Fyfasen..jag drack igår, varför gjorde jag ens det!! Jag har sån ångest idag att jag inte vet vart jag ska ta vägen..jag hatar mig själv och min pojkvän och jag är ovänner pga av att jag sagt något inatt som jag inte ens kommer ihåg..jag vill inte leva mitt liv så här, det funkar inte längre.. nån som vill följa och stötta för ett nyktert liv?

Pellepennan

Nån som vill följa och stötta? Ja det är det en massa som vill, och det är precis därför vi är här. För att stötta, och för att få ta del av det stöd som andra kloka kan ge oss.
Du kommer att få ta del av det, och nu kanske allt känns svårt och du inte vet vart du vill komma med att förändra din relation till alkoholen?
Men det kommer. Fortsätt att läs begrunda och skriv. Du är inte ensam med problemen. Faktum är att i princip varje söndag vid lunchtid kommer det till ett par nya.... Vissa stannar och lyckas uppnå sina mål. Det visar att det är möjligt.

Hoppas du snart kvicknar till, och behåller motivationen.

//PP

Bea-Li

Hej! Jag måste också sluta med alkoholen innan jag förstör mitt liv. Jag kan inte begränsa mitt drickande och har sån ångest sen i fredags. Minnesluckor och är övertygad om att jag gjort bort mig. Fy fan, hatar denna känsla och det är verkligen inte värt det. Men vissa gånger kan jag hålla mig till två glas. Jag tror att detta för att jag inte slutar helt för ibland går det ju bra. Men inte alltid och dessa gånger ångrar jag så och hatar mig själv för att jag är ett sånt fyllo!

Zapata

Vill bara ge dig stöd. Själv blev jag tillfrågad av en "kompis" om jag ville ha en grogg. Hörde att ag tackade ja. Jag som inte vill dricka. Dock ingen ångest i dag. Vi tvingas inse att vi inte kan dricka oh att vägen är lång och brant ibland. Men vi får inte ge upp. Bra att hänga här som stöd. Vi kan stötta varandra. Känner själv att jag i varje fall är på rätt väg, fast resan är lång. Spriten är så jävla falsk.

Mulleman

Hej Bea-Li, vill gärna stötta, finnas till bara så där helt enkelt. Vet inte om det här är rätt tråd, men man får väl gripa tag i varje trådstump man hittar... Klistrar in det jag skrev på ett annat ställe bara...
----------------------------------------------------------------
Nu blir jag smått tokig!
Skrev ju till dig och vips så är det totalt borta!
Ville bara skriva att jag läst, berörts och ville dela med mig från mig till dig, dela för att visa dig delaktighet och ett öra som kan lyssna, lyssna förbehållslöst. Finnas, och vara kvar oavsett det som sägs, för vi som är här, vi vet något som det gäller att vårda och värna, faktiskt!
Nu sänder jag bara detta lilla då, förargad över mig själv för att jag slarvade bort det. Det var ju naturligtvis väldigt bra!!! :-)
Men du, du är verkligen inte ensam om alla funderingar, tankar på hur och vad man skall göra. Det har de flesta av oss här gjort under längre eller kortare tid innan vi kommit så långt som du nu har gjort. Börjat berätta för andra!
Det finns ett liv utan alkohol, det är samtidigt så att visst sjutton hade vi hur kul som helst med alkohol och fest och vänner en gång i tiden. Men det gäller att välja ett annat liv och du, det FINNS ett annat liv även utan alkoholen. Jag har fattat att det idag bara är att konstatera, jag kan aldrig mera få en kul fylla! Bara det att man funderar över hur man skall göra för att kanske i alla fall, på något sätt skulle... kanske senare, om två veckor osv. tillhör just den där process vi kanske och troligen mer eller mindre får acceptera som en del i vårt liv som nyktra. Men det fina är att det finns ett liv som nykter och då är det så fint att kunna dela, stötta och finnas tillsammans med andra, på ett eller annat sätt. Du är ju en livslevande människa och inte alls förminskad till "alkis", speciellt viktigt för mig har det varit att se mig själv som den person jag är, som "kommit ut" på en annan sida av mitt betydelsebärande liv.
Så det så! Kram! Mm.

Mulleman

Fint att läsa det du skriver, igenkänningsfaktorn är nog hög för de flesta. Måsta stå där och plötsligt höra sig säga eller göra sånt man kanske på förhand bestämt sig för att Inte säga eller göra, inte den här gången i alla fall, och verkligen inte så mycket i alla fall!!
Det som faktiskt är helt oförklarligt är sen när någon frågar: Men du, hur f-n tänkte du då när du i alla fall tog den där drinken, eller ännu värre kanske, gick ut i någon gömma och trots alla löften öppnade den första ölen, första vinskvätten. jaa du, hur tänkte man då?
Exakt så är det, det var precis det man inte längre gjorde då och det får som konsekvens att man verkligen inte KAN förklara med ord! Det medför sen i sin tur att den som sannolikt med all rätt ställer frågan blir helt klar över att man inte VILL säga eller försöker slingra sig undan.
Jag har lärt mig att det enligt hjärnfysiologin kan vara så att den primära driften att skaffa sig njutningen i form av alkohol i detta fallet styrs från de allra tidigaste delarna av vår hjärna, närmare bestämt Reptilhjärnan. Den har INGET språk tillgängligt så hur sjutton skulle man då kunna begära en förklaring i ord.
Jaja, det är bara att försöka förstå, en dag och en situation i taget.
Fint att du ändå fixade kvällen, ångest är bara så tråkigt! :-)
Ha det fint och du, jag håller med dig, det är bra att hänga med här. Härliga människor och mycket tänkvärt att läsa och ta med sig som färdkost! Mm.

Zapata

Blev bara så glad för ditt inlägg. Man behöver inga råd uppifrån, bara stöd nerifrån. Ditt inlägg gav mig sån god känsla av medmänsklighet och stöd.

Mulleman

Tänk, då är vi Två som är glada! Jag blev också så glad åt det du skrev, sånt värmer, läker stillar och ger mening åt att finnas till!
"Ge något och du skall få, Tag emot och du skall få ännu mer"
När man ibland bara känner, ojojoj, vad skall jag säga/göra, vill ju gärna men hur då? Kanske det då ibland är precis det man skall säga eller göra, tala om det. Nu iväg till söndagskvällens sysslor. Önskar dig och alla andra förstås, en god kväll, gärna nykter sådan om det är det man vill! Som jag ofta, i varje fall den första tiden som nykter tänkte, Vi är många många, tillsammans klarar vi det. Då menar jag inte bara överleva, jag menar leva! Take care! Mm.

rosa78

Tack så mycket för era svar..känner mig så himla kass just nu, ångesten brukar ju få en att göra det men jag ska fasen ta tag i det här nu! Orkar inte skriva mer just nu, har för mycket ångest:(