Gråt, ångest.

Lättnad, taggad.

Imorgon träffar jag en terapeut.

På nyår ska jag ta bilen till en vän.

Sen vänder jag blad och andas in nytt år. Eller jag måste nog byta bok.

Det räcker för nu. Tack för all er inspiration och vilja att dela med er. Det inger hopp.

Snart ska jag också orka.

/Dagssländan som ska försöka ta ett långvarigt beslut.

steglitsan

Du har hittat hit, reggat dig och börjat läsa. Du har redan tagit ett ordentligt kliv. Grattis och välkommen men framför allt till din första dag. Stort!

Glimma

Hej Dagsländan!

Vi är nygamla börjare båda två tror jag.

Att tänka att jag aldrig mer får dricka gör mig så rädd att risken är stor att jag dricker bara därför. Det är för mig för svårt helt enkelt - har prövat många gånger. Men, jag kan lova mig själv att inte dricka idag - vad som än händer. Det beslutet står jag ut med och det har jag tagit. Idag ska jag vara nykter - det räcker för mig just nu. Kräver inte mer av mig själv. Är just nu så vinglig att alla tricks är tillåtna.

Kram från Glimma

dagssländan

Tack Glimma! Att ta en dag i taget är underskattat! Nykter nu sedan 28/12. Vaknar varje morgon utan samvetskval och utan öken i munnen ;) Blir svårare mot helgen när barnen åkt till sin pappa. Men jag har bokat in nyktra aktiviteter och ska hålla mig till det.

Ett av mina stora bekymmer som föranlett en del drickande är min rastlöshet (ADHD) och att jag inte kan vara hemma själv och ta det lugnt. Jag kan jobba 8-10 timmar, gå till gymmet, komma hem och känna att jag måste göra av med mer energi för att kunna sova. Då har det blivit några glas vin och sen rullar det på tills barnen kommer igen. Då lägger jag all fokus och energi på dem. Jag vet att jag måste hitta andra energitjuvar och justera min medicinering och det är just det min plan är för 2015.

Någon annan som känner igen detta som vill dela med sig av sina erfarenheter?

/Dagssländan (som numer är en veckoslända..)