Hej. Ny här, men ändå inte, o tänkte skriva i den här tråden som stöd o ventil i mitt liv. Min resa började för 5-6 år sedan, i en relation där vi började dricka oftare o oftare. Det blev vin till middagen, fler dagar i veckan, än det inte var vin. Insåg senare att relationen då höll på att bli sämre o sämre men att jag inte kunde/ville se det. Efter knappt ett par år hamnade jag i en kris. Jag slutade nästan att äta o levde på kaffe...och vin. Jag hade sån ångest när min partner skulle komma hem fr jobbet att jag tog ett glas vin för att döva ångesten och klara av situationen. Jag höll på att förgås, började i terapi, skilde mig o mådde ganska bra. Mkt uteliv blev det o kom även in i dåliga vanor av att efter ett långt o krävande arbetspass pusta ut i soffan med ett glas vin...som blev flera... Det blev till slut nästan 1 flaska vin om kvällen på slutet. Ångesten växte liksom skammen. Jag sökte lite tafatt på nätet ngr gånger men det stannade där.

En söndag vaknade jag upp med skakande händer, svettningar, hjärtklappning, ångest som så många gånger förut o insåg att det måste ta ett slut!! Googlade upp en mottagning som verkade bra. Skrev ett låångt mail till min särbo som jag inte berättat ngt för (även om han anade men inte förstod omfattningen) vilket i sig var så otroligt jobbigt. Jag grät o grät den dagen o insåg att jag verkligen hade "fuckat" till det. Jag kände en sån skam och ett sånt misslyckande!!
Måndagen kom,jag beställde tid på mottagningen o fick komma dit snabbt. 3 vita månader, naltrexon samt samtalskontakt. Allt gick bra även om det stundtals var jobbigt, fr.allt när jag kom hem fr jobbet, hungrig, trött o ensam.

Jag lärde mig mkt om mig själv o mitt drickande under den här tiden. Kunde se mönster, varför jag drack o i vilka situationer det var svårast att stå emot.
Jag har insett att jag har en missbrukspersonlighet o att det genom åren alltid varit ngt jag "missbrukat" . Att jag har en destruktiv sida som ibland visar sig och att min självkänsla är sådär. Jag arbetar på den och den har blivit bättre senaste åren efter att ha lämnat ett ngt osunt äktenskap, där jag även kan se likheter med min uppväxtfamilj.

Jag ville inte sluta med A. Jag ville kunna dricka som alla andra. Jag satte upp regler för hur o när jag kunde dricka. I det stora hela gick det bra men började så smått glida.
Dricker för mkt nu men kommit till en annan insikt: jag kan aldrig dricka som alla andra. Jag har förstört den möjligheten genom mitt tidigare drickande o det kan jag känna stor sorg över. Jag vill oxå kunna ta ett gott glas rödvin till middagen o njuta av det. Det gör jag förvisso nu men jag vill i stort sätt alltid ha mer o mer o mer....för att dagen efter vakna o känna ångest o skam över att inte fixat det.

A är ett gift för mig o ngt jag aldrig kommer få en normal relation till.
Frånsett att jag dricker för mkt blir jag ibland en människa jag absolut inte vill vara under berusningen; arg, ilsk o otrevlig o tänder för minsta lilla.
Min omvärld är inte värd det o jag mår oerhört dåligt av när det blir så.
Min förra helg var en katastrof o jag insåg (efter en längre tids funderande) att detta har spårat o jag måste skärpa mig.
Som sagt, jag känner idag en sorg över att jag försatt mig i den här situationen men tillskillnad från ett halvår sedan så känner jag idag inte så mkt bitterhet som jag gjorde förut. Vet inte riktigt varför och det funderar jag mkt på, funderar överhuvudtaget mkt på A, mig själv, min omgivning o hur allt hänger ihop o hur min framtid ska se ut. Har inte druckit på 4 dagar vilket iof inte är konstigt för jag har inte kommit i de sociala situationer som jag dricker i, men ngt hände med min tanke senaste gången jag drack och det har funnits med sen dess.....
Det blev långt inlägg.... jag har varit med tidigare under andra "nick" som jag glömt men aldrig skrivit min "story". Tiden var väl mogen nu helt enkelt.

vitsippan

Har ångest idag... snart är barnveckan över och den barnfria veckan närmare sig med allt socialt som innebär A.
Det är enklare barnveckor eftersom jag bestämt att jag inte ska dricka A då och det går bra. Fram till förra veckan drack jag när jag hade barnen vid speciella tillfällen, dvs om vi var bortbjudna etc. Har insett att bara för jag har barnen så kan jag inte begränsa drickandet när jag väl börjat, även om ngn gräns finns där då.
Jag har därför bestämt att jag inte ska dricka då heller!
Men så tbk till de barnfria veckorna. I rätt sällskap kan jag dricka ETT glas vin o sen sluta, men sluta är inte samma sak som att vara "nöjd". ETT glas vin förstör mer än vad det ger, det skapar massa funderingar, ångest o inre konflikt.
Det är fyra dagar sen sista berusningen. Det är lättare att hålla fokus så länge ångesten efter den berusningen sitter i. Efter ngr dagar grumlas mitt omdöme o jag tänker att kanske..... Hur många ggr har jag inte tänkt det...hur många gånger har jag inte tänkt att bara en halv flaska vin till middagen men när den är drucken försvinner alla vettiga tankar o jag vill bara ha mer oavsett...
Ja som ni hör pågår en inre strid, en strid som pågått ett tag men som i teorin blir klarare o klarare men som i praktiken fortfarande är svår, även om det klarnar med tiden o med misstagen...
Ska det vara så himla svårt!?! Känner mig ledsen och ensam i det här....

vitsippan

Var ute o åt middag igår o sällskapet undrade om vi skulle ha en var sin öl. Tankarna snurrade i huvudet...en öl...vad gör det...i nästa tanke..näää jag ska INTE ha en öl o det blev en ramlösa. Kände mig oerhört nöjd o tillfreds efter, för att inte tala om imorse när jag vaknade :)!
Ni får gärna lämna feedback :)

Robin

Starkt att stå emot ölen, det är en riktig kick dagen efter. Grattis till ditt beslut att inte dricka mer. Jag är inne på min 12 vecka som nykter nu. Mår bättre och bättre för var dag. Det är tufft i början men blir lättare med tiden. Kämpa på och ta all hjälp du kan få, detta forum, böcker i ämnet och AA.

vitsippan

Det går upp o ner det här....som för många andra här. Det gick bra ett tag med mina intentioner, sen kom sommar, resa o vin. Spårade o ångesten kom tbk. Börjat med antabus för tre dagar sedan, första gången. En konstig känsla, sitta varje kväll med folk som har vin i glaset, inte jag men suget finns där, mer eller mindre starkt.... Hade aldrig kunnat avstå utan antabus o känner mig väldigt nöjd o glad på morgonen när jag vaknar, men ack så svårt det är! Saknar verkligen att sitta där med ett glas vin i handen...men inte ångesten.... Hatar det här!

Vickan69

Det är svårt och nu på sommaren då alla dricker alkohol i tid och otid. Känner igen mig. Har haft kontroll bland andra men hemma kunde jag till slut stanna förrän det var slut eller jag slocknade, tom på vardagar. Jag har ett krävande jobb. Som du säger så har man tappat bort det måttliga drickandet och gett efter för nervgiftet som jag kallar det. Har aldrig lockats av andra droger pga av att jag inte gillar att tappa kontrollen och nu har A kontroll! Du verkar ha kommit en bit på väg och jag tror du klarar det. Jag tror också verkligen på att livet blir bättre utan!
Vickan

vitsippan

Tack för din kommentar, den värmer!
Ja, nu under semester är det extra svårt!
Jag hoppas du får en fin semester o att suget inte blir för stort.
Hörs!

vitsippan

Inne på 6:e dagen m Antabus o det känns bra! Fått mer energi o fixar o donar på tomten.
När jag slutar med A får jag överskottsenergi. Bra tycker säkert vissa men det svåra är att hantera den. A gör att den lägger sig o därmed rastlösheten. ... Igår tog jag en joggingtur, var bara tvungen att få ut allt ur kroppen, måste bli helt dj... slut för att må bra igen o återställa "balansen". Kändes jättebra när jag kom hem, o heeelt slut i kroppen (för otränad för detta....)
Känner ngn igen sig?

Jan

Var det svårt de första dagarna? Är rädd för abstinens själv. Tycker du är duktig, väldigt duktig!

vitsippan

Tack Jan!! Blir glad av ditt svar!
Hade sug men inte så mkt. Det var värre när jag sökte hjälp för första gången för då hade jag druckit mer o under längre tid. Då var det mer jobbigt fysiskt.
Denna gång hade jag inte klarat det utan antabus då det är semester o umgänget går ut på middagar o vin... Men det är en konstig känsla som jag inte haft tidigare när jag avstått från att dricka A. Då har jag lyckats på egen hand. Nu har jag förvisso tagit steget att ta antabus men vill gärna sitta med ett glas vin o har sug....Tänkte i morse att jag mår så mkt bättre än för 1 v sedan o att jag är så nöjd med att jag började m antabus så jag bröt trenden!

vitsippan

Grattis! Det måste kännas skönt!
Själv drack jag ett glas alkoholfritt vin t middagen igår. Helt ok i smaken o lite roligare än juice el vatten. .;).

vitsippan

Nu har en vecka gått sen jag började m antabus. Känns bra på ngt vis att inte ha ngt val, att inte behöva fundera eller ta ställning varje dag om jag ska eller inte ska dricka! Funderar på hur länge jag ska ta antabus.....ja ja nu tar jag en dag i taget!
I morse vaknade jag o kände harmoni i kropp o själ som jag inte gjort på flera veckor (inte bara A dock) det var en härlig känsla!

vitsippan

Känner en oro o rastlöshet idag i kroppen. Är inte en planerande människa men kan bli rastlös av att inte ha planer. ... ;/
Tänk om man kunde dricka A som alla andra, nä den möjligheten har jag förstört o det känns surt vissa dagar....

Vickan69

Hej igen Vitsippan!
Vi ligger i fas tror jag. Idag 12:e dagen utan alkohol för min del. Känner igen saknaden och välmåendet! :-) vi ska inte dricka på länge, eller hur?!
Tror verkligen livet blir mycket bättre utan. Jag går och lägger mig lättare, känner trötthet och smaker bättre. Kommer ihåg drömmar ibland. Börjar känna ett behov av att träna regelbundet. Bra saker.
Vill gå ner i vikt och tänker att det kanske kommer om jag rör på mig, minskar alkohol och tänker på vad jag äter...
Också rastlös och får massa tankar om allt jag vill göra och ändra på i mitt liv. Får kämpa med mig själv att ta en dag i taget och vara nöjd med varje dag som går. Kan verkligen sörja att inte få sitta med ett glas (som blir flaskor om jag har fri tillgång) i solen vid havet eller på verandan... Jag kämpar med att se alla de som inte dricker eller dricker måttligt och att inse att vår alkoholliberala kultur är väldigt sjuk. Det kommer att ta tid att vänja sig av med vanan men jag tror att jag kommer att känna mig stolt och stark när jag kommit dit!
Viktigt med halt och se till att inte vara törstig och hungrig när suget kommer ;-)
Kram

simbo

Jag ärr ytterligare en som ligger i fas med dig 7dagar nu. Efter flera försök där det bara blivit svårare varje gång hoppas jag klara det nu. Kämpa på

Vickan69

Hur går det för er? Jag vill så gärna att vi lyckas och blir av med giftet som styr och förstör våra kroppar och liv! Idag 14 dagar för min del. Det går bättre nu..
Kämpa på och stora kramar till er. Skriv gärna hur det går oavsett. Vi är värda ett bättre liv.