Hej!

Har aldrig varit en korkad tonåring utan började sent med supandet(en korkad medelålders alltså). De fyra senaste åren har jag verkligen trillat dit tror jag (dricka varje dag med regelbundna återställare). Har inte ens velat lura mig själv och trott att det var möjligt med måttligt drickande. Nej, jag söp för att jag älskar krogar, vin, öl och sprit, samt tycker att det är ballt med rock'n roll lifestyle.
Dock, så började jag ett nytt jobb nyligen och nu är jag inne på min NIONDE nyktra dag! Skulle aldrig ha trott att jag kunde klara det!
Med detta "kapital" av nio dagar kan jag inte se vitsen att någonsin dricka igen och jag litar på mitt sunda förnuft. Varför vara klantig och gå tillbaka till ruta ett?... Det var så jag lyckades sluta röka för över tio år sedan.

Dock, så har jag några frågor och vore väldigt tacksam om ni kunde dela med er er erfarenhet.

1-Har börjat få mardrömmar och vaknar lite groggy. När får man tillbaka bra sömn (är inne på min nionde dag)?
2-Bör man äta vitaminer under en period? När och hur länge?
3-Det enda jag oroar mig för är inte suget utan åratal av vanor på krogen eller då man är bortbjuden och beställa in alkohol av MISSTAG! Har ni några tips om hur man inte ska GLÖMMA att man inte får dricka minsta droppe alkohol?
4-Vilka alkoholfria drycker är de mest behagliga?
5-Går man naturligt ner i vikt redan efter en månad?

Tack på förhand.

Pellepennan

In Vattenpojken. Upplevelsen och vad man bör göra är nog olika. Finns så mycket olika strategier. Exempelvis behöver eller vill vissa äta antabus för att göra det lättare, andra inte. Finns nog inget som stämmer på alla. Men det som håller dig nykter är ju rätt!

Mina erfarenheter är ungefär så här:

Drömmar hade jag i princip inte när jag drack, däremot vaknade jag på morgonen/natten och hade ångest och kunde inte sova. Utan alkoholen har sömnen således blivit bättre, eller mycket bra. Drömmar hör till, och idag drömmer jag. Någon gång en mardröm och då handlar det oftast om att jag dricker alkohol.

Vitaminer vet jag inte men har man skador eller är orolig för det så kanske man bör prata med läkare. Jag gjorde inte det (var för feg) men åt bra och tog ett par vitamintabletter extra.

Hur man ska glömma att man inte får dricka alkohol vet jag inte. Men vill man glömma? Jag vill gärna vara medveten om att jag inte kan dricka alkohol, och jag är inte rädd att jag råkar glömma detta. Däremot är jag rädd att jag intalar mig att det inte är något problem att ta ett glas. Därför drar jag varje dag min egen ramsa, idag ingen alkohol..

Alkoholfria drycker är inte lika "behagliga" som alkoholhaltiga. Dom innehåller ju ingen alkohol, så glöm den tanken ;-)Alkoholfri öl är det jag dricker som påminner om drycker jag tidigare drack med alkohol. Annars får det bli hemmagjord saft eller annat som är gott. Men ett behagligt substitut till en flaska Amarone har jag ännu inte hittat.

Jag går ner i vikt när jag bränner fler kalorier än jag äter. Så är det nog för dig med ;-)
Däremot innehåller ju alkohol mycket kalorier och binder även vatten i kroppen. Om man byter ut alkoholen mot annan skit så blir det ett nollspel. Vattnet och pluffsigheten som många som dricker för mycket har, kan försvinna eller avta fort. Man blir faktiskt ännu vackrare än man var innan!!

Lycka till

//PP

konstnären

Välkommen hit ska du vara. Det var många frågor och svårt att besvara. Jag tror om jag minns rätt
att sömnen inte blev ok förrän efter 10 dagar. Hade insomningstabletter den perioden, har trappat
ner dom till 0 och sover tio ggr. bättre nu.
Har B12 jag äter varje dag på recept av min läkare.
Olika sociala situationer där alkohol var inblandad undvek jag helt första månaderna.
Jag vägde bara 48 kg när jag slutade nu väger jag 57. Men det är bra.
Svårt att ge råd då jag inte har några problem att vara själv. Är väl ingen sällskapsmänniska numera.
Skriv gärna här det har hjälpt mig mest.
Idag inget första glas
Konstnären

Vattenpojken

Tog ett stort steg i kväll. Gick och åt på restaurang och drack endast en äpplejuice och en mineral- vatten. Kände egentligen ingen större skillnad.
När kan man våga träffa vänner på krogen?