Genom att bli medlem här.
Har suttit och läst hela förmiddagen och det gav mig så mycket kraft och inspiration att jag nyss hällde ut det som var kvar i den dyra flaskan med vitt vin i kylskåpet.
Ja, minst hundra kronor ner i vasken.
Jag är värd mer än det tänkte jag.
Att det var så mycket kvar i den är ju för att jag dessutom drack en hel flaska rödvin också.

Det är så jag druckit varje dag i flera år. Med något litet undantag, någon enstaka dag när jag varit sjuk.
Jag dricker nästan uteslutande i min ensamhet, ute bland folk är jag måttlig, tar ett glas vin och sen bara vatten men går hem tidigt och dricker "ikapp".
När barnen fortfarande bodde hemma försökte jag dölja det med gömda glas och flaskor i mitt sovrum, nu lever jag ensam och behöver inte dölja något alls.

Bor i stan och har ett systembolag runt hörnet men där köper jag bara dyra flaskor, där är jag en "finsmakare", sen tar jag bilen till olika systembolag i förorten, låtsas att jag handlar till en fest och köper flera boxar på en gång. Det behövs ju, det går ju åt en del,

Har försökt träna mig bort från alkoholen, men t o m när jag kommer hem genomsvettig efter att ha sprungit en mil eller två så häller jag upp ett glas och dricker vid köksbänken innan jag ens hunnit duscha.

Har aldrig förnekat mitt alkoholproblem inför mig själv, har aldrig behövt förneka det inför någon annan eftersom det inte syns, inte märks. Utåt är jag en framgånsrik karriärkvinna som tränar minst fem dagar i veckan.
Men jag vill sluta dricka, det har jag velat länge och nu känner jag att jag har min chans, mitt tillfälle och att det bara är att haka på.

Jag har en ny relation med en man sedan några månader tillbaka och han dricker praktiskt taget ingenting. Inte pga alkoholproblem utan för att han tränar så mycket och tänker på vad han äter osv. Han springer maraton, åker Vasalopp osv. Han är helt enkelt väldigt hälsosam. Och jag tänker att jag vill vara som han, jag vill också vara hälsosam, på riktigt, inte på låtsas som jag är nu. Folk omkring mig tror ju att jag är det men jag luras ju.

Och det som till sist fick mig att känna att jag måste sluta dricka är när jag tänker att jag aldrig kan flytta ihop med någon igen eftersom jag då inte kan dölja mitt drickande.

Att välja livet framför vinet.

Anders 48

Kanon att du hällde ut vinet - och att du har startat din egen tråd här efter att ha läst ett tag. Många av oss har nog gjort detsamma - läst en del, för att senare skaffa sin egen profil. Det är en jättebra början!!! Man kan ha god hjälp av att skriva - och kanske längre fram gå tillbaks och läsa vad man skrev/kände vid tidigare tillfällen! Här finns så mycket klokhet att ta till sig. Och gör man misstag och halkar tillbaks så är det bara "upp på hästen" igen - här inne är det iaf ingen som dömer dig.

Delvis så känner jag igen mig i din berättelse - att ibland "längta" hem för att få dricka själv, och så mycket man vill. Det har hänt mig också - och det visar väl hur fokuserad man stundtals är på att få sin tillfredställelse. Jag tror på dig! Nu är det bara att ge sig in i kampen - som antagligen kommer att bli tuff stundtals.

Du kan ju börja med att glädja dig åt det du INTE drack igår/idag.........-det uthällda vinet!!!!!

Så trevligt att du tagit steget! Eftersom du skrev tidigare att du läst min tråd så vet du att jag också drack måttligt borta och fortsatte hemma. Längtade hem efter en fest för att verkligen kunna dricka i lugn och ro. Valde bort vänner och aktiviteter för att hellre dricka ifred. Såna är vi nog många, det är själva kärnan till missbruk i många fall. Nu har du världens chans att ta tag i ditt missbruk så du kan leva ärligt med din nya man. Lycka till, jag tror på dej!

Alkoholist Javisst

Klok.kvinna - GRATTIS!

Jag gömde mig också bakom en fasad. Tränade 4-5 dagar i veckan och gjorde kometkarriär samtidigt som jag drack varje dag.
Det är så tungt att behöva låtsas. Att kämpa mot sina demoner i tystnad och ensamhet och samtidigt upprätthålla en fin fasad.

Hoppas att du klarar att ta dig ur ditt missbruk - det gör livet så oerhört mkt rikare!

mod60

Välkommen hit och grattis till ditt beslut.
Ja självbedrägeriet håller inte i längden, man kan prata och göra många bra saker men man vet ändå innerst inne hur det är och den dåliga känslan, den förtär en till slut. Så var det för mig. Självkänslan i botten. Nu nykter sedan tre månader och det känns fantastiskt att kunna vara sann.

Önskar dig verkligen lycka till i din påbörjade kamp mot drickandet :)mod 60

Klok.kvinna

Och det var nog därför jag tog till mig det du skrev på ett så bra sätt. Vågade knappt läsa vidare efter ett tag, var så rädd att det inte skulle gå vägen.

Klok.kvinna

Har inte riktigt kommit in i sidan, skriver lite på fel plats märker jag.
Nu är klockan 22 och det är så skönt att vara nykter, känner bara ett stort lugn och upptäcker hur oändligt mycket mer tid jag får när kvällen också blir min egen.

Hanna

Först och främst - grattis till att du hällde ut vinet! Sedan har jag också märkt det där med tiden! Innan jag slutade hade jag ingen aning om att det gick så mycket tid till drickande, men nu märker jag att det är som att dygnet fått flera timmar till! Det är jätteskönt.

Stingo

...det där med att komma hem från en fest och dricka i kapp. En ganska tydlig väckarklocka, då man inser att man dricker mindre på en fest, än man skulle ha druckit hemma på samma tid... bara man lyssnar på den. Vi är väldigt många som har/har haft rejäla alkoholproblem, utan att omvärlden har den minsta aning om det.

Väldigt lyckat beslut att hälla ut vinet. Det är så mycket längre väg till systemet, än till köksskåpet och under den vägen hinner man fundera om flera gånger.

En liten varning - Häng inte upp ditt nykterhetsbeslut på dina nya relation. Det är för din egen skull du behöver bli nykter, inte för hans eller relationens. Jag tror att det är en insikt som är nödvändig för alla som skall lyckas bli av med alkoholberoendet.

Klok.kvinna

Att jag inte ska hänga upp nykterheten på relationen men jag ser det som en draghjälp snarare. Lite samma som att umgås med en vän vilken som helst som inte dricker alkohol och lever hälsosamt. Det blir lite lättare just då. Andra kvällen nu och det enda jag känner är ett stort lugn. Äntligen har jag tagit beslutet, nu är jag på rätt väg.

mod60

och ge dig inte.... en timme i taget, sedan en dag, sedan en vecka och snart då mår du kanonbra. Du på rätt väg :)
lycka till//mod60

Klok.kvinna

Jag är lugn, det är så märkligt. Har haft så mycket energi på jobbet idag, satt kvar sent, hade ju inte bråttom hem, fortfarande förkyld så inget läge för träning.