Varför ska det vara så svårt att ta ett beslut, ett beslut som jag vet kommer göra mitt liv så himla bra?

Jag är en kille i dryga 30 års åldern som har ett bra jobb, fin flickvän och bra kompisar, men samtidigt någon jäkla festdjävul i kroppen.. Varje gång jag går ut på krogen blir det alldeles för mycket och ångesten är total i nästan en vecka efteråt. :/ Jag vet att jag inte ska dricka och att många tycker att jag inte borde dricka, inklusive mig själv antar jag. Tror dock att jag blir stressad av detta och häller i mig ännu mera. Efter festarhelgerna brukar jag bli skygg och svarar knappt i telefon, verkligen tragiskt då jag i vanliga fall är en rätt social person.

Jag vet inte vad jag ska göra för att bli bättre, det känns bara så hopplöst just nu, jag är verkligen rädd att jag kommer supa bort allt om jag inte sätter ned foten nu! Vill även säga att alla mina missöden i samband med fest har nog fått mig till att inte riktigt kunna känna och tycka som jag vill, självkänslan är nog inte så bra även om det går okej på jobbet.

Jag sitter aldrig själv och dricker och min flickvän dricker väldigt sällan så det är bra. Däremot är det jobbigt att hon nånstans får bära så mkt av min skit, även fast jag säger att hon inte ska göra det.

Jag vill verkligen förändra mig och jag vet hur bra jag kan må utan A då jag testat det en längre period förut, jag känner dock inte för AA även om det säkert skulle vara skönt. Känns inte heller klockrent med antabus då jag dricker kanske var tredje helg..

Bara jävligt less på åka upp och ner i måbra-snurran.

/MåBättre

MåBättre

Vill också säga tack till er Ebba och nyamia för att ni delar med er, det betyder mkt att få höra andras upplevelser och gör det inte lika svårt att våga prova själv. Ni är fantastiska och jag hoppas verkligen att vi alla får leva ett bra liv från och med nu! Kramar

Minz

Fantastiskt att du tar itu med problemet. Jag gick till beroendemottagning när jag var nästan 30. Då kunde de eller ville bara erbjuda antabus för det hade bäst effekt. Jag höll ut i 2 veckor. Känner igen väldigt mycket i din berättelse. Speciellt frustrationen över omgivning/sambo som "vill bestämma" över drickandet. Beslutet måste komma från dig själv. Du måste vilja sluta. Det tog mig ytterligare 10 år innan jag i ren desperation gick till AA. Under dessa år hade jag börjat dricka i smyg och ökande mängder. På slutet varje dag.
En nykter dag är en lyckad dag. Ta hand om dig!

MåBättre

Lördag, en helt vanlig dag. Avstyra allt som har med fest att göra. Har faktiskt hunnit med en hel del grejer idag så jag hoppas tjejen ska bli lite glad iaf.

Igår var min första träff på en 6 veckors behandling. Kändes helt okej och de var väldigt välkomnande i gruppen så det var skönt. Brottas dock väldigt mkt med tankarna om att aldrig mer dricka öl osv men jag får helt enkelt lägga de tankarna åt sidan och fokusera på detta tillsvidare. Förhoppningsvis får jag bättre insikt vart jag står i livet och hur mkt alkoholen har påverkat mig. Jag vill mer än att tycka synd om mig själv så därför gör jag det här och det känns som den rätta vägen.

Ha en bra lördagskväll och sköt er snyggt så slipper ni allt det där jobbiga som ingen borde behöva dras med!

Kram

MåBättre

Idag var dag 2 på behandlingen, inga större konstigheter och dagen flöt på en aningens snabbare än första dagen. Tror det kommer bli kämpigare när uppgifterna börjar och man ska redovisa dem inför gruppen.. Det finns liksom en hel del att ta på, mkt som man har stoppat undan under årens gång. I och med den här behandlingen åtar man sig även att besöka AA - möten vilket känns lite jobbigt men jag ska ge det ett försök på en vecka lr två..

Efter dagens gruppövningar fick jag göra ett test och det som främst slog mig var hur lika allting varit ända sedan jag gjorde min alkoholdebut. Skillnaden nu är att man känner starkare att man verkligen försöker förändra sig men klarar inte av det på egen hand. Vidare så har man nog mer skam i kroppen och vissa halvskadade sociala relationer pga drickandet. Men just drickandet, mängden och konsekvenserna ser rätt lika ut, jag har bara plöjt på. Bakis, mått dåligt, stoppa det i ryggsäcken och gasat igen.. Sjukt att jag orkat med.... Men det känns bra det här och jag hoppas jag ska hitta ro och livsglädje utan att behöva misshandla mig själv med alkohol.

Ha en bra kväll och våga tro att även vi som har ett problem faktiskt också är värda att leva ett minst lika bra liv som alla andra!

Kram

MåBättre

Dag 3 igår och inga konstigheter, fick min första hemläxa där jag ska kartlägga mitt familjeträd samt relationer till vänner och kärlek. Detta för att se vilka beroendepersoner man kan tänkas ha omkring sig. Blir förhoppningsvis en intressant diskussion i gruppen.

I övrigt mår jag sådär, känner mig nedstämd och en aningens arg.. Är det det här jag vill? Vill jag vara nykter resten av mitt liv? Jag vet inte.. En dag i taget och idag är det julafton så det är nog bara att göra det bästa utav den, ingen tjänar på att sura sig igenom den.

Hoppas ni alla får en bra julafton, god jul!

Kram

MåBättre

Sjukt jäkla nere idag, alla ska på fest och ha skoj och jag ska bara sitta hemma och ruttna, känns som livet kommer vara så från och med nu, sjukt tråkigt.

Hoppas på en positivare anda imorgon..

Ha en bra fredagskväll allihopa!

MåBättre

Dag 4 på vården och livet känns en aningens ljusare. Gillade Steglitsans kommentar i hennes tråd:"Det känns fräscht att leva nyktert". Det ska jag ta med mig för att så är det ju faktiskt! :)

Dryga 3 veckor utan fest och problem, nu ska jag ta tag i lite träning så kommer detta nog att bli bra.

Känns bra att ha stöd med behandlingen och den eftervård som kommer, förhoppningsvis lär jag mig att stå på egna ben och inte bli inlurad av mig själv i nå dumheter igen.

Ha en bra kväll ni alla!

Kram

MåBättre

Det känns som sagt bra att göra det här även fast man känner sig rätt misslyckad. Jag tror dock att den känslan kommer förändras, behöver bara tid.

Nu kör vi!! :)

MåBättre

En väldigt lugn dag så inget speciellt att berätta om den. På fredag ska jag ha min första redovisning, blir lite spännande att se vad man kommer fram till och vilka kommentarer jag får från gruppen.

Fick en tanke om hur det skulle vara att stå den 31 december 2015 och summera året på fb, instagram eller what so ever och kunna konstatera att året varit helt utan fylla osv. Fy fasen vilken härlig känsla det skulle vara, kommer att bli!!! :D

Gott nytt år på er alla, låt 2015 bli vårt år!

Kram

MåBättre

Idag var dag 6 på behandling och min första redovisning. Tycker det gick bra och vissa saker gick upp för mig även om det kanske inte var revolutionerande. Tycker det var en givande dag idag med lite spännande utmaningar. Är glad att jag kämpar på och tror på det här, det känns bra och jag är glad över de människor jag har fått lära känna litegrann samtidigt.

27 nyktra dagar nu sedan senaste festen, hejja mig! :)

Nu blir det en lugn och skön helg för att ladda till nästa möte på måndag, ha en bra helg alla!

Kram

johanna

Jag är ny här och försöker lära mig av era erfarenheter. Klarat 14 A-afria dagar, men nu känner jag mig så nere och tom. Varför när det gått så bra sista veckan?

MåBättre

Välkommen hit! :)

Det är lite svårt att säga varför du känner dig tom och nere då jag inte vet någonting om din bakgrund osv men om jag får gissa så lever din första period av hög motivation att ta tag i problemet och nu när motivationen tryter lite så uppstår lite negativa känslor. Tror dock att det är viktigt att inse/förstå att man har bra och dåliga dagar oavsett om man kämpar om nykterhet eller inte. Försök hitta en bra ventil när dessa känslor dyker upp, tex träna, promenader, ringa en vän osv.. Något som passar dig och får dig att släppa på tankarna.

Kämpa på, det ska iaf jag göra! =)

MåBättre

MåBättre, alkolist.

Idag började vi som vanligt med lite avslappningsmusik och en stund där vi får funderar varför vi sitter där. Efter detta var det som vanligt delningsrunda där vi alla pratar om exakt vad vi vill, vissa mår bra och vissa mår lite mindre bra men det finns hopp för alla tycker jag.

Efter fikat fick vi se en 15 minuters film om alkolism och de stadier en alkolist går igenom, skrämmande mycket man kände igen även om jag känner att vissa saker ännu inte gått alltför långt ännu. Men fortsätter jag dricka så fortsätter man nog i den spiralen tyvärr..

När filmen var klar gick vi igenom jellineks kurva, ingen kul läsning men nyttigt att ta in och börja inse att man faktiskt vandrar på den.

Under det sista passet för dagen diskuterade vi vad ångest var och hur det kändes för oss när vi har ångest, mycket intressant! Insåg hur jag själv går i försvarsställning genom att ignorera och göra allting annat än att använda mina "verktyg" för att ta tag i problemet. Jag menar, om jag ligger en hel söndag full med ångest pga att jag druckit för mkt så hjälper det ju föga att jobba häcken av sig hela veckan och sedan gå ut och göra samma sak igen nästa helg. Måste ju ta tag i det faktiska problemet.

Givande dag, imorgon är vi lediga men på onsdag ska jag presentera min andra uppgift där jag ska ta upp 10 händelser som visar på att jag har problem med alkoholen. Har inte funderat så mycket ännu men det finns ju en hel del så det är nog bara att börja skriva.. :S

Gonatt på er alla!

Tack.

AnnaPanna

Vill börja med att tacka för dina peppande ord som du ger mig på min "sida". Det känns så otroligt bra när man går in och läser att man fått respons. Så tack i tusen för det.

Beundransvärt att du kör din behandling. Känner att det säkerligen kommer ge dig verktyg och en inre styrka, genom kunskap, som är svår att få utanför behandling. Så fortsätt gärna skriv vad ni gör och vad du lär dig. Jag läser och lär :)

MåBättre

Kul att du uppskattar kommentarerna! =) Sedan får du ju såklart sålla bort saker som inte är vettiga osv.. :) Men håller med, det är kul med feedback på sin egen tråd också där man får andras åsikter/synvinklar på saker och ting.

Nu kämpar vi på och gör 2015 till det bästa året ever!! =)

MåBättre

Det känns så sjukt när man tänker efter men jag har nog aldrig kunnat hantera alkoholen på ett bra sätt,redan från första början drack jag alldeles för mkt på fester. Jag minns att jag gärna ville bli riktigt full för att våga flörta med tjejer. Så himla patetiskt nu när man tänker efter och strategin var ju inte direkt vinnande även om det fanns tillfällen då det gick bättre...

Poängen är dock att jag ser ingen större skillnad på mitt drickande jämfört med för 17 år sedan. Skillnaden kan ifs vara att jag verkligen ville bli aspackad då och nu vill jag inte riktigt det men det blir oftast för mkt ändå. Upplever också att konsekvenserna blir större och folk runtom blir oroligare..

Kan man vara alkolist från dag 1? Känns orättvist.

Nåväl, jag mår ganska bra just nu och har börjat träna lite lätt. Har en massa saker som jag vill hinna med under våren så det känns jäkligt bra att slippa fylla och ångest.

Inser dock att jag kommer att behöva sätta mig med de personer som betyder mest och be dem säga allt som de stör, funderar och vill reda ut. Känns skiiiitjobbigt. Men det är nog ända vägen för att nånsin på riktigt börja tycka om mig själv igen och finns det personer där vi inte reder ut allt så får det vara så. Jag har gjort det jag kan och sedan får man hoppas att tiden läker såren.

Jobbigt! Men jag försöker förändra mig och förbättra mig, kan inte göra så mycket annat.

Hoppas allt går bra för er därute!

Kram