Hej!

Det här är första gången jag skriver på ett forum eller sida för alkoholproblem.. Börjar inse att jag faktiskt har ett problem..Har försökt kontrollera mitt drickande men jag lyckas ju inte! Dricker trots att jag bestämt att jag inte ska, dricker två flaskor trots att jag tänkt att det skulle vara skönt med något glas på kvällen. Dricker öl delvis för smaken men vin för berusning. Det är känslan jag vill åt, inte det sociala..

Jag dricker ensam, dricker i smyg, köper hem mer än jag behöver för att "ha hemma" men slutar oftast med att det mesta försvinner ändå..

Har två små barn och dricker framför tv'n när de sover. Dricker inte de värsta mängderna om jag är ensam hemma med dem men tillräckligt för att känna mig berusad och tillräckligt för att vara trött och sliten nästa dag och då ha sämre tålamod med barnen, är mer lättirriterad osv.

Går jag ut slutar jag aldrig dricka, när en öl är slut går det på automatik att genast köpa en ny..

Men det är nog ensamdrickandet och det faktum att jag inte kan hålla mig trots att jag bestämt mig för att inte dricka, som gör att jag börjat ifrågasätta mig själv. Har alltid haft ett vaket öka på mitt drickande eftersom det finns alkoholism i släkten, inte mina föräldrar men andra släktingar. Därför har jag väl inbillat mig att jag har koll på läget och inte låter det gå för långt men, nu vet jag inte längre..

Är mitt uppe i skilsmässa så nu finns det dessutom inte längre någon hemma som kan se vad jag gör.. Hade bestämt mig för att vara utan alkohol helt i år för att kunna ta mig i genom alla förändringar med ett klart sinne men det beslutet höll inte ens en vecka.. Nu känns det tvärtom som att jag druckit mer och oftare än på länge!

Vet inte riktigt vad jag vill med mitt inlägg eller vad jag ska göra.. Men det känns mer som ett verkligt problem nu när jag tagit steget att erkänna det för andra, om än bara för främlingar..

trollnäsa

Det låter jobbigt. Jag vill bara ge sig en kram och be dig stanna här.
Du kommer att lära dig mycket

Sara_con_experiencia

Jag är också ny här, skrev första gången i måndags, har tagit mig på allvar för ett halv år sedan men att dricka mindre funkade inte för mig.
Hittar massor likheter i din text och några OLIKHETER. KOPIERAR DÄRFÖR OCH ÄNDRAR:

"Började inse för något år sedan att jag faktiskt har ett problem. Har försökt kontrollera mitt drickande men jag lyckas ju inte! Dricker trots att jag bestämt att jag inte ska, dricker EN HEL flaska trots att jag tänkt att det skulle vara skönt med något glas på kvällen. Dricker VIN för smaken men ÖL eller SPRITT för berusning. Det är känslan jag vill åt, ATT DÄMPA ÅNGESTEN, tror jag.

Jag dricker SOCIALT OCH ensam, IBLAND dricker i smyg, köper hem mer än jag behöver för att "ha hemma" men slutar oftast med att det mesta försvinner ändå.

Har två små barn och DRACK framför OFTA tv'n eller DATORN när de sov. DRACK tillräckligt för att känna mig berusad och tillräckligt för att vara trött och sliten nästa dag och då ha sämre tålamod med barnen, är mer lättirriterad osv.

LEVER med min man, men skilsmässan varit på tapeten...

HAR NU BESTÄMT MIG, OCH DET HAR HÅLLIT SÅ PASS LÅNGT SOM DRYGA 2 VECKOR. NU KOMMER TREDJE HELGEN OCH DET KÄNNS BRA.

GE INTE UPP SJÄLV, GE DIG MÖJLIGHET ATT LYCKAS 2015, DU OCH DINA BARN ÄR VÄRDA DET!!!

SARA