Helgen kom och gick utan alkohol. Eller nja nästan. Var på middag och än orkar jag inga frågor. Tänkte: "jag låter vinet stå" ingen märker det" och det stod, stod, stod och sedan smakade jag. Det blev en klunk. Det smakade... inte gott!? Det kändes inte bra i gom eller hals heller. Kan det bli så? i alla fall så blev resten kvar i glaset. Jag vet att jag på något mirakulöst vis blev räddad igår, det kunde gått så mycket värre! Eller kan gå om jag gör om misstaget. Efter en natt av förtvivlan och förmaning, skuld så har jag än dock försökt att se det delvis som ett framsteg, dvs det blev inte mer. Men som skrivet ovan så vet jag att det kunde gått precis tvärt om. Kanske får jag inte räkna detta som dag 6 i meningens strikta betydelse? Mitt mål är inte att dricka mindre, det kommer aldrig att fungera, mitt mål är att vara vit.

Vaknade i morse, ingen matlust, trött men hjärnan lite klarare. Det kändes lätt att låta bilen stå, promenera de ca 6km till arbetsplatsen, njuta av solen. Det ger en extra kick! Hem blev det bussen för att inte slinka in på systemet.

Hoppas alla har fått chans att njuta av en solglimt!

Bra gjort att bara ta en klunk! Det är mycket svårare än man kan tro att bara smaka och sen lämna. Att inte tänka att det är förstört och då kan man lika gärna dricka sej full. Ett betydelsefullt beslut. Absolut ett stort framsteg. Du själv bestämmer hur du vill räkna, om du vill räkna. Kalla det du för dag 6 och fortsätt från det. Jag tror på dej, sitt inlägg andas vilja och styrka.