I måndags , efter att som vanligt smitit tidigare från jobbet för att köpa min dagliga flaska vin, så tänkte jag - nu måste det vara nog..........!
Hamnade på detta forum o började läsa, o läsa...........
Efter att under flera år druckit 1- 2 flaskor vin dagligen, ständiga lögner, smygande, ångest o störd sömn............så kände jag att kan andra så kan jag !
Alltså tredje helt nyktra dagen idag.........o jag mår bra !?
Trodde inte det.......visst finns ett sug men det är helt överkomligt..........familjen kommenterade igår att jag såg så glad o pigg ut .......o faktiskt så känns det så?
Kanske mest känslan av beslutet, jag vet inte?

Så ett stort tack från mig till er alla som kämpar........och faktiskt gav mig modet o inspiration till mitt val.
Nu gäller det för mig att kämpa på !

Tobias

Kämpa på ! du kommer att må ännu bättre och det kommer att synas

Dregen

Tack !
Ja.......det är faktiskt härligt !
Har så länge lekt med tanken att bryta med alkoholen, men varit rädd för att misslyckas.
Självklart är jag inte hemma o fri efter bara tre dagar.......men det känns ändå som en bra start.
Till råga på allt så jobbar jag hemifrån idag.........det finns ju flera flaskor som bara ligger här o skräpar.
Men ........nej , det funkar med te o kaffe ! Det känns heeeeelt lugnt !
Stora provet kommer kanske i morgon fredag !?
Men det ska gå bra .

Fillifjonkan

HEJ Dregen! Vad glad jag blir!!! Jag har själv snart varit nykter i tre veckor. Detta forum är en STOR bidragande orsak till varför jag klarat att vara nykter hittills. Kram och lycka till

Dregen

Tack för all uppmuntran.
O det är verkligen som Fillifjonkan skrev........en stoooor bidragande orsak till att jag tagit mitt beslut och att jag känner mig stark o peppad är detta forum !
Eftersom mitt drickande alltid varit min stora hemlighet som nu sakta vänder till att jag känner mig duktig o stolt över att inte dricka..........
att kunna få både beröm o pepp för något man kämpar med är oerhört viktigt........
Visst blir jag stärkt av mitt eget mående och familjens kommentarer om att jag är gladare o piggare...........men de vet ju inte varför det är så !
Så det är bara ni som vet !
Det bästa vore självklart att lägga upp allt på bordet, vara ärlig.........men jag är inte där ännu ! En dag kanske ?
Men nu är det fredag morgon........en ny dag........o det känns fortfarande bra, riktigt bra faktiskt.......
Ha en strålande dag o kämpa väl!

Stingo

Din familj vet nog mera än du tror och det de inte vet så anar de. Grattis till en nykter arbetsvecka och kom ihåg att veckoslutet inte är drickadagar för en i din situation.

Ha en skön nykter fredag och vakna pigg i morgon.

Ebba

Smart av Aeromagnus!

Några tips från mig:

Fredag i dag och kanske kommer du se mängder av systemets påsar i händer på människor och höra det där välbekanta klirret från flaskor.
Tänk dig det klirret då som "varningsklockor", för det klirret leder inte till något mysigt och trevligt för dig/oss.
Det leder till ångest, skam, skuld, vidrig bakfylla, hjärtklappning, ångest, ångest,ångest... med mera.

Tänk att vinflaskor har en osynlig dödskallemärkning och varningstriangel.

/Ebba

Dregen

Det som är bra är att man faktiskt kan lägga lite mer pengar på maten o fredagsmyset...........! :-)
Det rullar ju faktiskt stora pengar till skit som faktiskt inte bara är mitt val...........
Som ni ser försöker jag stärka mig själv med positiva tankar som nykterheten innebär, o då inte bara för min del.
Jag har barn , en underbar fru, en massa djur...........o så drack jag upp tusentals kronor om året !
Jobbigt att se nyktert på det........men det är nog nödvändigt om jag ska fixa detta !
Stingo skrev en nyttig sanning som jag länge mörkat för mig själv ! Tack !
Allt känns fortfarande strålande..........men jag sover rätt illa........har det med abstinensen att göra?

Stingo

Störd sömn hör nog till de vanligaste problemen för dem som slutat dricka. Det kan också fortsätta längre än andra abstinensbesvär. Några veckor framåt kan du vara beredd på att ha sömnproblem. Sen borde det börja bli bättre.

Jag var själv jävligt småsnål då jag änu drack, fast jag nog skulle ha haft råd, för det mesta. Just det tänket duntalar om hjälpte mig med att förändra på detta. Nu kan jag vara mycket mera generös mkot min familj (och andra) och mår själv så mycket bättre av det.

Dregen

Jo.......det gick bra igår !
Men vid 17 tiden igår fredag när min fru åkte till stallet o jag började fixa med middagen.............sååååå kom suget.......o tankarna att- ingen kommer se , ingen kommer märka !!
Men sen kom tanken om vad jag då ska sluta skriva här , inte känna mig duktig .............
Tanken att kunna skriva ....- " idag är jag nykter för femte dagen i rad" var starkare en suget !
Helt galet men ändå sant.
Så har på lördag förmiddag brukar jag snabbt ta mig till systemet, fixa några ärenden, o ungefär nu så har jag satt i mig en halv flaska vin !
MEN i morse vaknade jag 8.30 .........2,5 timmar senare en tidigare, sitter fortfarande i morgonrock , min fru är hos hästarna o vi ska tillsammans åka o handla när hon kommer hem!

Varför har jag inte gjort detta tidigare ?
Jag borde må sämre , eller kommer det ?

Jag är såååå glad o nöjd just nu , vill så gärna orka behålla känslan ,

Dregen

Visst är det skönt att inte behöva tänka på att må bra? Kunna köra bil när som helst? Kunna vara pigg på morgonen och inte behöva smaka öl/vin/sprit i käften. Kunna ta tillvara på dagen och varandra. Det ska du tänka på nä'r suget kommer. Jag har ett inplastat kort i plånboken på min son och min fru och en Jägerflaska. På kortet står det. "Vilket är värt mest". Det är mitt stoppkort. Ha en fin helg.

Stingo

Alla får inte fysisk abstinens och om du nu klarat 4 dagar utan, så borde risken att du får starka symptom vara ganska liten. Suget kommer du nog att få slåss med många gånger ännu. Kan vara bra att planera litet på förhand, vad du kan göra då det sätter i och hur du kanske kan motarbeta att det uppstår. Här är en liten lista med tips, som antingen jag själv, eller andra på forumet har haft nyatta av:

-aldrig för trött, för hungrig eller för törstig. Hunger och törst kan väldigt lätt förväxlas med alkosug. Och om du är trött, är det svårare att stå emot. Ät t. ex. en macka före du börjar fixa med maten.

-ställ superkorta mål: 15 minuter kan du vara utan en drink. Och när de 15 minuterna är över kan du vara 15 minuter till... Efter några 15 minuters perioder brukar det värsta suget vara över.

-Ta något istället: En god alkoholfri drink kan vara ett bra substitut, då suget slår till. Tonic, med citron och is smakar ungefär lika, oberoende om det ör gin i den eller inte, något med fruktjuice kanske? Mintpastiller, eller choklad? Själv tuggade jag på färsk chili de förrsta veckornas kvällar. Nollöl delar åsikterna, endel tycker det är toppen medan andra anser att det är ett sätt att hålla kroppen van vid ölsmaken, och lätt leder tillbaka till starkare varianter.

-Töm skåpen hemma. Det är en mycket större tröskel att åka till systemet, än att ta ut flaskan ur vinskåpet.

Det här var bara några tips, andra kan fylla på och så är det du själv som får pröva vad som funkar bra för dig Lycka till på den nyktra vägen.

Jo, en sak till. Glöm det där med att "ingen märker" Du märker och det är det allra viktigaste.

Dregen

Första advent.
Vi pyntade med stjärnor o ljus igår, smuttade på ICAs blossa glögg eftersom ingen varit på systemet !?
Det gick minsann bra det med.........!
Alltså vaknade jag naturligt sömnig o utan ångest dag 6 , första advent.

Det är spännande att mitt värde bromsar och avgör mitt drickande och smusslande........att det känns viktigt för mitt samvete att kunna klara detta, att kunna skriva några rader o få stöd o support!
Funderar lite på varför, varför jag dagligen valt att sätta i mig 1-2 flaskor vin?
Jag har aldrig druckit mycket i sociala situationer, som tonåring , men som vuxen aldrig. Utan drickandet är min egna ensamma syssla .
Somna lagom packad på soffan , för att vakna till en stund senare o dricka en halv flaska till ! Försvinna från verkligheten en stund , för att sen komma tillbaka till något som känns värre en det jag försökte fly ifrån.
Jag är en aktiv o social person..........men det sista året när drickandet ökat till dagligen , så får jag inget gjort , dragit mig undan det sociala sammankomsterna , middagarna, mm mm, helt enkelt för att få vara ifred med mitt smyg drickande!
Jag känner alltså ingen oro för att göra bort mig eller dricka för mycket på tex julfesten , eller något kalas!
Däremot kan jag när jag / vi väl är hemma från en fest , när min fru somnat korka upp en flaska vin o dra i mig innan jag själv en timme senare går till sängs.

Men nu känns det bra, jätte bra faktiskt........även om det snurrar mycket tankar i huvudet, tankar om ånger, svek mm mm men jag tänker att det är precis så det ska vara !

Känns bra att skriva, känns otroligt viktigt att ni finns därute !

Dregen

Glömde skriva det!?
Men framförallt tack för stödet .
Kommentaren om att JAG själv märker ..............hm .........kanske den viktigaste hittills !

Dregen

konstnären

Jag tycker du är duktig. Det är en svår och lång väg att gå. Jag går fortfarande efter snart 15 månader nykter. Sällan några tankar på alkohol. Kommer ihåg det där suget, kunde sitta i en hel dag i början. Men sakta minskade det och jag gav mig faan på att stå emot. Blev lättare med tiden. Jag hade som en goja inne i huvudet som sa, att nu har du varit så duktig att du nog klarar av ett kontrollerat. Han försökte hela tiden lura mig. Jag har verkligen varit i botten längst ner hamnade på sjukhus. Usch det var hemskt. Ta en dag i taget, jag tänkte aldrig hela livet utan A.
Ha en fin söndag
Konstnären

Kan bara instämma i dina kloka ord. De tre första dsgarna ur abstinensväg är värst, sedan avtar det. Du får inte luta dig tillbaka, utan hela tiden jobba och vara vaksam på de signaler hjärnan skickar ut.

Dregen

Det är just suget o kampen som uppfyller hela min tanke just nu..........
Att stå emot, att kämpa..........
Började baka bröd i morse, när min tonårs dotter väl masat sig upp ur sängen till nybakat bröd , tittade hon storögt på mig o frågade om jag fått ADHD !?
Tyckte jag var kul.........!
Jag håller mig sysselsatt, det tar inte bort suget men blir ett sätt att kämpa!
Lägga energi på något, nu ska jag ut o vända på gräsmattan :-)

Önskar er alla en lugn söndag

nya_mia

Detta är ett bra anonymt forum och du kan skriva av dig här, istället för att ta ett glas vin. Jag är också ny här och tycker det hjälper att dagligen läsa här alla olika historier. Har själv tyckt att det har varit jobbigt att ens prata om alkoholberoende med andra. Klarar inte av det! Men jär går det bra för vi är alla lika.

Vanlig

Ja det värsta med det där suget är ju att man under en lång tid bygger upp så mycket associationer mellan sprit och saker som egentligen inte borde vara associerat med det, som att:

* Laga mat - Nu vore det gott med en jäkel när man rör i pannan.
* Titta på TV - Barnen får ju läsk, ska inte pappa få nåt i glaset?
* Spela spel - Det är ju mysigt, blir det inte mysigare med lite sprit.

HUR JÄVLA LOGISKT VAR DET :) Men det känns ju vettigt när beroendet är där, och när man sen ligger av så minns hjärnan alla de där idiotiska kopplingarna man skapat till vardagliga saker.

Jag tycker det är grymt som du gör, att skapa nya sysselsättningar fria från dåliga association, som du kan ägna dig åt helt utan att tänka "nu brukade jag ta mig ett glas". Om precis som du säger, visst är det fantastiskt att ha så mycket mer energi än man hade innan, att vakna utan den där tröttheten på morgonen.

Du fixar det här! Grymt jobbat!