att det betyder flirt.

De andra berättade att i källaren på denna restaurang ligger det ett "Whiskey Distillery" som är känt över hela Finland.

Jag tänker direkt att det just är typiskt. Här ska man sluta dricka alkohol och hamnar ovanpå en stor jävla brännare som gör whiskey, i FINLAND dessutom med finnar som inte direkt är kända för att spotta i glaset. Det är ett test utan dess like och jag får höra att dom har både hemmagjord öl & cider som är tillverkad i grannstaden.

Alla får in en öl och ingen har hitills sagt något om min Pepsi som är förklädd till ett glas rött.
En kille som heter Jari får sina fiskar varma när han dricker vatten och det kan nästan beskrivas som en lynchmobb som kraftigt ifrågasätter hans val av dryck, först på engelska och sedan ännu hetsigare på finska. Det visar sig att han och jag delar samma problem och jag fick en vän för livet igår kväll när jag ber dom lugna ner sig och respektera att vi inte vill ha alkohol.

Efter middagen som bestod av en ordentlig köttbit så avnjuter vi en hemmagjord glass.

Jag är lite irriterad över sällskapet och deras uppförande och tackar hövligt för mig och går mot hotellet.

Hey, hör jag bakom mig och Jari kommer springande.
Vi sätter oss i hotellbaren och dricker läsk och han berättar sin tunga historia om spriten och jag berättar min.

Ett par timmar senare kommer det in drängfulla arbetskamrater och jag går och lägger mig!

Jag känner mig stark och upprymd och det här kan ha varit den värsta kväll jag upplevt på mycket länge.

"It all ends now!" tänker jag och snart sover jag som en baby!

(brrr... vill skriva mer men hinner inte...!)