Det spelar ingen roll egentligen men kanske hjälper det att vara öppen, ärlig och skriva ner. Jag fick en chock när jag summerade mitt intag dom senaste månaderna.

Ungefär så här:
Måndag: Ingen alkohol
Tisdag-Torsdag 2-4 glas ca
Fredag- Lördag 4-6 glas
Söndag: 2-3 glas

Detta plus en öl/vin på stan någon gång i veckan.

Puh!

/ Saga

Anders 48

Jag sitter just nu med abstinens från ett superi på 6 dagar. Mest mellanöl, men det är ju också alkohol. Vet inte om jag skall kalla mig periodare - alkis är väl lika bra kanske. Jag har för 2 år sedan lagts in för avgiftning på beroendeklinik. Aldrig mer tänker jag. Cirka tre gånger per år har jag tagit återfall. Däremellan funkar det jättebra att dricka 3 glas vin - och sen lägga av. Ibland går det en månad utan att jag dricker något alls. Dricker oftast ensam - om jag inte är ute och äter med någon förstås. Ingen starksprit - oftast vin/öl. Jag har tidigare haft en depression - och har det nog nu också. Blir inte klok på mig själv varför jag gör såhär, när det flera månader inte dricks alls, eller ett par kalla öl. Inga problem - och faktiskt inte något sug heller att dricka mer.

Har haft rejäl abstinens i 2 dagar nu, med svettningar, ryckningar i armarna, lite frossa, dålig sömn, skakig i händer och ben - men nu börjar det reda sig. Pulsen har blivit normal, och har tagit ett par långa promenader.

Anders 48

Och rejäl ångest förstås - det glömde jag i abstinensen. Har nojjat in mig på att jag kommer få dilerium - och sitter och tokgooglar för att läsa ALLT om tidsgränser osv. Någon som har råkat ut för det, eller kan berätta hur abstinensen ser ut?

Saga1

Om du druckit rejält i 6 dagar, vad betyder det i antal öl per dag? Dricker du från morgon till kväll eller efter jobbet?
Det är ganska intressant att höra om alla olika typer av beroenden, då får man förståelse om hur komplext detta är.
/ Saga

Anders 48

Oftast så dricker jag från det att jag vaknar, tills jag lägger mig. Antingen är jag ledig, eller så kör jag en sjukskrivning. Om jag dricker öl (3.5) så blir det väl cirka 20 stycken - det motsvarar väl en 75:a starksprit. När jag lägger mig så tar jag ett par insomningstabletter. Nästa dag likadant. Ibland så tar jag insomningstabletter även på dan!! Jättebra - not. Brukar ofta se till att få i mig något ätbart, och lagar enklare middagar: Pytt i panna osv. Tur att man inte bränt ner lägenheten.... Det där med insomningstabletterna ökar bara på ruset under dagen - och gör dig liiiiite mer skärpt. Man kan göra helt galna saker - möblera om, storstäda, diska alllt porslin.....-men med minnesluckor. Rejäl ångest att vakna och se att allt porslin står i diskmaskinen, nydiskat. Jag kan nästan skratta åt det - men det är bara tragiskt.

Den här gången "trappade" jag ner, och drack bara 12 öl sista dagen - men abstinensen blir ändå nästan outhärdlig. Skall dock ALDRIG hamna på avgiftning igen.

Jo, visst ser våra beroenden lite olika ut - men ändå så lika....vi tappar kontrollen. Alkoholen blir övermäktig......