Jag och min kille har setts i några år och han har druckit sig full 2 t 3 dar i veckan och det har lett till att ja gått, o kommit tillbaka från o till. Det har blandats med bråk tårar besvikelse från min sida av honom o en del lögner som han kommit med.En stor sorglig händelse , då jag vart gravid med honom så trodde jag att han skulle finnas vid mig, eller som jag förväntade mig, ta sitt ansvar! Tyvärr vart det inte så, utan han betedde sig som innan, gick ut o drack de där 3 dagarna då jag väntade på få komma upp och ta beslut om abort.ja försökte be om hans hjälp, stöd, mm men han ville inte.
sen han fick en varning från jobbet pga hans drickande för ett par månader tillbaka, så har han skärpt till sig så pass att han dragir ner drickandet till 1 t 2 gånger inom 2 veckor. Det ledde till att vi ville försöka vara tillsammans på riktigt.

problemet som fanns kvar, var att han verkat irriterad över situationen och att han inte varit bekväm med oss på nåt sätt.
det hela tog slut här om dagen pga att han själv bestämde sig för att gå ut och dricka öl när vi bara för nån vecka sedan hade ett stort gräl och våran relation va på tal om att ta slut. men han gick ut och han tyckte jag gjorde en stor grej av det, han ville jag skulle lita på att han klarar av att ta 1 t 2 öl. ( det här har inte funkat för det har slutat med fylla) det slutade så denna gång med, fylla och bråk o tårar.

efteråt, dagen efter så säger han som så många gånger,.... ja vet inte varför jag gör så här, de är nu jag inser att jag valt fel...
o det är det som gjort jag stannat kvar hos honom, förs nu när jag sagt att det bästa är att gå isär.

det jag märker är att när han/den beroende får en känsla av att jaaaa nu ska jag ut o ha kul, så är det som att då är dens relation inte i prio, han på nåt sätt " glömmer" allt som man tagit upp innan, konsekvenserna av sårandet pga alkoholen, och att förtroendet måste byggas upp för att få en trygghet bara försvinner den kvällen, och jag då/medberoende blir förtvivlad och blir bara ett hot...

jag har märkt hur min hälsa att va kvar raseras, jag har ingen ork för de mesta av min energi kretsar kring honom och oss.och det här med aborten har vart en stor sorg och svek jag känt efteråt. Jag fick en del och tänka på och hur fel jag tyckte han behandlade mig i en sårbar situation

trojja

Det var ett tag sedan jag skrev

vi har inte blivit ihop igen men vi har haft kontakt både tele o irl o tyvärr hamnat i säng.

det har väl gjort det hela läkandet omöjligt... varför ja fick en bakslag var oga av hans ord visande tårar sist... men ja hållt fast vid att nej vi ska inte bli tillsammans.

Mannen bevisar om o om igen varje vecka att han slutar inte leva som han gör, däremot säger han att han vill leva med mig, för han inser ja är bra för han, o att han säger nej nu ihelgen är det slut på drickandet men nej det händer inget. O chanserna har han kastat bort flera gånger.

Han har sagt han velat umgåts med mig efter vi vart ute med umgänget men stannat kvar o druckit, så prioriterar han. Så mycket betyder jag! Det var viktigare att från att söga han ville umgps med mig till att vara kvar på krogen o sen efterfest på det o komma hem vi 4 runt fem på morgonen. Det är viktigare.

Sen nu så här efter då får han ångest o säger att han är dum i huvudet o vet inte va fan han tänker med. De är det här som gör det svårt. Att de är då jag tycker synd om han. Läget nu är att vi kan prata k telen ibland men vi ska inte umgås med varandra

Ståå på dig. Det är som Ebba mfl skriver. En alkoholist lever i förnekelse och har koll, kan kontrollera sitt drickande. Man reagerar med ilskka och flykt när någon berättar sanningar man inte vill höra. Oavsett hur mycket du älskar han eller vill hjälpa måste han själv ha en vilja att sluta dricka. Oavsett vilken hjälp eller behandling som erbjuds så mååste viljan finnas. Han verkar inte vilja tyvärr. AA, behandling och medicin är vad han behöver för att tillfriskna från sin sjukdom. Det är inte fel på dig eller dina krav, önskningar eller ditt ressonemang. Det är inte du som gör att han dricker. Det är habs sjukdom. Styrkekramar.