Vaknade i natt efter att återigen ha druckit för mycket en vanlig vardag och kände att nu får det vara nog!
Dricker säkert alkohol 5 ggr/veckan. Ibland bara ett glas vin men oftast blir det mycket mer.
Smyger med mitt drickande när jag tror att ingen märker. Ibland har jag blivit så onykter så att min man självklart märkt detoch undrat. allt började för ca 1,5 år sedan då vi hade en stor kris i äktenskapet. Tog till alkoholen för att orka med. Sen har det bara rullat på fast vi nu har det bra igen hemma. Jag känner att jag har svårt att kontrollera intaget. Tar jag ett glas vin så har jag så svårt att sluta där. Kan svepa ett glas när ingen ser. Sen kommer ångesten dagen efter att jag återigen drack så mycket. Känner att jag behöver "prata" med andra i samma sits. Jag vill kunna fortsätta dricka alkohol vid vissa tillfällen men måste lära mig att det kan räcka med 1-2 glas och ABSOLUT inte varje dag!! Har en liten dotter på 4 år som betyder allt för mig och för hennes skull måste jag klara det!! Tänkte att om jag skriver här så kanske jag får upp ögonen lite för mitt problem och kan lära mig att tänka till först innan jag börjar dricka....

Äntligenfri

Hej och välkommen hit!
Fortsätt läs och skriv här på sidan, ta del av andras historier och erfarenheter så kommer du nog att känna att du blir hjälpt i din egen process!
Lycka till!

Buzzz

Hej sommar14!

Helt rätt att börja skriva här, det hjälper till i processen att få ordning på sina tankar.

Det är ju några få här som jag tror klarat av att minska sitt drickande till "normalt", om det nu finns något mått på vad som betraktas som normalt?
Jag känner i alla fall att jag skulle inte vilja ta chansen att försöka.
Om det nu är smaken man är ute efter så finns det massor av goda alkoholfria alternativ.
Dock är det ju bara (i alla fall i mitt fall) att erkänna att det är buzzet i skallen man är ute efter. Den "ro" som man uppnår efter en lagom mängd.
Efter många, många försök vet jag att det bara fungerar under en kort period, sedan är man tillbaka i gamla hjulspår, för det mesta värre till och med.

Jag ser att du skriver att du måste försöka för din lilla dotters skull och det är ju bra, men jag tror, hur hårt det än låter att man bara kan sluta för sin egen skull.
När jag rannsakar mig själv så inser jag att jag faktiskt sket fullständigt i hur andra led när jag drack.
Drickandet var nummer ett. Punkt.

Så jag tror att man måste ta sig en ordentlig funderare på varför man inte vill fortsätta och sedan verkligen ha det i minnet. Alltid.

Bra att du har hittat hit. Här finns massor av erfarenhet att ta del av.

//Buzzz

sommar14

Tack för att ni orkade skriva :-)
Har bestämt mig nu iallafall att mitt första steg mot ett litet hälsosammare liv ska bli att ALDRIG mer dricka i min ensamhet! Har väl varit det som varit mitt största problem för då dricker jag alldeles för mycket. Klarar jag av det så tror jag iallafall att jag kommit en bit på vägen. Vill ju kunna ta en öl eller ett glas vin till maten men då måste jag också "offra" något.

Buzzz

Ett första steg är ett steg på väg åt rätt håll!
Just att man dricker i sin ensamhet (som jag själv gillade bäst att göra) lär ju vara ett ganska allvarligt varningstecken.
När jag drack så försökte jag skärpa till mig om det var ute bland andra, det lyckades ju naturligtvis inte alla gånger.

Men när det var helg eller annan ledighet och man kunde vara själv kändes det bäst. Då fanns det inga hämningar vad gäller mängden man kunde svälja.
Och just där tror jag en stor fara finns, man bygger upp en stor resistens mot mängden som behövs för att uppnå "rätt" berusning.
Jag menar, när det krävs 4st snabba sexor starksprit för att känna sig så där skön och smålullig är man ute på riktigt djupt vatten.

Klarar du att uppnå den styrka som behövs för att bara dricka vid festliga tillfällen tillsammans med andra är ju mycket vunnet.
Bara inte de festliga tillfällena blir för många och långdragna.

Hur som helst bra att ha tagit ett beslut!
Stanna kvar här och dela med dig.

//Buzzz

Hmmm... Håller med Buzzz med det där att dricka i ensamhet. Inte bra! Helt utan kontroll! Jag VET att det hade gått helt åt skogen om jag varit singel eller mycket ensam kvällstid. Att vara bland folk eller familjen medförde någon form av spärr i drickandet. Men om jag haft möjlighet hade jag absolut tutat på själv. Stark varningsklocka, även om jag hade turen och inte hamna där. Kämpa på!!!

Buzzz

För varje dag som går, kommer du att må bättre och bättre! Semestern blir vad den är tänkt att vara. Tid att ladda om, inte ladda ur.

Jag var lite nervös över att ha alkohol hemma. Men jag kunde inte kräva ett alkoholfritt hem, det finns ju andra hemma som klarar av att dricka ett glas vin och låta det vara bra med det. Kände att jag var tvungen att lära mig hantera det.
Det har inte varit något större problem faktiskt, snarare tvärtom.

Efter ett tag med nykterhet gick jag och skruvade av korken och luktade på en av de Kära Whiskyflaskor som jag gladeligen halsade klunkvis ur innan.
Det luktade allt annat än gott...
Fattar inte hur jag klarade att dricka det ungefär som vatten?
Snacka om sjukt beteende. :-(

Bra jobbat i alla fall!

//Buzzz

sommar14

En fredag passerad utan alkohol! Inga problem heller :-) som jag skrivit förut så har jag inga planer på att sluta helt med alkohol men behöver dra ner på det. Från att dricka 5 dagar i veckan så skulle jag vara nöjd med att "bara" dricka på helger. Mitt största mål är ju att sluta dricka i smyg när jag känner mig lite nere. Nu har det iaf gått 4 dagar utan någon alkohol så jag känner mig stolt :-) kanske att jag kan komma tillbaka till att dricka "normalt" igen. Och att när jag väl dricker kunna sluta efter några glas. Får kämpa på helt enkelt. Men måste säga att det får en att tänka till att registrera sig här och det har iaf hjälpt mig hittills. Tänker ett steg längre innan jag häller upp det där vinet...