Det är morgon dag 3, men det är även fredag, så kommer lördagen.
Tidigare gånger har jag failat dag 5 eller 6 men då har startskottet alltid varit en måndag. Mao vid tidigare uppehåll har det gått snett när helgen kommit.
Fredagsvinet till matlagningen, glaset till maten och efter maten tyvärr än mer vid de flesta tillfällen. Eller vid den lilla fritid jag får för mig, för mina vänner, utgång med blank morgon dagen efter.
Ja, jag är rädd att jag inte kommer klara det, en del av mig känner att jag inte vill klara det heller. Den delen som är rädd för den som skulle kunna bli jag, den sorg som ligger under alla lager, ensamheten- allt som skulle kunna bli, kommer att bli om jag inte stävjar känslan och till slut suddar ut den helt mha alkoholen. Den andra delen av mig vill dit, nyfikenheten på vilket liv som skulle kunna bli mitt.
Insikten om det svider och därav ska jag prova om alkoholhjälpens forum kan vara någonting för mig.
Mot helgen med blandade känslor!
/Nilla

MåBättre

Välkommen Nilla! Det är klart att du fixar helgen om du vill men det ligger mkt i det du skriver, vill du verkligen? Jag kan tycka att du skulle kunna tänka typ såhär:

1. Du dricker och helgen blir exakt lika som de tidigare helgerna de senaste åren (gissar).

2. Du dricker inte och påbörjar en ny resa men till att börja med, du är pigg och fräsch hela helgen.

Om du väljer att vara nykter, fokusera på vad du vill göra och tänk inte så mkt på om du ska eller inte ska dricka.

Det är grymt härligt att vara i form på måndag morgon och redo för en ny vecka!

Lycka till!

Nilla

Go kväll och tack för ditt välkomnande.
Du har gissat helt rätt. Precis så har det varit i princip varenda helg de senaste 3 åren och även vissa vardagskvällar. Jag är evinnerligt trött på det och inser vilken makt jag har givit åt alkoholen med tanke på hur skrämmande det känns att försöka stå emot. Även alla tidigare misslyckade försök talar åt samma håll.
Pigg och fräsch hela helgen, återstoden av livet, tanken är lockande och svindlande. Därav får jag ta en kväll i taget. Denna har blivit och kommer fortsätta vara nykter.
Önskar dig och alla andra en fortsatt trevlig fredagskväll!
/Nilla

Nilla

Svårt att somna igår kväll.
Blev väckt tidigt imorse av dottern. Hade trott jag skulle känna mig pigg, glad, fylld av energi. Istället en oemotståndlig trötthet som inte vill ge med sig och en sorg som får tårarna att rinna blandat med vredesutbrott för minsta lilla. Arg på allt och alla även fast jag vet att det i grund och botten det är mig jag är arg på.
Någon som vet om allt detta: trötthet, ilska, sorg är vanligt efter några dygns uppehåll (dag 4 nu)? Det är alla dessa känslor som jag använt A till att döva.
Fin lördag!

Nilla

Tack för ditt svar. Trodde eller kanske inbillade mig att jag genast skulle ha så mycket mer energi. Den kommer säkert men på sikt.

Till alla er som liksom jag sitter och väntar på att bolaget ska stänga, snart är väntan över, imorgon en "fridag" önskar jag lycka till.

Stingo

Jepp, jag satt också de första veckorna och surade över alla de som skrev om hur mycket energi de plötsligt hade. Jag var mest bara trött. Energiläget går väl upp och ned fortfarande, men visst har både kondisen och hälsan blivit helsikes mycket bättre.