Hej!
Jag behöver hjälp. Jag har alltid druckit alkohol men fungerat socialt. I somras flyttade jag ihop med en ny man som jag träffat på nätet och sedan dess har min alkoholkonsumtion bara ökat och ökat. Igår kväll drack jag åtta folköl och började anklaga min stackars sambo för allt möjligt (han är helnykterist). Jag gick in här på Alkoholhjälpen och insåg att jag faktiskt är alkoholist, och det känns som ett fruktansvärt misslyckande och en stor stor skam. Jag inser att jag måste sluta dricka alkohol men jag behöver hjälp och stöd. Jag tror att jag är väldigt duktig på att ljuga för mig själv och skylla ifrån mig på omgivningen. Bl a tror jag att jag anstränger mig för mycket i det nya samboendet, blir stressad och dricker mer och mer. Men det kanske är ett självbedrägeri. Jag vore väldigt tacksam om någon/några hjälpte mig att genomskåda mina självbedrägerier. Det verkar ju som om det finns ett mönstr bland oss alkoholister.
Puh! Det känns lite konstigt att träda fram så här och liksom "klä av sig".

Jag är på medberoendesidan och vi bedrar oss också hela tiden. Att vi ser fel,att det ska bli bättre osv.Jag hoppas att du snart får svar av någon bundsförvant som också dricker/har druckit för mycket.

Stingo

Välkommen hit. Självbedrägeriet och skammen hör till bilden, så är det bara. Nu har du tagit ett steg åt rätt håll, nästa steg är att inte dricka. Klarar du det, så har du lyckats med något sort. Töm alla förråd hemma, det gör det betydligt lättare i början. Borde inte vara ett problem i ditt fall, då din sambo inte dricker. Fortsätt läsa och skriva här.

Om det inte är tillräckligt, så sök hjälp (vård, AA...).

Lycka till!

Cookie07

Det är bra att du inser att du behöver hjälp...
I och för sig, så undrar jag lite över varför du skriver att du träffat en "ny man på nätet" - oavsett var man träffat sin partner, spelar väl ingen roll, eller? Och vidare, du tror att du anstränger dig för mycket i det nya samboendet, vad innebär det? Har han för stora krav på dig, eller har du för stora krav på dig själv, från dig själv??? Vad?
Jag vet, det känns jättejobbigt att, som du skriver "klä av sig", men samtidigt skönt, för det kan man här.
Har haft stor hjälp av detta forumet för ett år sen, drygt, då jag var under isen och hittat tillbaka till verkligheten igen, och gick in idag för att påminna mig om att jag helst inte ska återkomma till skiten, vad det innebär att vara fast i alkoholen. För, jag vet, det är ett helvete!!!
Önskar dig ett gott slut och ett gott nytt år!
Du får gärna kommentera min frågeställning; vad menar du med att du anstränger dig för mkt i det nya samboendet? Vad är det som är så svårt att du känner att du måste dricka?
Kram; Cookie

m-m

och det här är ett rätt så bra ställe att "klä av sig på", i alla fall när det gäller alkoholen. Det är som att prata med en alkoholterapeut, det finns inte mycket som chockerar, och det är mycket igenkänning både här och där, både med positiva och negativa saker. Det är en trygg plats att prata om sina alkoholvanor.
/m