Varför ska det vara så svårt att ta ett beslut, ett beslut som jag vet kommer göra mitt liv så himla bra?

Jag är en kille i dryga 30 års åldern som har ett bra jobb, fin flickvän och bra kompisar, men samtidigt någon jäkla festdjävul i kroppen.. Varje gång jag går ut på krogen blir det alldeles för mycket och ångesten är total i nästan en vecka efteråt. :/ Jag vet att jag inte ska dricka och att många tycker att jag inte borde dricka, inklusive mig själv antar jag. Tror dock att jag blir stressad av detta och häller i mig ännu mera. Efter festarhelgerna brukar jag bli skygg och svarar knappt i telefon, verkligen tragiskt då jag i vanliga fall är en rätt social person.

Jag vet inte vad jag ska göra för att bli bättre, det känns bara så hopplöst just nu, jag är verkligen rädd att jag kommer supa bort allt om jag inte sätter ned foten nu! Vill även säga att alla mina missöden i samband med fest har nog fått mig till att inte riktigt kunna känna och tycka som jag vill, självkänslan är nog inte så bra även om det går okej på jobbet.

Jag sitter aldrig själv och dricker och min flickvän dricker väldigt sällan så det är bra. Däremot är det jobbigt att hon nånstans får bära så mkt av min skit, även fast jag säger att hon inte ska göra det.

Jag vill verkligen förändra mig och jag vet hur bra jag kan må utan A då jag testat det en längre period förut, jag känner dock inte för AA även om det säkert skulle vara skönt. Känns inte heller klockrent med antabus då jag dricker kanske var tredje helg..

Bara jävligt less på åka upp och ner i måbra-snurran.

/MåBättre

steglitsan

En vän berättade för mig att "feedback" ska ses som en gåva. Hur jobbigt det än kan vara i stunden så måste man vara trygg i att personen mittemot säger de där sakerna för att de bara vill en väl och tycker om en. Kan svida så in i men långsiktigt är det nog bland det bästa för relationen och en själv.

Tyvärr så tror jag att man tidigt kan se på personer att de har ett osunt förhållande till alkohol. Jag var tidigt i min alkoholkarriär den som alltid blev fullast. Då var det ju bara roligt- jag drog ju igång kalaset! I efterhand känns det sorgligt. Något som jag också reflekterar över är hur mycket lugnare det är på tillställningarna som jag är på nu när jag inte dricker. Ibland kommer jag på mig själv att sitta på en middag och tänka "Om jag druckit hade jag fått igång det sällskapet rätt ordentligt". Men kanske får de äntligen vara som de vill, utan att hets-Steglitsan ska härja. Hahahaha.

steglitsan

En vän berättade för mig att "feedback" ska ses som en gåva. Hur jobbigt det än kan vara i stunden så måste man vara trygg i att personen mittemot säger de där sakerna för att de bara vill en väl och tycker om en. Kan svida så in i men långsiktigt är det nog bland det bästa för relationen och en själv.

Tyvärr så tror jag att man tidigt kan se på personer att de har ett osunt förhållande till alkohol. Jag var tidigt i min alkoholkarriär den som alltid blev fullast. Då var det ju bara roligt- jag drog ju igång kalaset! I efterhand känns det sorgligt. Något som jag också reflekterar över är hur mycket lugnare det är på tillställningarna som jag är på nu när jag inte dricker. Ibland kommer jag på mig själv att sitta på en middag och tänka "Om jag druckit hade jag fått igång det sällskapet rätt ordentligt". Men kanske får de äntligen vara som de vill, utan att hets-Steglitsan ska härja. Hahahaha.

Levanu

Ja det är samma scenarion här.
Några gg i veckan och det ursäktas med att man ska ta en bastu med nån polare eller bla bla. Jag är värd dessa öl för jag har jobbar och tränat osv.
Vilka lögner.

Men nu är det bra för min del med alkohol.
Jag förorar hela mitt liv annars.

Jag dricker typ 15-20 öl varje gång och har minneslucka varje gång med.

Är på den andra dagen nykter och vet att i morgon är suget där. Ska parera med att gymma och promenera. Läsa bok och kolla film.

MåBättre

För era kommentarer SL och levanu, kul med feedback som sagt! ;) Håller med dig SL att de som står "utanför" ser det nog väldigt tydligt och jag har nog haft det på känn väldigt länge, önskar bara att jag hade kunnat ta mig i kragen och skärpt till mig.

Bra levanu att du börjar känna dig redo för förändring, det finns mkt gott att hämta i livet om man kan välja bort alkoholen! Nu kör vi! =)

MåBättre

En jobbig dag där jag presenterade 10 händelser ur mitt liv som tyder på att jag har alkoholproblem, detta skulle beskrivas dels vad som hänt och dels hur det kändes under och efteråt för varje händelse. Tungt. Men nyttigt.

Vi fick sedan rita upp en ångestkurva från 0 år och fram till idag, denna ska jag redovisa imorgon. Intressant att fundera på faktiskt och har ni tid över kan ni pröva själv och se vad ni kommer fram till!

En jobbig dag men jag längtar till morgondagen redan nu.

Hej hopp!

MåBättre

Idag tog jag tjuren vid hornen och gick på mitt första AA, vi blev inte alls många så det blev en ganska lämplig start och var inte läskigt nånstans. Det underlättade dock en hel del att jag kunde följa med en vän från behandlingen så fick man lite mer trygghet. Under mötet fick jag bland annat som tips att fundera på hur jag ska använda mig av mötena för att de ska ge något för mig, inte så lätt att säga just nu men jag förstår ju att bara lyssna på andras berättelser kommer att ge mig mkt.

Lev och må allihopa! =)

MåBättre

Vill bara ge en massa ++++ till alkoholhjalpen.se som har lagt till "Fakta" och "Annan hjälp" i menyn, läs gärna igenom detta ni som inte gjort det. Alltid kan man snappa upp något nytt.

Dags för mig att sova nu, ta hand om er!

Kram

m-m

... bra info var det där.
Tänkte också titta in i din tråd, MåBättre, för att säga att det är roligt att läsa om dina framsteg, stor skillnad på det du skrev i dina första inlägg! Fortsätt att jobba på (för ett jobb är det), det är helt klart värt det! Jag har hållit uppe i snart 15 månader nu, och det är värt det varje dag.
/m

MåBättre

För dina peppande ord, behövs speciellt nu när jag känner att motivationen inte är på topp. Ingenting jag är rädd för dock och jag är även glad att jag noterat att den sjunkit ett snäpp. Nu ska jag jobba på att höja den lite och där testar jag med lite fritidsaktiviteter så får vi se hur det känns sen. :)

MåBättre

Dagarna två har bestått av främst livshistorier, oj vad overkligt, spännande, skrämmande och inspirerade det har varit att lyssna på andras liv. Man inser att hur jävligt det än tycks vara så finns det alltid en väg ut bara man vågar förlåta sig själv och de man sårat och välja lyckan före tragedin. Ibland känns det som att vi beroendepersoner har så lätt för att tycka synd och nedvärdera oss själva. Det finns säkert människor som inte tycker om den onyktra personen men slänger man "flaskan", ber om ursäkt och visar att man kan bättre så har man nog alla möjligheter att åter vinna vänner, kärlek och självrespekt.

Alkohol är bara en dryck, det finns andra drycker.

Mot bättre tider!

Kram

Anders 48

Precis det du gör nu skulle jag ha behöva gjort när jag var 25-30 (idag är jag 43). Känner igen mönstret något oerhört! Kämpa på - det är intressant att läsa om din tid och dina upplevelser. Kämpa på!

MåBättre

Sitter och knåpar på med men livshistoria inför morgondagens redovisning och om min motivation att hålla mig nykter hade sjunkit en aningens så flög den då precis upp i toppen nu, fan vad jag inser att jag aldrig mer ska dricka då jag skriver det här. Ett hett tips till er som ännu inte gjort detta är att prova det vid tillfälle, allt blir så himla klart, även om det är jobbigt också förstås.

36 nyktra dagar idag och imorgon ska jag också vara nykter.

Ha en god natt allesammans!

Kram.

johanna

Mycket inspirerande att följa din väg, till ett bättre liv.
Har du antabus till hjälp?
Vill veta mer hur de funkar. Jag har tagit dessa i 22 dagar, varje dag har jag en molande huvudvärk. Trodde det skulle gå över, detta gör mig otroligt trött. Sen har jag fått lite dålig info hur dom fungerar, endast om du dricker kommer du att bli jättesjuk och kan dö. Igår åt jag middag och fick en rödvinssås till köttet, då sa min man att den får jag absolut inte äta?
Efter 22 dagar så finns suget kvar, ok det har dämpats. Men jag får inte tillbaka min kreativitet----är så seg och tråkig.
Du har ofta så kloka råd, så har du tid och ork att svara mig så blir jag tacksam:-)

MåBättre

Tack för era kommentarer, det värmer och ger en glöd att fortsätta! =) Trodde aldrig att jag skulle få så mkt stöd av den här sidan som den faktiskt ger mig, ett bra komplement till behandlingen.

Anders43: Tack för dina ord, tror dock att de flesta som har missbrukat tänker att de borde tagit tag i problemet tidigare. Det viktiga är vad vi gör idag och från och med det!
Cissi1: Kul att du tittar in på min sida!! =) Tror även att de är bra att du läser "båda sidor" så att du får en bättre förståelse för alltihopa. Du är stark och glöm alrdig ditt egenvärde.
Trollnäsa: Tack ska du ha och du är mer än välkommen att fortsätta läsa och skriva i min tråd såklart! :)

Johanna:
Vad kul att jag inspirerar dig, jag blir också inspirerad bara av att du tycker så! :) Gällande antabus så har jag tagit det tidigare och tog då en relativt svag dosering, på den mängden kände jag aldrig av om det var någon alkohol i maten tex såser men jag vet dock att det finns dem som har känt av det. Har du möjlighet att samråda med den som hjälpt dig att få dessa? Huvudregeln är dock att försöka undvika allt som har med alkohol att göra under den tiden man äter antabusen, gärna efteråt också..!! :) Ett tips om du skulle bli sugen på att dricka tex ett glas vin och blir lite irriterad på att du inte kan pga antabusen, försök tänka tillbaka varför du började med antabusen från första början?

Suget kommer att blekna bort, ge det bara tid. Att du känner dig seg och tråkig kan vara en effekt av abstinens, min gissning är att även detta kommer att komma tillbaka om du bara orkar kämpa på och undvika att ta "den lätta vägen". En bra medicin mot "seg tråkighet" är motion och frisk luft, för mig är det väldigt ångestdämpande och jag känner mig inte alls lika seg efteråt. Även mat och sömn tror jag är en nyckel för att orka stå ut kampen mot A. Sedan tycker jag att man kan få ha lite tråkigt ibland, eller hur? Är det ändå inte ganska skönt att bara vara seg & tråkig jämfört med full och bakis osv? Nu bygger vi ju på något långsiktigt ju! :)

Lycka till! =)

MåBättre

En känslomässigt laddad dag även om jag inte visade så mkt känslor inför gruppen. Shit vad mkt skit jag har varit med om sedan alkoholdebuten för 17 år sedan.. Jag ska vara oerhört glad att jag fortfarande har mkt bra omkring mig och att jag får den här chansen att på riktigt få ta tag i mitt liv. Jag satt i ca 2 timmar och pratade om mitt liv, positiva och negativa saker. Jag tycker att det gjorde ett starkt intryck på mig och min nykterhet att faktiskt samla livets "meriter"av fylla och tänka på det huruvida jag skall dricka eller inte dricka. I vanliga fall brukar man ju mest referera till senaste fyllan och tänka "Äsch, det var nog inte så farligt.." åsså kör man på! Tycker det sätter sig mer när man ser en röd tråd genom hela livet att alkoholen har varit ett problem, ja jag var nog alkolist från dag1.

Wtf, alkolist!? Ja men är det så jäkla farligt då? Att vara nykter alkolist innebär för mig:

*Jag kommer inte spendera en krona mer på alkohol
*Jag kan stå för mig själv som person, vad jag säger och vad jag gör
*Min omgivning kommer att kunna börja lita på mig
*Jag kommer få bättre fysik, jag kommer helt enkelt börja se piggare och gladare ut
*Jag kommer att få bättre ekonomi (förhoppningsvis)
*Jag kommer inte utsätta mig själv för livsfara lika ofta
*Jag kommer inte slösa bort dagar av ett värdefullt liv med att ligga bakis, ångestfull osv
*Jag kommer att kunna ge kärlek till min omgivning
*Osv

Går fortsätta hur länge som helst! I mina öron låter det som en väldigt bra idé att bli en NYKTER ALKOLIST.

Tack och hej för mig!