Har sedan några månader tillbaka insett att min alkoholkonsumtion bara eskalerat, tills att det nu blivit så illa att jag faktiskt druckit något varje dag sedan några månader tillbaka. Isolerat mig mer och mer från vänner och familj (eftersom jag inte vet hur jag mår från dag till dag så har jag inte kunnat planera nåt, utan ofta fått ge återbud, vilket gör att folk tröttnar och slutar höra av sig).
Senaste veckorna har jag börjat känna mig mer och mer deprimerad (såklart, när världen enbart kretsar kring alkohol för att kunna må "någorlunda").
Hittade det här forumet som jag tycker verkar jättebra.
Vill ha mitt nyktra liv tillbaka, ett liv där alkoholen är mittcentret i livet är inget äkta och värdigt liv i längden. Skammen blir bara större och större för varje dag som går, och även det fysiska och psykiska måendet.

Lite läskigt att skriva det här första inlägget. Men otroligt viktigt för mig.

Anders 48

Vad bra att du skriver här! Det har faktiskt hjälpt mig ganska mycket. Att både läsa andras berättelser, men också skriva sin egen berättelse. Det är en bra början!!! Sen kan man gå tillbaks och läsa sin/sina trådar och kanske har man fått någon bra feedback, eller så bara för att se vad man faktiskt skrev eller hur man kände sig vid ett visst tillfälle. Jag håller på dig!! Men f-n det är svårt med den där alkoholen - den har en makt av stora proportioner......

Malin79

Tack för välkomnandet! Ja det har verkligen blivit som en ond cirkel för mig. När flera dagar i veckan börjar med att jag tar ett glas vin för att lindra ångesten så är det definitivt inte bra...
Ångest, skuld och skam går i varandra.
Så vet jag ju att alkoholen bara ge ännu mer ångest, men klokhet funkar inte så långt när själen skriker efter lite lugn.

Blomman

Jag önskar dig all lycka i ditt nyktra liv. Jag ser framemot att följa dig.