Efter att haft ångest mer eller mindre halva eftermiddagen var jag nästan på väg att ta mig till Systembolaget, för att inhandla vin och dämpa ångesten.
Men att ha varit och läst på sidan här under eftermiddagen, samt även skrivit mitt första inlägg gav mig någon slags styrka. Så jag tog istället och lagade middag (har inte ätit varm lagad mat på 3 dagar), och ska nu sätta på en film och lägga mig i soffan under en filt istället. Planerar att småäta mig igenom kvällen istället (inte världens bästa det heller, men bättre än att dricka, plus att jag har ätit väldigt dåligt senaste veckorna, och nog ligger efter en hel del i energi och näringsintag).

Så ikväll kommer jag gå och lägga mig helt nykter, för första gången på många månader. Stolt över mig själv!!

Rufus

Har precis som du haft min första kväll på väldigt länge nykter. Det blev godis och tonicvatten genom kvällen. Otroligt bra och starkt att avbryta tanken om att ta dig till Systembolaget, kan annars vara svårt.
Det jag har tänkt att göra är att lägga alla pengar jag "sparar" i en burk, och sedan göra något vettigt för pengarna. Blir en liten tankeställare när man ser hur snabbt den burken växer! Var stolt över dig själv!!

Malin79

Tack! Idag är det dag 2 i nykterheten, och jag känner ångesten som direkt kröp på när jag vaknade. Måtte jag klara denna dagen helt nykter också.
Vad jag förstått så är det de första 4-5 dagarna som är jobbigast , och sen börjar det vända.

Låter som en toppenbra ide att istället lägga pengarna man sparar i en burk! Oj vilken rejäl utomlandsresa man skulle kunna göra varje år mm!
Helt galet vilka pengar man lagt på alkohol :-(

Blomman

Räknar man snabbt att om man dricker 1 flaska vin (70 kr) om dagen varje dag i ett helt år så har man druckit bort 25 550 kr.

Kanske dra från några dagar och lägg till dyrare vin och sprit så kommer årsnotan ändå hamna där eller högre.

Väldigt hög kostnad för att må så jävla dåligt varenda dag.

Anders 48

Bra jobbat Malin, nu får du inte ge dig. Som du säger, de första dagarna kan vara ett helvete - men det finns något på andra sidan. Håll ut. Kämpa kämpa kämpa.....

Malin79

Jag räknade ut att jag det senaste halvåret lagt ca 3500 kr/mån på alkohol. Helt galet :-/

Tack för pepp, oerhört viktigt och jag är jättetacksam för ert stöd! Jag kämpar på!!

Blomman

Japp 21 000 kr kan man göra roligare saker för och må bättre.

Det är skit att a-jävulen skiter fullständigt i kostnaderna precis som vår hälsa.

Det är bara att kämpa på

Kram

Blomman

Jag är inte alls förvånad över en nota på 3500 kr i månaden. Hur enkelt som helst. Du intalar dig att du inte har något problem med alkoholen och köper lite lyxigare viner för det ska ju vara ssssåååå gott. Lägg till en flaska starksprit och några öl.

Det är mycket enkelt att göra av med stora pengar i alkohol utan att gå på krogen.

Heja Malin79

Malin79

Tack snälla Blomman! Efter jag såg och svarade på det senaste inlägget (innan du också svarat) så kände jag mig faktiskt ledsen och litet kränkt.
Jag skriver här på forumet för att försöka vara ärlig mot mig själv, och ge mig själv en ny chans. Att bli ifrågasatt både gällande yrke, samt konsumtion
känns inte helt okej. Jag är skör som det är. Så tack Blomman för att du skrev!

Malin79

F.ö har jag 3 dagar idag *stolt* (jäkligt jobbigt emellanåt dock, men försöker peppa mig och intala mig att jag är jäkligt bra)

Kvaddad

Själv fick jag läsa hör att jag borde rycka upp mej, skaffa lite jävla anamma samt ta av mej offerkoftan när jag var nere på botten för ett litet tag sen.
Kul?
Empatiskt?

Blomman

Det är alltid mycket svårt att läsa ut känslor i skriven text. Saker kan lätt misstolkas och uppfattas på olika sätt av olika läsare. Därför måste vi försöka tänka efter när vi skriver till andra.

Kram

Alkoholist Javisst

Det var jag som skrev det med anamma och offerkofta.
Sorry om du tog det så hårt. Menade verkligen inget illa.
Tycker bara att det är så mycket som lindas in i bomull och fluff...
Vi har alla samma sjukdom och vi vet alla att alkohol är motsatsen till lösningen! I tillägg så är vi alkoholister (läs VI - jag inkluderar mig själv i den här benämningen) experter på att tycka synd om oss själva och hitta på ursäkter om varför det är synd om oss och varför vi borde ty oss till alkoholen.
Det var dumt av mig att skriva så om du tog illa vid dig och om det är på det viset så vill jag verkligen be om ursäkt.
Jag glömmer bort att raka och ärliga kommentarer inte alltid uppskattas av alla.
Hoppas du mår bra idag!