Hej.

Jag har ett oerhört självdestruktivt beteende när jag dricker och önskar inget hellre än att få bukt med problemen. Jag har försökt att köra på "dricka måttligt"-varianten men det spårar ur förr eller senare igen och jag gör dumma saker som skadar mig och personer jag bryr mig om. Nu har jag bestämt mig för att sluta helt, men skulle gärna vilja ha tips från er här i forumet gällande vart jag kan vända mig för att få stöd och prata om det? Någon form av psykologmottagning för folk med alkoholproblem i Stockholmsområdet, t.ex.

Är ytterst tacksam för alla tips jag kan få. Ni som är mer vana användare här inne får gärna säga till om jag lyft frågan i fel forum, var svårt att veta vilket av dem som passade.

Med vänlig hälsning, Kakmonstret
Kvinna, 25år, Stockholm

Vickan69

Välkommen. Du kommer säkert att få råd av mer erfarna i detta forum snart. Nu är det lite semesterlungt här. Jag kan bara säga att de jag har läst om har tagit hjälp av beroendemottagnibg, en del läkare på vårdcentralen och AA. Alkoholhjälpen har stöd per telefon och du kan ringa anonymt och få mer råd och information. Läste om Karolinska som har EWA-mottagningen på Karolinska, som verkar mycket bra. Du kan göra ett test på deras hemsida. Tyckte denna info var bra från Länkarna: http://www.rikslankarna.se/kvinnor-och-alkohol-71241
Finns mycket information på nätet om du googlar på alkohol beroende, skador, abstinens mm.
Lycka till! Ditt liv kommer bli bättre utan nervgiftet som bara förstör... Kram

kakmonstret

Vickan, tack för en bra startkommentar. Har läst lite i din tråd och har insett att du också är ny här, välkommen du också.

Jag har tidigare varit inne här och tidigare funderat på att be om "proffesionell" hjälp, så som behandlingscentral eller psykolog. Jag är ingen som vardagsdricker speciellt ofta, utan jag har istället problemet med ordentliga fyllor några gånger om året som slår riktigt snett. Jag gör dumma saker som jag ångrar efteråt, jag blir ibland elak och gör ofta andra i min omgivning ledsna och sårade. Jag vill verkligen inte att alkoholen och mitt korkade beteende när jag är onykter ska förstöra mitt liv, vilket jag är rädd för att det kommer göra snart om jag inte ändrar mig. Därför har jag bestämt mig för att tillsvidare, gärna väldigt länge, inte dricka alkohol alls. Jag har en bakgrund som civilingenjörsstudent i en typisk studentstad, och jag är säker på att det är därifrån problemen börjat. Inställningen till alkohol på universitetet är extremt farlig och många hamnar nog i samma sits som jag.

Det är skönt att ha hittat hit till forumet och läsa om andras historier samt att gå skriva av sig lite. Ångesten pga alkoholen är otroligt stor, men den lindras lite av att öppna upp sig. Just därför vill jag ha hjälp och få ett bättre perspektiv på mitt problem.

kakmonstret

Tack för länken Ben, 15-metoden kan vara något, låter smidigt med ett besök på vårdcentral, lättare att våga ta steget och be om hjälp.

Jag är fast besluten om att jag vill ha stöttning utifrån på något sätt i den här processen. Är det någon här som testat 15-metoden? Eller någon som har tips på andra sätt att söka hjälp?

Vickan69

Jag har också erfarenhet av studentfestandet. Håller med om att det är alldeles galet hur det normaliseras att supa sönder hjärnan och kroppen. Hade dock klasskamrater som aldrig drack. Styrka och vett, kan jag idag tänka.

A ger ångest och depressioner förutom alla andra skador fysiskt. Tänk en dag i taget. Klara tre dagar en vecka, testa längre? Mår du bättre kanske det går av bara farten?

Sköt om dig! ( du har 20 år att spara jämfört med mig ;-)

kakmonstret

Det går bra utan alkohol, ingen abstinens men ångesten som uppstår efter en rejäl fylla där stora misstag gjordes är enorm. Av den anledningen mår jag inte alls bra psykiskt just nu... Det är helt sjukt vad alkohol kan ställa till med, förstöra liv och familjer. Jag är fortfarande fast besluten om att sluta dricka och ska försöka sätta upp delmål som så många här pratar om. Imorgon är det en vecka iaf!

Vickan69

Det som hänt kan du inte göra ogjort. Skit i det nu! Fokusera på dig, din framtidstro, styrka och nyktra liv. Tids nog när ångesten är borta och du är starkare kan du kanske reda ut/tala med personer som du vill ställa saker till rätta med.

Jättebra, fortsätt så och träna på att vara i nuet, slappna av och tänka snälla tankar för att skapa styrka och ro i dig själv. En dag i taget... Du klarar det!

Kram