Jag har alltid varit den som blir fullast. Sen tidig tonår har jag alltid stannat längst på fest. Otaliga gånger har mina vänner fått ta hand om mig. Hjälpa mig hem. Hålla mitt hår när jag spyr.

Jag ser inte mig själv som alkolist. Jag brukar bara ta nått glas vin på veckorna. Men.. på helgerna eller när det är fest blir jag som besatt. Kan inte sluta dricka. Känner inte av när jag håller på att bli redlös. Behandlar folk illa. Får minnesluckor.

I helgen gick det åt helvete. En vanlig mysig middag med vänner slutade med en 8 timmars lång minneslucka. Jag kommer inte ihåg ett skit. Var elak. Odräglig. Jag skäms. Har ångest. Mår så fruktansvärt dåligt. Varför kan inte jag säga stopp som alla andra. Så fort jag tar en öl så är dagen förstörd. På somrarna när man tar sig en kall öl i solen efter man klippt gräset så slutar jag liksom fungera. Jag gör inte de saker jag borde. Jag tar min öl och blir seg. Struntar i ärrenden jag borde gjort på grund av att jag endå inte kan köra.

Ibland när jag måste vara nykter eller köra på någon helgkväll kan jag bli sur. Vad är det som händer med.mig? Har jag ett problem? Uppenbarligen har jag det med tanke på att jag förstör för andra. Har slutat träna på söndagar för att jag alltid är bakfull. Och då menar jag riktigt jävla bakfull. Sover bort en hel dag.

Mitt liv verkar snurra runt alkoholen. Vi skulle på spa min man och jag men eftersom.man inte fick dricka i spadelen ville jag byta hotell. Känns underligt att skriva detta men på något sätt bra. Jag ska inte dricka på ett tag nu. Så får vi se vad som händer. Jag känner mig livrädd.

Sjöstjärnan

Dag två och är nykter. Normalt brukar jag nu ta en mellanöl när jag lagar mat. Jag har istället gjort citronvatten men suget sitter klistrat i gommen. Det känns som jag blivit mer sugen efter A nu när jag bestämt mig för att sluta.. hur kan det komma sig? Ska ut på en promenad efter maten och sen komma hem och dricka the. Det är min plan i alla fall..

Meredith12

Sjöstjärnan, och välkommen till forumet.
Det låter väldigt sunt av dig att ifrågasätta dina dryckesvanor och hålla upp ett tag.
Minnesluckor låter läskigt, å för mycket bakfylla kan väl inte göra nån glad. Värst i mitt tycke låter dock att du säger att alkoholintaget får dig att behandla folk illa.
Har inte så mycket klokskaper att komma med men själv har jag haft nytta av naltrexon-medicin.
Lyckatill-kram

Sjöstjärnan

Hej! Tack för välkomnandet. Jag blir fruktansvärt arg när jag är riktigt full. Men kommer inte ihåg något själv. Säger elaka saker till min man och beter mig allmänt illa. Detta händer inte när jag är "lagom" full men det är inte så ofta jag är lagom full längre.. Känner att allt kretsar lite väl mycket kring alkohol nu. Brukar belöna mig själv med ett glas vin och sen när det är slut vet jag inte ens varför jag tog ett. Blir seg av drickandet nu föryiden och inte pigg och glad som förr. Oroar mig för helgen. Men tänker inte dricka en droppe. Får köpa alkoholfritt eller cider på ica till maten. Detta ska gå!