Varit alkoholist i flera års tid, men alltid hoppats på att jag fixar det... Men hur f...n gör jag? Livet börjar klarna nu efter mycket om och men men jag kan visst inte sluta ändå. Lovar mig själv varje gång att aldrig mer men det håller visst inte länge... Är så trött på mig själv och på ensamheten. Har isolerat mig länge men inser nu att jag behöver någon, någon "normal" vuxen att prata och umgås med. De veckorna jag är barnfri tänder jag knappt en lampa när jag kommer hem till min ensamhet. Det är tröttsamt att leva så och jag vill ha en förändring, jag måste ha en förändring. Och då är alkoholen knappast till någon hjälp, det vet jag, men den hjälper för stunden. Hur ska jag ta mig ur den onda cirkeln?

plomma

Önskar ofta att jag led av någon annan sjukdom, något som skulle kunna opereras bort och botas... Är så trött på detta. Tidigare ville jag inte leva längre men nu vill jag inget hellre än att leva vidare, se mina barn växa upp. Vill ju ha en bra relation till barnen! Varför är jag då på väg att förstöra det?

Anders 48

Förstår att läget är jobbigt. Det kan vara jättebra att skriva av sig här på forumet, när man orkar. Det kan också vara en hjälp att vid andra tillfällen titta på vad man själv har skrivit.

Kan du kontakta en alkoholterapeut - om du inte har gjort det redan? Läkemedel, samtalshjälp? Kämpa på så gott det går - ett bra steg att du startade den här tråden.

Hälsn. Anders 43

plomma

Har haft kontakt med beroendekliniken innan med flera insatser. Har tydligen inte gett resultat. Kontaktade de idag igen för ev samtalskontakt. Väntar nu på svar. Måste få hjälp nu. Medicin mm har ej hjälp. Måste ändra mitt beteende och måste kunna hantera min ensamhet. Tror att det går bättre då...

med dig plomma! Jag har haft kontakt med flera insatser, och blivit erbjuden en ny igen. Men så tänker jag, faan, min verklighet är att jag är kemiskt beroende och måste sluta om jag ska ha ett bra liv. Att börja en ny kurs är bara ett sätt att skjuta upp det slutliga beslutet har jag insett. Hoppas ta det nu! Hoppa du också tar det NU!

plomma

Fått kontakt med beroendekliniken igen...vill inte, vill klara mig själv...men det har visst inte lyckats hittills... Ska ha telefonkontakt varje vecka + Selincro och Campral. Hoppas att det ger resultat ihop med måsten och viljan att förändras.