Jag har insett att jag är en alkoholist! Skit! Är så tråkigt att ha hamnat här. Att det nu blir ett deltidsjobb att kämpa med alkohol utöver det vanliga livet. Idag tänkte jag att denna veckan ska jag vara nykter, kl 14.30 åkte jag i panik till Systembolaget för att köpa rödvin. Har redan tömt en flaska och måste verkligen resonera med mig själv för att inte öppna en till. Mina vänner ringer på kvällen, jag kämpar för att låta nykter, när jag inser att jag inte längre kan lyckas med det så undviker jag att svara i telefonen.
Jag har hört att det värsta med alkoholberoendet är skammen och det är så sant. Skam skam och skuld. Blir så fruktansvärt rastlös på kvällen bara, kan inte låta bli att dricka då. Blir så himla förbannad över att jag blivit en sån stor LOSER!
Hur slutar man? Har försökt att hitta motivation själv att ta tag i detta men orkar inte med kampen. Tänker ofta för mig själv -gör det du gör bara, sen dör du, tänk inte för mycket, bara lev. Det kanske funkar om man är själv MEN jag är gift med världens underbaraste man och har 13 underbara djur. Så jag har fullt upp, tar hand om allt och alla, sen blir det min koppla av stund på kvällen, som tidigare var en mysig stund, nu är det endast en patetisk skamfläck.
Alkoholism sucks!

mycket för din uppriktiga och utlämnande text. Precis så är det, jag talar för mig själv och känner igen mig i det mesta. Det bli så klart när någon annan skriver det, men med fasa inser man att det lika gärna kunde vara jag. (Förutom bergsklättring då:-). När man är uppriktig och smakar på öl, vin och sprit så smakar det ganska förfärligt. Det har man kämpat sig till att tro sig tycka om, men den simpla anledningen till att vi hamnat i ett beroende är att vi vill åt berusningen, som ger den där avskärningen från omgivningen en stund. Men konsekvenserna är ju bedrövliga jämfört med "fördelarna". Ditt inlägg ger mig också ökad motivation!

konstnären

Vad fint du skriver och jag kan instämma att det var lika för mig. Summan ungefär lika som vi lade på A i månaden. Det där med det kreativa kan jag oxså hålla med om, men nu kommer det, att till slut försvinner även det. Och hur mycket man än försöker kommer det inte tillbaka. Jag drack mer och mer för att hitta den där känslan, men den var borta och i stället kom en ångest som var lika mäktig, farlig som den värsta tornado. Då när det var som värst sa kroppen och knoppen ifrån med mycket tråkiga följder.
Visst vågade jag mycket, men jag var då alltid full och kom knappt ihåg vad jag gjort dagen efter. Jag känner mig mycket modigare i nyktert tillstånd. Men det har tagit tid och det har inte varit lätt alla gånger. I och för sig vågar jag inte klättra varken i berg eller på ladugårdstak. Du målar tavlor när du är berusad, själv var jag gift en gång med en journalist som bara kunde skriva i berusat tillstånd, då knattrade från hans gamla Halda. Men det går Marie att finna glädje utan A.
Önskar dig en fin dag
Konstnären

Marie1

Du har rätt! Det är nog mest minnen från förr då jag var kreativ och tokigt rolig. Nu är det nog mest att man går in en dåsig koma, djupa tankar och en genomsyrad känsla i kroppen av skuld och äckel. Antar att man håller fast vid det positiva för att klara av att förlåta sig själv för ens egna svagheter. Sorgligt att det behövde gå såhär långt, att man ignorerat alla varningstecken.

Tor

Läste att du berättat och fått stöd. Bra gjort. Att berätta för andra är modigt. Ser att din resa har börjat och jag med flera reser med dig. Grattis så länge. Ser fram mot att få läsa mer här :)

Marie1

Så jag är berusad som vanligt. Jobbar dock häcken av mig samtidigt! Har bara en flaska vin kvar, bar ut flaskan + glas mot det område på gården jag jobbade, flaskan var dold bakom en planka och glaset instoppat under tröjan. (Så ingen förbipasserande granne ser).
Jag säkrar flaskan under en bänk med en bit planka så att den inte välter! Gud förbjude! Så nu snickrar jag, pissar dold bakom häcken och smygsuper, noga med att ingen ska se mig. Paniken jag har över att av misstag hälla ut denna sista flaska är skrämmande! Hur ska jag sluta på söndag när jag resonerar så här en torsdagskväll? Men jag måste och vill!

Tor

Trodde du hällde ut vinet när du berättade för andra.Hmm knepigt läge att dricka samtidigt som du säger att du ska sluta. Men du har sått ett frö inom dig och är här. Så gräv ned flaskan och glaset som en symbolisk handling. Du är inte ensam om att varit där du är. Man måste ju börja någonstans för att komma någonstans. Kämpa på.

Marie1

Nej jag kunde inte hälla ut det, tyvärr! Men jag har sagt att på söndag börjar min kamp. Jag kämpar och förbereder mig. Analyserar mig själv i berusat tillstånd. Bygger upp ett hat mot alkohol, dokumenterar här hur vidrigt jag mår och påminner er om hur djävligt det är att dricka. Så det är inte så knepigt, det är mitt alkoholiserade liv jag delar med mig av. Jag hoppas att jag får vara kvar här i eran gemenskap även om jag inte lyckats att vara nykter än. Jag har förhoppningsvis stolta nyheter nästa vecka som gör mig mer behörig på forumet.

Skippa det redan imorhon så slipper du tänka på det. Visdt det kommer bli jobbigt med ångest, sova dåligt men efter ett par dagar mpr du så bra som du aldrig gjort förut. Har du problem att bryta kanske du ska kontakta sjukvården för stöd och hjälp. Kämpa på.

been there, done that. Kan bara säga, lycka till när du väl tar beslutet!

konstnären

Håller med aeromagnus, gå inte och dra ut på det till söndag vad är det för vits med det. Ta beslutet omgående, det är inte lätt det är så in h-vetes svårt, men för din egen skull. Jag kunde inte heller hälla ut något på kvällen som jag skulle ha nytta av nästa morgon, som sagt var, listig, slug, falsk var jag. Ett riktigt EGO, först kom flaskan sedan JAG, och allra sist resten av världen. Du kan väl ta till hjälp, det fick jag göra och det skäms jag inte för. Din situation låter jättejobbig just nu. Glöm inte att du har oss här inne. Hade jag inte fått den stöttning jag fått här vet jag inte.
Kramisar
Konstnären, och beslutet är ditt.

Vickan69

Känner igen den tragiska utvecklingen. Målade också tavlor och skrev dikter i det tillståndet men senare gör man ingenting annat ön dricker....
Hoppas verkligen du bestämmer dig. Varför inte sluta nu? Det går ju fortare att skriva 1 vecka då! :-)

Forumet är bra, läs och skriv. Lycka till!

Jag gömde, hällde aldrig ur, försökte alltid ha i reserv, blev folköl i värsta fall. Att gå och dra på beslutet gör nog det bara svårare för då ställer du in hjärnan på att allt kan man skjuta upp. Visst vi är olika och valet är ditt men jag hade skippat skiten redan nu och tillfrisknat snabbare. Lycka till med valet och hoppas att det går bra för dig.

Marie1

Hej igen,
Vi var ute i lördags, det var en allmänt tråkig kväll, drack mindre än vad jag skulle gjort om jag var hemma dock. Blev inbjuden på fler fester, jag tackade nej, dom fnös. Den som bjöd ut mig på spritfest som hon kallade det, var min syster som jag två dagar tidigare med stark motvilja meddelade om att jag har grova alkoholproblem. Blir besviken men ej förvånad. I söndags drack jag en flaska vin hemma själv, hade ångest över det beslut jag tagit. Kl 21.00 kör en skåpbil in oanmäld, en gammal bekant som varit i Tyskland och vill sälja boxar till mig. Fattar inte hur och varför detta hände igår. Så random! Jag sa att jag inte ville köpa något, han fortsätter att tjata på mig att köpa och jag mitt pucko köpte 5 st lådor. Dom ligger inne i köket och jag hatar dom. Jag har varit trött och energilös hela förmiddagen idag, har fått kämpa för att få gjort allt på min lista. Sedan 13.00 idag så har jag kämpat med mig själv för att inte öppna en låda. Pratade med min man som sa, bestäm dig bara och bevisa för dig själv att du har den kontrollen över dina egna handlingar. Just i detta nu överväger jag att radera detta inlägg eftersom jag kanske kommer ångra mig och öppna den där lådan iallafall, sen undvika samtal från allt och alla och sedan skylla på att jag kollade på film och somnade.
Vad lömskt det är, vad konstigt att det är så stort beslut. Jag har inte varit nykter en enda dag dom senaste 4-5 månaderna. Nu rasar hela världen för att jag ska vara nykter måndag kväll. Vill bara grina! Vill bara att någon säger till mig att dricka är helt ok. Nu ska jag gå in och laga fläskpannkaka och mata hundarna och tycka synd om mig själv.

Marie1

Dog days are over med Florence and the machine. Detta skulle bli min temasång, jag fick nämligen för mig att denna sång handlade om just alkoholmissbruk, dom sjunger ju
-
With every bubble she sank with her drink
And washed it away down the kitchen sink

Så gjorde jag misstaget att googla vad just den sången handlar om, då är det kärlek så klart! FAN VAD TRÅKIGT! Där och då så var min ilska, besvikelse och frustration över att förlorat min nya temasång, skäl nog att börja dricka igen.
Detta nyktra livet måste man verkligen ta minut för minut märker jag, brukar vanligtvis vara berusad sedan 3 timmar tillbaka!
WOOP WOOP! Jag har varit nykterist i 3 timmar!

Tor

Marie - ser vad du skriver. Att ha 5 lådor vin hemma låter tufft. Som du köpte idag.
Ett steg är att kasta allt så man har ett alkohol fritt hem. Onödigt och utsätta sig för det. Hoppas få läsa hur du ser till att du lyckas.

Marie1

Fint än så länge.
Har hyrt filmer, har fixat till med grönsaker, dip, nötter, aprikoser och citronvatten. Har jag klarat mig till nu så fixar jag resten av kvällen. Man blir väldigt rastlös! Måste verkligen planera kvällen så att man inte börjar fundera.

Tor

Galet av dig att köpa 5 lådor vin när du är alkoholist och vill sluta. Men det är ju så det är antar jag. Beroendet och när man är fast i skiten. Men du är inte ensam om det. Vi har alla vår historia. Sök hjälp nu om du inte har förmågan att på påbörja ditt nyktra liv själv. Skriv av dig. Ta hand om dig.

Kämpa på Marie! Häll ut skiten, för att inte göra det svårt för dig själv. Jag har visserligen haft vin hemma hela tiden, MEN ingen förrädisk Box man kan smyga med... Hua! De där jäkla boxarna borde förbjudas!

Ta en dag, kväll, timma i taget - så ska du se att det går bra. Kram

Marie1

Ja det gick ju bra, lite tråkigt utan men det är bara en vana antar jag. Jag har det jobbigast mellan ca 15.00-18.00, tar jag mig förbi den tiden så känns det som om det kvittar. Mitt mål är att sluta dricka under veckorna, total avhållsamhet tror jag skulle resultera i ett misslyckande. Jag förstår att det kan låta illa för er. Jag dricker för ofta, det är mitt största problem, där har ångesten och skulden skapats. När jag dricker hemma med min man på helgerna så är det alltid i samband med att vi renoverar huset el dylikt. Vi sitter alltså aldrig ner bara för att dricka. Jag dricker alltså ganska kontrollerat på ett sätt. Det som spårade ur var att jag började varje dag, hade ett jobb jag inte trivdes med och pendlade 3 timmar om dagen, kom alltid hem runt 19.00 på kvällen, städa, laga mat, tvätta, mocka, mata djur. Det blev för mycket, såg ingen väg ur det, började dricka för att varva ner och göra vardagen till en fest. Vem som helst förstår att dricka varje dag inte är bra!
Jag inser vad alkohol är och vad den gör, jag tror att vi människor överlag har ett stort behov av att döva oss, speciellt i det stressiga samhälle vi lever i nu. Det fanns en tid då vi människor endast förväntades att samla mat, tillverka kläder och kanske kunna tillverka ett verktyg. Idag är vi inga djur längre, nu ska vi kunna allt världspolitik, it, design/inredning, m.m m.m m.m, så för att orka med all denna kunskapen utöver detta att bara överleva så måste vi stänga av, vissa med droger, vissa med stickning, vissa med träning och det mest vanliga av allt! Den folkkära TV:n.
Nu kanske jag flyter ut lite men shit the same.
Ha en bra dag!