Jag skäms djupt over alla års skit-trådar jag skrivit här. Samma skit, om och om igen. Samma pepp från er, samma gamla inlägg från mig. Orka. Patetisk människa.
Nu har varit fantastiska på alla sätt.
Nu är jag så heligt trött på vad alkoholen gör med mig.
Jag fick en liten uppsträckning av nån av er som kändes, nån av er sa att jag kunde dra nåt gammalt over mig tills jag verkligen VILL sluta dricka. Fan vad det tog. Jag ville inte. Nu börjar jag tro att jag vill.

Hur vet man att man är redo? Att klippa med skiten?
Varför är det så inihelvete svårt att ta beslut?
Jag har under hösten tappat 10 kilo med hjälp av itrim. Det var tammetusan inte alls svårt. Det enda jag tanker på nu, kring det är: Varför inte tidigare?
Vill tänka samma med A.
Jag bara tycker att jag är så FÖRBANNAT patetisk som aldrig lär mig. Som trillar ner I skithålet gang på gang. Som är full inför barnen. Vaknar svettig.
Är jag en jävla åsna eller skall jag vara snällare mot mig själv? Eller har jag varit mesig nog?

Alkoholist Javisst

I know the feeling, Trollnäsa! Dessutom, nu när man är nykter så har man sååå mkt mer tid där man är "klar" och vaken..
Alkoholen dövar en ju och tiden blir som ett vaccum. Nu är man klar i skallen, närvarande och observant och inser att dygnet har 24h helt plötsligt.. Med andra ord så är det extra många timmar man har där man saknar alkoholen och får mat-/sockersug.
Så känner jag iallafall! Jag måste hitta på MASSOR nu för att "slå ihjäl" dötid.
Dötid är livsfarligt för mig för då tänker jag bara på alkohol och/eller mat/godis.
Har liksom inte lust att bli tjock bara för att jag slutat dricka...
Det här är verkligen i-lands problem de luxe. Men det är också reella, dagliga irritationsmoment som jag måste hantera varje dag... Men på det stora hela så är jag LYCKLIG! Lycklig över att detta är min 14e dag som nykter!!! Stolt och glad över att jag äntligen är på väg i riktig rättning och mot ett liv som nykter alkoholist :)

Flasklilja

Läst igenom tråden och känner igen mig. Hur var ditt andra AA-möte? Jag har själv funderat på att gå men aldrig kommit mig för. Inte vågat. Inte trott att jag skulle passa in. Jag kan ju dricka "normalt" ibland. Men oftast blir det ju alldeles för mycket vilket resulterar i otrolig ångest.
Var går man på såna där möten?

Stigsdotter

Något fick mig att titta in just idag och nu har jag sett ditt mejl också - svarar där. Härligt att du kommit iväg på några AA-möten. Förutom forumet är AA det som hjälpt mig. Sen kommer ju livet där med all sina upp- och nedgångar och all sin tristess emellanåt - det är hemskt ibland när man inte längre kan hälla rödvin på eländet men numera vill jag faktiskt inte ens det! Och faktum är att i AA får man lära sig att hantera sina känslor och allt vad det nu är som gjort att man behövt dricka. Faktum är att det är ett livsprogram som inte bara hjälpt mig att bli alkoholfri utan också så sakteliga att bli nykter (om du förstår skillnaden).

Och en sak till - man kan bara förändra sig själv, ingen annan. Hur sambos ser på alkohol kan man inte påverka. Däremot tycker jag det inte är mer än rätt att den man bor ihop med låter bli att dricka hemma av ren hänsyn. Mot slutet hade vi ingen alkohol alls hemma för jag klarade inte av att ha det. MEN, det förutsätter att man är öppen med problemet och inte mörkar eller förmildrar problematiken och DET kan vara svårt innan man har erkänt för sig själv. För mig satt det långt inne men till slut kunde jag säga som det var att jag helt enkelt inte kan låta bli att dricka om det finns hemma.

På AA:s hemsida aa.se kan man söka på ort,dag och typ av möten. Men, jag svarar på ditt mejl nu :-)

trollnäsa

Vet att min man helst av allt skulle vilja att jag drack. Fint mysigt och vanligt som han. Han fyller 40 på lördag. Fredag kväll skall vi handla och förbereda all mat till festen.
Planerade massa ikväll....
Han sa med kärlek i rösten: så kan vi hänga i köket o laga mat o förbereda och dricka lite vin.

Ja det låter ju mysigt. Och det skulle gå.
Men jag ska inte. Han vet att jag kör vit januari. Han glömde bara.

Sara_con_experiencia

Läser din tråd, och allas fina kommentarer, och känner igen mig en hel del.
T ex att tro sig kunna hantera situationen: Att dricka lagom ofta, bara spåra ur ibland. klara middagar och sånt.

Det verkar nu som du har bestämt dig för en vit januari, precis som jag; fast jag tror det blir längre tid i det vita spåret i mitt fall.
Men det gäller att klara av det lite i taget.
Nu 2 veckor helt nykter...

Stora skillnaden vad jag läser här, är att min man drack också för mycket. Så vi har bestämt för "nykterhet" samtidigt, och därmed är hemmet alkoholfritt... Nu är jag dock ute och arbetar på annan ort, sover i anhörigs bostad där det finns alkohol, OCH det känns helt ok, jag tänker inte dricka något alls. Varit på arbetsmöte på en bar idag och drack en läsk (min favorit visserligen sedan jag var liten är tonic water!).

Nackdelen med att vara borta så pass snabbt efter nykterhets början är att vardagen och tråkigheten många beskriver här hinner inte infinna sig. (Och att jag vet inte om min man håller sitt ord, men han får ta ansvar för sig själv och jag för mig, skulle många svara, eller hur?).

En tips, om du vill ha en: Låt din man veta att han kan visa kärlek och respekt för dig om han hjälper dig i denna process, och beskriv den hjälpen du behöver just nu (efter hans fest), kanske säga att det är bäst om blir ett A-fritt hem en period, om ni tar promenader i st för att sitta framför tv med dricka och snacks, osv. Bestäm ett datum för avstämning och besluta hur du går vidare därefter först då.

(Jag tror jag måste sitta och ha ett sådant samtal med min man igen, vi hade en bra "kontrakt" om hur vi skulle göra mera för varandra, undrar vad det papperet (eller worddokument) tog vägen)

Lycka till!
Sara

trollnäsa! Jag läser en annan ton i dina inlägg och den säger mig att nu har du den sanna inre viljan att vända ditt liv. Fick en annan förståelse för vad du kämpar med när jag läste vad din man önskar och drömmer om. Han har också ett stort jobb att göra för att inse vad du går igenom. Allt, allt det bästa till dig! Kram / mt

Patzy

Läser mest, kommenterar inte. Det känns skönt att veta att man inte är ensam. Dag 27 idag utan alkohol och för första gången igår kväll så infann sig en känsla "jag vill inte dricka" . Annars har dagarna varit lite upp och ner, lekt med tanken om att avbryta, ta ett glas vin. Anledningen att jag hållt mig ifrån har varit att det blir aldrig ett glas vin, vill ha tre, fyra, fem. Jag bestämde mig den 30 december ( efter en stor fylla den 29 ) och tog kontakt med en alkoholterapeut, fick en tid samma dag. Det är det bästa jag gjort. Första veckan höll jag mig nykter för jag ville inte dyka upp på nästa möte och säga att jag inte klarat det. Duktig flicka syndromet.
Känner mig renare på insidan nu.
Förra mötet med alkoholterapeuten handlade mycket om vad händer efter mina 30 vita dagar och vad gör jag då? Vågar jag dricka?
Jag tänker ta ett nytt beslut då.
Skulle vilja fortsätta tänka jag får dricka men jag vill inte. Vet inte hur länge den känslan håller i sig, men den är ny och jag tycker om den.

Sara_con_experiencia

Hej Patsy!
Känner igen mig...
Har du egen tråd? Undrar om ditt kommande beslut. Jag r inne i samma tankar, vill gärna fortsätta nykter tid efter en månad. Jag vet att beslutet ligger i mina händer.
Du kan läsa min tråd och kommentera där, eller här, så flera kan ta del.
Var finns en "bra alkoholterapeut"?

Och till Trollnäsa; hur går det?

trollnäsa

Jag gav mig skälv fritt fram igår. På en fest där vi hade 2 lådor prosecco, 50 öl och 2 flaskor vin.
Det gick bra! Drack 1 glas bubbel och 2 folköl på hela dagen. Och då var det öppet hus från 15.00-23.30.
Allt slutade så skönt. Världens stoj i köket, min son höll på att somna i soffan, jag lyfte honom till badrummet och borstade tänderna. Sen smög vi insäng och somnade som 2 sillar i en burk. Så skön känsla att kunna erbjuda honom en härlig dag av fest och kärleksfulla vänner med en mamma som är skärpt och visar föredöme. Han är 8 år förresten.

Känns bra.

härligt att du hade en bra dag. Vill också kolla om det är dig jag hittat på Wordfeud att spela med:-) I så fall väntar en tuff kamp.