Jag dricker mycket alkohol och det är i princip varje dag och det är en flaska varje kväll eftersom jag jobbar under dagen, men det händer ibland att jag dricker mer än så.
och detta har hållit på ett par år, men jag själv ser inget problem med det, men folk runt om kring mej, tycker att jag borde/ska sluta dricka. för att de inte är bra för mej ( enligt deras åsikter)
jag känner behov precis varje dag och världens sug efter alkohol.
när jag mår dåligt så måste jag har alkohol och när jag mår bra så vill jag ha de, och när jag känner mej neutral så måste jag ha de.
och så fort jag blir arg så måste jag ha de.
Hamnar lätt i bråk. jag får panikångest när jag inte får dricka eller om jag inte har alkohol på mig.

vad tror ni? har jag ett beroende/problem eller är detta fullkomligt normalt.???

Li-Lo

Vad bra att du har börjat fundera på hur alkohol påverkar dig. Precis som du beskriver kan omgivningen ibland reagera före en själv på ens alkoholvanor. Det som du nu har uppmärksammat - att du behöver alkohol nästan varje dag för att klara av vissa känslor, att du har sug, att du hamnar i konflikter och att din oro och ångest ökar är signaler som du gör rätt i att ta på allvar. För många är det här forumet till stöd då man vill förändra sina alkoholvanor. Det kan ta tid innan någon svarar i en ny tråd. Fortsätt gärna skriv och berätta på vilket sätt du vill göra annorlunda. Hur skulle du önska att det såg ut för dig?

vänligen Li-Lo
Alkoholhjälpen

Om du inte klarar dig utan a har du ett väl utvecklat beroende och behöver snar hjälp för att inte hamna i missbruk. Ta kontakt med beroendeenhet/läkare eller arbetsgivare så att du kan få behandling. Risken är signifikant att du kommer få problem med jobb, familj, vänner och framförallt din hälsa.