Efter varje helg bestämmer jag att jag inte ska bli sådär full.. Men likförbannat blir det alltid snedsteg, minnesluckor och extrem ångest.. De är som jag lever ut mitt alter ego på fyllan och jag kan inte hejda mig. Dricker oftast 2 dagar varje helg, Även när jag jobbar. Går bakfull till jobbet, mår skit. Men kan inte sluta!! vill ha ruset, vill ha roligt, vill inte sitta hemma.. Varit singel i 1 år efter ett flerårigt förhållande. Lyckades hålla mig borta från alkohol relativt bra under dom åren, var en riktig "rebell" i tonåren dock. Nu har drickandet sitt grepp om mig igen, ingen förstår att det är rätt allvarligt för jag ljuger och säger till familjen att jag inte dricker så mycket. Min mamma börjar bli riktigt orolig och då blir jag förbannad på henne. Hittar ursäkter till att få ta några glas vin mitt i veckan, slutar med att jag blir full, hör av mig till gamla ex, nya killar, gamla vänner. Skämmer ut mig något så förbannat!!

Min pappa är alkoholist, livrädd för att bli som honom.. Egentligen vill jag inte ha de såhär, men det är en ond cirkel. Jag bestämmer att jag ska ha en vit månad men när helgen kommer så vill jag bara dricka igen..Tar så dåliga beslut på fyllan och folk blir arga på mig, orkar inte det.. Tänker på de hela tiden vad alla tror och tänker om mig och mår dåligt.. Vill bara få vara glad och få må bra!

Jan

Hej,
Jag förstår fullt ut hur du känner dig. Sitter i samma båt. Men man måste vara stark. Älska dig själv och försök leva utan alkohol. Det är inte lätt, jag vet. Varför inte kontakta sjukvården??? Det finns hjälp att få.
Lycka till!

Stigsdotter

...och det låter som om du följer i din fars fotspår vare sig du vill det eller inte - du är redan där, ser du inte det?

Det finns hjälp att få, kontakta sjukvården som Jan skrev, eller gå på ett AA-möte. Du är inte ensam! Att du mår dåligt och tänker på vad andra tänker om dig är en del av sjukdomen - den får dig dessutom att dricka mer för att komma bort från skammen.

Du kommer att bli glad och må bra! Jag önskade mig själv dit för ett par år sedan, kunde sagt det själv - jag vill ju bara vara glad och må bra!!! Idag är jag där. Priset jag fått betala är att jag inte dricker alkohol längre. Det är det värt!

Vad är det för roligt med att ha skuldkänslor och ångest? Att få ett rus är ju kortsiktig glädje. Kan du nämna några långsiktiga fördelar med att dricka? Du är beroende nu min vän och du bör ta hjälp om du inte kan sluta dricka. Aa möte eller sjukvården.