2011 tog jag tag i mitt drickande och gick till AA. Klarade att vara nykter i 1 år och 8 månader. Trodde sen i min enfald att jag skulle klara av att ta en öl eller ett glas vin och stoppa där. Men ack vad jag bedrog mig. Nu är jag inne i ett ekorrhjul igen med periodvis drickande både vardagar och helg. Kan inte stoppa vid ett glas, blir så frustrerad. Vill inte det här mer måste ta tag i det och sluta med drickandet. Hoppas att det kommer hjälpa mig med att vara med här och att jag tar tag i det här på allvar nu. Får ta en dag i taget och vara glad och tacksam för varje nykter dag.

Li-Lo

Hej Vivi
Välkommen till forumet. Du har levt ett liv utan alkohol under en lång period. Sannolikt har du stor erfarenhet av vad som fungerat bra och mindre bra för dig tidigare. Nu står du inför en förändring igen och denna gång tar du ytterligare ett steg för att få det på ett sätt som du vill med alkoholen. Det vill säga du har kommit hit! Hoppas att du får lika mycket stöd som du kan ge här i form av egna tankar och idéer. Välkommen igen.
Li-Lo
Alkoholhjälpen

Javmanbföljer ju studier där alkoholister ska gå dricka normalt igen. Jag är skeptisk till att man ska dricka igen om man en gång haft pronlem. Fråga på aa eller likbande vad man bör höra för att fixa det. Jo att inte dricka mer alls.

Ellie

jag är imponerad att du lyckats vara utan en så lång tid. Tänk att du gjort det en ggn. Jag önskar jag hade lyckats vara utan. Detta är mitt första försök. Jag hoppas du kan få stöd och lyckas på nytt.