Hittade detta forum för en tid sedan och läst jättemycket här senaste tiden.
Varit medveten om mitt problem med alkohol flera år nu.
Försökt otaliga gånger att både ha uppehåll och sluta helt och tyvärr trillat dit igen lika många gånger.
I nuläget har jag kunnat begränsa mig till helgerna, men alkoholen styr ändå hälften av mitt liv och jag vill slippa detta elände.
Känner mig väldigt ensam med alla funderingar kring detta och vill börja skriva här nu för att ventilera mina tankar och förhoppningsvis äntligen lyckas ta mig ur den nedåtgående misären...

Ebba

Ett glas---->> flera glas = det är INTE värt det. Huvudvärk, ångest, hjärtklappning, vakna av ett ryck torr i käften. Fy. Vi vill inte ha det så.

Stå emot, hejar på dig!

Kram Ebba

Autumn

Tack Tor och Ebba för peppningen och att ni svarade så snabbt! Hjälpte direkt lite då jag läste vad ni skrivit!
Förstår mer och mer nyttan med forumet. Promenaden hjälpte också lite. Kom faktiskt på då jag nästan var hemma igen att jag nästan inte hade ätit nånting efter jobbet. Säkert en orsak där också till suget.
Men alla känslor.. Funderat mycket på det idag om jag verkligen varit så konstant avtrubbad tidigare. Eller har jag något annat fel och blir liksom för uppspelt glad ibland..?
Glömt hur jag själv reagerar och fungerar nykter liksom tror jag det lutar åt...

Ikväll tidigt i säng och vet hur glad jag är i morron över att jag klarade kvällen.

Gonatt!

konstnären

Hoppas du känner dig bättre idag. Kan vara lite lurigt om man inte har ätit heller. Så där kommer jag ihåg att det var, tanken kom fort och svår att mota bort. Du gjorde helt rätt som tog en promenad. En tanke som slagit rot i mig, jag tror det var santorino SYSSLOLÖSHET ÄR JÄVULENS REDSKAP. Strongt gjort av dig.
Mysig fredag
Konstnären

Ebba

Mina fem veckor nykter nu efter återfallet har varit " herregud så många olika måenden, toppar, dalar,tillstånd jag går igenom varje dag". Oj oj oj... Tidigare har jag tagit till Quick fix (alkohol) för att slippa vara med och vänta ut tillstånden. För de är ju som väder. Kommer och går och går alltid över förr eller senare. Hunger och trötthet är bovar som är viktiga för mig att vara observant på. Härligt att du valde klokt igår och vaknade nykter morse!

/Ebba

Autumn

Lite stabilare idag :)
Men kan inte säga att jag inte haft flera infall och kamper även idag.
Hoppas planar ut så småningom med alla känslor. Fast det tror jag att det kommer att göra bara man härdar ut.
Hörde annars nånstans att en av anledningarna till att man lätt blir trött då man reser är alla nya intryck. Kanske likheter med denna resa..!

Stingo

...att en orsak att man blir trött är nya intryck. Men så innebär den här resan också en hel del rent kemiska omställningar för kroppen och knoppen. De kräver sin tid och sin energi de med.

Fint kämpat, Autumn. Det blir lättare med tiden.

Vickan69

Bra jobbat!
Och intressant liknelse med nya intryck. Det blir som att allt blir mer och tydligare, speciellt i början. Sedan märkte jag att det blev lättare att sortera fast det kändes som kaos. Trött av alla intryck? Ja, det kan nog vara det det handlar om.

Ha det bra, så ses vi snart!

Autumn

Åkte till gymmet på en gruppträning till kl 10 i dag. Var t.o.m. ut i lite för god tid så cyklade lite omvägar innan. OCH är folk redan så i farten den tiden en lördag? På väg hem med matkassar och på annan shopping.
Ja såklart är det ju så, men inget jag själv gjort de senaste åren tyvärr. Eller kanske nån gång i nödfall men då i min egen lilla värld med lätt illamående och tankarna på annat.
Iaf så får detta bli min nya lördagsrutin! Passlig timme var det. Utan för jobbig koreografi så att jag slapp vimsa i vägen för alla osv..

Nu till föräldrarna och hjälpa till med lite diverse saker.

Ha en skön lördag!

Autumn

och dag 20 idag.
Veckan har gått ganska bra hittils. Fort framför allt. Förstår inte att det är helg nu igen.
Men känner att små "planeringstankar" börjar dyka upp nu igen redan på morgonen. Eller kanske redan i går kväll.
Så kände att jag var tvungen att skriva ner det här nu för att motarbeta dem.
Har annars inte haft energi att skriva så mycket utan mest bara lunkat på i vardagen..
Ansträngande att sätta ord på allt kanske. Alla trista små vardags-måsten kan jag tycka är svåra att hitta orken till. Men trots allt är de ju mycket snabbare undanstökade utan A än med :)