Har varit inne på forumet sen två månader som gäst, och fått många ahaupplevelser. Har väl altsen tonåren druckit för mycket, och de sista 10-15 åren av mitt arbetsliv drack jag nog varje dag även om det på vardagarna bara var en whiskey eller ngt glas vin för att koppla av. På helgerna blev det den normala Nordiska helgfyllan. Pensionerade mig för fyra år sedan, och då försvann ju bromsen som arbetet utgjort. Jag vet inte hur många mornar jag bestämt att nu får det bli en vit vecka, men icke. Den 5 februari bestämde jag mig av ngn anledning och lyckades i 3 månader. Men 3 månader var vad det blev, kanske hade jag omedvetet satt en gräns där.I vilket fall som helst tog jag ett återfall, som ju bara skulle vara 1dag , men nu har varat 10 dagar. Hoppas jag kan hålla mig från A idag och sen ta en dag i taget.

simbo

Blodtrycket normalt efter bara två dagar, efter 10 dagars återfall var det skyhögt nu helt ok. Beror det höga blodtrycket på att man sover så dåligt när man dricker?
Det som fick mej att efter ett år av misslyckade försök att minska eller sluta med A, var när en kompis tillika drogterapeft förklarade att det var som med hundar(jag hade precis skaffat en valp) man måste lägga sig på rygg för övermakten, alltså att jag inte längre behärskade A utan tvärtom, och då insåg jag att det enda var att lägga av, vilket alltså höll i tre månader , varefter jag fick inse samma sak igen.

simbo

Den här gången ska jag inte berätta för var och varannan att jag gör ett nytt försök. Förra gången spred det sig med vindens hastighet på golfklubben som jag har som mitt vuxendagis, att jag dels tyckte att jag drack för mkt , och nu skulle lägga av. Om jag tänker efter så är nog många om ej alkolister så dock högkonsumenter som väldigt många 40talister. Kompisarna visade ett stort intresse för mina ansträngningar , och viss beundran. När det sen sket sig, hälsade dom mig glatt välkomna tillbaka till ett normalt liv, och undrade om jag inte haft jäkligt tråkigt. Flera inledde dock samtal om sina egna försök att göra längre uppehåll , och jag kunde ana en längtan att lägga av.

Pimplarn77

Det är nog många som vill ändra sina liv.men de är så svårt att ta hjälp ,man måste sänka garden, men så jävla skönt när man gjort det.och det stämmer det du säger att många blir avundsjuka och vill fånga in dig igen,hallå ta en bira.
Kämpa i smyg de tänker jag göra. jag berättar för dom jag litar på .
KÄMPA!
Ps nyss börjat kämpa själv

simbo

Som du skriver Pimplarn77, är det viktigt att ta hjälp. Jag var inne som gäst här i flera månader, och det var jättenyttigt, men på ngt sätt känns det mer slutgiltigt att få skriva av sig, och ev få lite gensvar. Har även funderat på AA men steget känns lite för stort ännu

konstnären

Visst är det avundsjuka från dom där människorna. Iinnerst inne är dom avundsjuka på dig som tar tag
i problemet. Jag har upplevt samma sak. T.e.x. kom igen hur länge ska du hålla på med det där, du har
blivit så tråkig. I början tog jag illa vid mig, men nu skiter jag högaktningsfullt idet.
Detta är mitt nya liv sedan drygt 8 månader.
Gör på ditt vis
Må bra i dag
Konstnären

simbo

En månads hattande fram och tillbaka, besvikelser tycka synd om sig själv. På bolaget i förrgår köpte ut ordentligt tänkte supa till ordentligt "för sista gången". Dottern kom på oanmält besök. Fy fan så besviken hon blev, hon är väl den enda som insett mina problem, och tyckt jag var på rätt väg under mina tre vita månader. Mina vänner och till viss del även hustrun undrade nästa förskräckta under tre månadersperioden om jag verkligen inte skulle dricka mer. Mitt problem är kanske att det inte märks så mycket utåt, utan att jag med fördel kan sitta själv och supa mej full. Har sprit kvar i skåpet , förut har jag alltid skjutit upp Nykterhetsperioden med att jag inte vågar ha något hemma, men nu får set stå kvar.

simbo

1 vecka utan A , efter flera försök måste det funka nu , vill inte vara med om en sån här vecka igen, blir bara svårare och svårare både fysiskt och psykiskt . Dessutom verkar det som jag dricker mer än vanligt efter varje försök att lägga av. Ta igen det förlorade?

Vickan69

Har förstått att återfaller innebär ännu högre konsumtion. Är det tills bortom är nådd?! som det slutliga beslutet tas. För att vi håller på att dö, tänker jag.

Håller med om att många är avundsjuka. Känn dig stark och stolt! Det är så många i detta land som har problem med alkoholen och alla trevliga/festliga tillfällen verkar vara en ursäkt för att få dricka. Helt sjukt med tanke på att etanol är lösningsmedel och drivmedel och det dricker vi! Det borde vara mer normalt att reagera över folk som dricker alkohol.

2 veckor för mig. Räknar dagar och sätter delmål. Allt gott till dig och familjen.
Vi ses!

simbo

Jävlar vad smäller och störtregn. Dragit ur sladden till TV , och i stället suttit och läst olika trådar. Berra är ju en riktig kåsör , som ger en stor insikt om vad livet utan A kan ge. Konstnären är ett härligt stöd, känner igen mig det eskalerade återfallen , som du hade under två år. Måste ta lärdom av det, hållit på och hattat sen maj , men nu jävlar 8dagar. Vi verkar vara många som är på g nu. Lycka till Vickan 69, ben och alla andra.

Sissan1

Bra jobbat simbo! Att läsa här gör mig inspirerad till tusen och gör mig starkare i mitt beslut. Så många kloka trådar att ta till sig av från de mer erfarna. Vi rookies håller ihop och kämpar. Bra gjort av oss att göra det nu på sommaren. Inget blir bra av att skjutas upp, det blir bara fler hjärnceller och leverceller som får åt skogen.

Vickan69

Här har det inte åskan så mycket. Jag fortsatte vattna i trädgården för att det regnade smådroppat! Kul att det är många på g och att de erfarna är kvar och delar med sig!

Staten tjänar enormt på vår alkoholkonsumtion. Lobbyister och andra har inte bidragit till att vetenskap sprids. Denna sommar har det äntligen spridits nyheter som handlar om alkoholens skadliga effekter även i små mängder och samband med cancer som läkare känt till länge. Kanske det också bidrar till att fler inser att det är ett problem. Förstår inte alls att det är tillåtet med alkoholreklam och håller med läkarkåren där.

Ses och hörs!. Ta hand om dig!

simbo

Kom just och tänka på det här med att 1-2 glas vin om dagen skulle vara bra för hjärtat. Det var under många år min ursäkt för att inte sluta. Nu blev det ju inte bara 1glas , men man ville ju inte risker hjärtat.

simbo

Efter att bott villa i drygt 30 år, sålde vi och flyttade till lägenhet, aldrig mer snöskottning. Höll i fyra år, nu är vi sen två år med hus och tomt igen. Oplanerad tomt som jag nästan inte gjort ett handtag på. Nu äntligen börjar livsandarna vakna, det är faktiskt skönt att svettas av kroppsarbete i motsats till att vakna svettig och bakfull.

konstnären

Vad bra att livsandarna börjar vakna. Men trädgårdsarbete i denna hettan är kanske inte så bra. Men helt klart bättre än att
vakna framåt vargtimmarna med ångest och svettiga lakan. I början när jag blev nykter kunde jag ha ett ljusrosa skimmer över
alkoholen, att precis som du skriver det kan vara nyttigt med ett par glas vin om dagen, Hjärtat och hela köret skulle må så
bra. Varför ska det vara så lätt att försköna alkoholen när man vet vad den gjort med mig.
Lite flummeri blev det
Konstnären

simbo

Satt just och tittade på en bra engelsk deckare(Rebus), efter ha löst fallet slog han sig ner med en riktigt stor wiskey, fan vad skönt det såg ut. Men vet ju att jag inte klarar det.

simbo

Så jävla trött, visste att det skulle komma, var lika dant vid förra försöket, men ändå tror att man ska bli pigg och alert direkt.15dagar kämpar på vita knogar

Bra jobbat. Känns som det är allvar den här gången. Du bekräftar i din tråd att man bara dricker ännu mer efter varje återfall, vilket är något som jag haft på känn och är livrädd för. Bra anledning för att inte få för sig att pröva igen.

Tror att det är normalt att både orken och humöret åker berg o dalbana i början. Har själv känt mig som en jojo senaste tiden. Just nu vill jag egentligen bara sova, men det funkar ju inte riktigt.

Har också reagerat på att man är väldigt noga med att lyfta fram alkoholens fördelar i media. Däremot mörkar man alla risker och skador som den för med sig. Jag läste visserligen att hjärtat mådde bra av ca 1 dl vin om dagen. Det missade nog många av oss...

Heja på nu!