Suck har I flera år trott att jag inte har problem med alkohol, men nu är botten nådd!!
Det känns som att jag förnekat allt, eftersom jag aldrig dricker FÖR mycket så att omgivnibgen påverkas allt för mycket!! Jag dricker oftast 2-3 glas vin under många timmar och börjar dricka alkoholfritt efter det.... Vet inte varför jag har den spärren... Jag hittat tillfällen att dricka alkohol, ibland för att jag är ledsen eller för att fira nåt! Min mamma är alkoholist, så blir så arg på mig själv att jag håller på så
här! Jag bestämmer mig varje kväll att jag ska sluta, men vinet vinner varje gång! Jag får sån fruktansvärd ångest av alkohol, men ändå fortsätter jag...

Jag ser alltid fram emot det där " första glas vinet" .... Orkar inte med Detta längre... Jag har två små barn också... Allt började när jag fick min äldsta för fyra år sedan...känns som att jag måste "stressa ner" varje kväll mha vin! Jag har testat att sluta flera gånger, men som sagt hittat ursäkter till att börja igen, är livrädd för att sluta, men nu har jag bestämt mig!! Kommer ta hjälp av forumet och behöver stöttning av er! Följ gärna min resa! 30 Mars 2015 tog jag mina sista droppar! Vill ta igen allt jag missat med mina barn, pga baksmälla, ångest etc... Jag Kanske har blivit deprimerad, vet ingenting längre, vet att jag INTE trivs på jobbet iaf...

Blomman

Man kan lätt få depression av vin och för att en läkare ska ställa den diagnosen så krävs minimum 3 veckor som är helt vita.

Jag tror mina beskymmer med det mesta har ökat pga alkoholen. Att sluta trivas på jobbet fast jag har ett givande jobb.....att sluta trivas i hemmet fast jag har fint hem.....att sluta trivas med kärleken fast kärleken älskar mig......så kan jag fortsätta. Vinet är inte värt det men kampen är otroligt svår.

Det ska bli roligt att följa dig.

Stort lycka till

Kram

Hanna

Hej Jonna! Det är starkt av dig att bestämma dig. Jag har inte varit nykter så jättelänge ännu, men forumet har verkligen hjälpt mig. Visst är det lätt att lura sig själv med att "jag dricker ju inte så mycket"? Så var jag också, men din tolerans kommer att öka och det kommer att behövas mer och mer om du inte sätter stopp nu. Varmt välkommen och lycka till!

Jonna

Hej

Jag har varit naiv och trott att jag inte haft problem och bara fortsatt med alkoholen... Jag inser nu när jag sitter bakfull återigen att jag MÅSTE sluta nu... Jag har försökt att hålla uppe i några dagar och blir otroligt irriterad, inget tålamod etc... Jag trodde aldrig att jag skulle hamna i denna situation. Jag har barn på 3 och 5 år och dagarna bara går... Jag vill försöka igen och behöver tips på vad jag ska göra när suget, rastlösheten, irritationen smyger sig på på eftermiddagarna.... Jag har tränat mycket, ätit hälsosamt, men som sagt alkoholen har tagit över mitt liv!!

PP

Vet själv av erfarenhet hur oerhört påfrestande det är. Att dras mellan att bagatellisera drickandet om dagarna och veta att det måste bli ett slut i vargtimman. Hade själv en period där jag tillät mig dras ner i drickat, efter 5 nyktra veckor. Tyvärr hittade jag inte kraften att göra ett nytt riktigt försök på tre år. Berättar detta för att ingjuta dig motivation att nu verkligen fatta ett livsavgörande beslut. Det går, det är tufft. Gör slag i saken nu, det blir bara svårare och eländigare sen. Stanna kvar här och dokumentera din resa dagligen. Att logga in kan vara det som skingrar tankarna på alkoholen i början. Stort lycka till!

/PP

Jonna

Hej

Jag kommer vara mycket aktiv här inne nu, jag är så taggad att sluta och ser fram emot när tiden jag drack börjar blekna bort i samband med att jag tar igen vad jag missat med barnen... Jag ska klara detta!!

Jonna

Hej igen! Andra dagen utan A. Idag har jag haft enorma magsmärtor och huvudvärk, men har klarat av den iaf! Imorgon är det en ny dag och jag hoppas att jag mår lite bättre då!

Jonna

Känns mycket bättre, otroligt törstig på vatten!! Någon som vill hänga på och stötta varandra!?

anonym11208

att man är nykter, även om jag känner igen det där med att man är törstig och huvudvärk, men jag tycker det känns skönt på något sätt, som att kroppen verkligen återhämtar sig. Idag ska vi vara nyktra!!

Jonna

Hjälp idag har jag haft huvudvärk och haft den där jobbiga känslan av livet är meningslöst om jag inte kan dricka... I vanliga fall är detta dagen då A vinner, men Nu har jag ju bestämt mig för att köra på nyktert! Jag åkte och köpte en god kaffe och glass istället! Jag undrar vilken tid som är värst när man slutar? Nu har jag klarat 4 dagar och märker att svettningarna är borta och irritationen. Nu har jag istället en fruktansvärd huvudvärk och tycker att livet är tråkigt utan vin:( även om jag såklart vet konsekvenserna AV att dricka... Jag har varit en bättre mamma dessa dagar, haft mer energi, men ändå så tänker man på alkohol. Hur svårt ska det va?? Man har ju svart på vitt att man mår bäst utan, är em bättre människa och vet att man inte kan hantera A!! Jag vill bara veta om man någon gång efter uppehåll kommer till en punkt då man går och lägger sig på kvällen och inser att " oj idag har jag inte ens frestats eller tänkt på alkohol " I så fall när, 1 månad, halvår, år? Snälla jag behöver er för att orka kämpa vidare! Jag är såklart orolig för helgen nu, klarar man frestelsen! Jag vill så gärna!

Jonna

Har aldrig druckit så mycket vatten som nu, så ja visst nu renas kroppen och det känns ju bra! Hur går det för dig? Jag har dag nr 4 nu?

Jonna

Tack för stöd! Jag följer ditt råd och loggar in varje dag! Är trött på eländet.

Mia-Pia

Starkt jobbat!! Håll ut är mitt råd!
Jag är i ungefär samma fas som du är!
Har slutat så många gånger men denna gång ska jag lyckas! Tror att de första tre månaderna är viktiga! Hittills har jag klarat ca fem veckor sedan brakar det :(
Orkar liksom inte förhandla mer med min hjärna! Så nu får det vara slut..
Känner igen mig så i dina funderingar kring alkoholen! Listig är den!

Kram!!

PP

Med reservation för att det självklart är lite individuellt är min erfarenhet att det förändrades hela tiden. Det värsta tog kanske en vecka. Sedan lättade det fast med otrolig trötthet och så. Efter ett par veckor kom en period som faktiskt kändes väldigt positiv, ja jag blev nästan euforisk i nykterheten. Men det kan komma tillbaka jobbiga perioder och bakslag till och från. Men det går att klara av. Ta en dag i taget. Bygg upp din beslutsamhet och envishet att fortsätta vara nykter. Det är en tuff motståndare, så vi måste vara ännu tuffare. Ja, Jonna det är en tuff match men med tålamod så klarar du det. Har du funderat på att ta hjälp? Vet dina nära om din situation? För mig var forumet den hjälp jag hade, oerhört tacksam för den. Lycka till nu. Helgen tar du dig igenom. Styrka till dig!

/PP

PP

Många faller efter en månad eller så, så även jag.... Det var då jag kände eufori och gojan i huvudet försökte övertyga att "så stora problem hade du inte" " måttligt klarar du" etc. I början känns tanken övermäktig, men vi behöver längre nykterhet än så för att fungera bra igen.
Situationerna med svaghet inför beroendet återkommer tyvärr i olika skepnad. Det gäller att vara på sin vakt.
Många ser alkoholen som en "listig motståndare" Ja så är det på sätt ich vis, men är det inte egentligen vår kidnappade hjärna som är problemet ? Tror att det handlar om att återta kommandot över det egna hjärnkontoret. ?
Fortsatt styrka även till dig!

/PP

Såg att du just startat din nya resa :)
Känns lite förmätet att länka till sin egen tråd men eftersom du verkar ha bestämt dig för att göra denna sommaren till den bästa sommaren i ditt liv så gör jag det som inspiration. Läs den gärna och och stort lycka till..

https://alkoholhjalpen.se/node/22130

Mitt sug efter alkohol släppte i samma stund som jag gav upp och erkände för mig själv att jag inte kan dricka som andra. Då slutade jag tänka på alkohol som en möjlig lösning i vardagen. Jag fick en otrolig kick de första 1-2 månaderna när jag inte drack ("rosa moln" fasen). Den försvinner men kommer tillbaka i en annan skepnad efter 6-9 månader för att sedan bli starkare och starkare. Idag är mitt liv annorlunda, visst, inga "vin-kickar" men generellt bättre på alla plan. Hela dagen är bättre och sinnet skarpt. Jag är en närvarande pappa till min dotter och en delaktig medmänniska med nyfikenhet på livet. Får faktiskt en "kick" av att vara nykter fast på ett annat sätt än av alkohol. Idag behöver jag inte tänka på att inte dricka, idag håller jag fokus på att inte börja dricka. Man blir fri..

Kram

Välkommen tillbaka! Funderar lite på varför livet känns meningslöst utan a, eller att a är "kryddan". Jag tänkte också länge så, men förstår det inte längre. För mig var det en ventil för att koppla av, jag var så trött. Tycker att du ska fundera över varför du dricker.
Jag tror att jag tänkte på alkohol i säkert 2 mån, dagligen och med längtan. Svårt att förstå det idag... Eller eftersom jag återföll för en dryg månad sedan, lätt att förstå, men svårt att acceptera. För vad är det egentligen man längtar efter? Jag mår så mycket bättre utan alkohol och det är så skönt att slippa dricka och uppleva den där oroskänslan i kroppen. Den försvinner! Snart tar de positiva effekterna över och det är så skönt. Stort lycka till!

Christoffer

Läste i din tråd att du undrar när man "glömmer bort sig" och kommer på att man inte druckit.
Jag har själv varit nykter i ca 3 mån och för egen del så kan det redan gå flera dagar utan att jag tänker på a. Hoppas du ser det som en "morot" :)
Håller tummarna för dig!

mattiasheja

Det känns som om många skriver just hur meningslöst livet känns utan A. Då undrar man ju vad som är hönan och ägget. Dricker man för att livet känns meningslöst? Eller känns livet meningslöst för att hjärnans belöningssystem blivit kvaddat av A?

Jag har träffat psykologer i nästan två år nu. Svårt att reda ut livet ändå.

Jonna

Det värmer!! Idag höll jag på att falla dit... Fint väder och stod och lagade mat och fick genast tanken att " såna allvarliga problem har jag väl inte"... Stod emot och öppnade en Ramlösa istället! Jag är orolig inför denna resa, men samtidigt förväntansfull över att se hur bra man kan må utan, så som så många menar här på forumet. Jag ska försöka tänka på hur renad kroppen blir nu under avgiftningen om det blir tungt! Ju värre huvudvärk, humör etc desto mer återhämtar sig kroppen! Imorgon ska jag köra första passet på ett nytt gym här i stan och jag har precis börjat läsa en spännande thriller, för att få de naturliga kickarna i livet! Och det bästa av allt är att jag inte behöver vända bort huvudet sådär lite diskret för barnen när jag pratar, så att de inte ska känna vinlukten! Det framförallt ska jag tänka på nästa gång jag känner frestelsen! Nu kör jag dag nr 6 imorgon som nykter!

Jonna

Du är stark!! Jag blir inspirerad av din resa och inser ännu mer att jag måste fullfölja detta och inte slösa bort ytterligare år! Min mamma är dessutom alkoholist, så jag har det i generna!