Jag tog steget. Jag ringde beroendecentrum och bokade tid. Jag måste lära mig hantera alkohol nu alt sluta helt. Orkar inte längre. Jag har missbrukar en längre tid då jag varit sjukskriven och bra varit hemma. Detta försatte mig i en deppression där jag sökte tröst i alkoholen. Och de hjälpte ju! Men nu är jag livrädd mot vad jag gör mot min kropp. Läst om dille vilket gett mig stor skräck att råka ut för de. Fast de kanske är bra att ha en rädsla, kanske gör de lättare att sluta? Iofs drack jag nästan två flaskor vin igår ändå. Mår inte bra idag. Känns som att jag är i ett overkligt tillstånd med yrsel och overklighetskäslor. Hoppas jag klarar av helgen utan att dricka och sen ska jag träffa dom på tisdag.. 27 år, mitt liv borde inte gå ut på att supa ner mig för att må bra för en stund..

Någon som gått på beroendecentrum?

Anders 48

Bra att du har loggat in här, bra början! Vet inte var du bor, men Beroendecentrum finns t.ex. i Stockholm. Det finns en akut som är bemannad dygnet runt - ring dit om du vill prata med en sköterska - om din oro för dille bl.a. De är mycket professionella. Tel: 08-12345900. Jag har varit där akut ett par gånger - men inte haft en bokad tid som du pratar om. Det är långt till nästa tisdag....-hoppas att du kan hålla dig under helgerna - vore inte det skönt!!! Gå in här och läs, eller fortsätt skriva i den egen tråd. Många läser, en del kommenterar. Kan vara skönt också, längre fram, att gå tillbaks och läsa vad man har skrivit på "sin väg". Kämpa på!!!

Sankar01

Jag var bokat tid hos en sköterska på beroendemottagningen Solna/Sundbyberg som tillhör Beroendecentrum. Känns som ett stort steg i rätt riktning för mig. Har länge varit i förnekelse även om jag alltid någonstans i bakhuvudet haft att jag inte har en hälsosam relation till alkohol. Hade gärna haft en tid tidigare men tisdag känns ändå ganska okey väntetid med tanke på hur länge jag redan varit i denhär situationen. Känns som de kommer bli svårt att hålla sig då de kommer besök över helgen och med den kompisen ska de alltid drickas en del. Känner mig inte redo för att berätta för omgivningen om mina problem än så ser kanske konstigt ut om jag inte dricker.. Men får se. Bara jag tar mig igenom inatt och imorgon kommer de nog kännas bättre sen iaf. Är alltid i bakisfasen jag lätt trillar dit och tar en återställare bara för att lindra smärtan. Dummaste man kan göra.. Vet..

Sankar01

Nu sitter jag här och gråter över hur fina och omtänksamma ni är! Att ni ger mig syn att de faktiskt är starkt gjort att be om hjälp. Har så länge skämts över min situation att jag inte ens varit i närheten av att söka hjälp. När man varit på hälsokontroller har man med ett leende sagt "dricker alkohol? Ja alltså nog kan man ta sig ett till två glas till middagen på helgen men inte mer". För att man skämts så mycket. Egentligen har ju BiBen stått där i kylen och väntat..

Tack igen! Jag ska ta mig ur dehär nu och få ett fint liv med barn i framtiden.

Harry den Trötte

Det är så det fungerar, genom att hjälpa varandra så kan vi också hela oss själva. Bit för bit. Dag för dag.

Alkoholism är inget att skämmas över, tvärtom, det en allvarlig kronisk och dödlig sjukdom.

Ta chansen nu, be om all hjälp du kan få!

Sankar01

Jag somnade vid 2 inatt och vaknade först nu. Första minutrarna kände jag glädje men de ombyttes snabbt mot ångest.
Är de vanligt att få en ångesttopp när man börjat inse sina problem och ta tag i dom? Känns som de borde vara tvärt om jag är ju påväg Mot ett friskt liv?
Tror inte jag har abstinens så beror nog inte på de. Fast vem vet. Kan ju vara en lätt abstinens som spökar också. Kan man få abstinens av att främst vara helg alkoholist, fredag-lördag/två flaskor vin per dag. Med inslag av att dricka en dag extra i veckan lite mindre?

Har sug efter alkohol för att döva känslorna just nu men ska stå emot. Har ju lyckats länge att hålla de till helgen, är senaste veckorna de barkat iväg och blivit nån gång under veckorna också. Mina tankar skrämmer mig verkligen. Är verkligen inte en hälsosam relation till alkohol att känna att man måste döva sig vareviga helg samt vilja under veckan. Fyfan. Vad har jag gjort..

Sankar01

Har ju som sagt bokat möte på beroeendecentrum. När jag nu googlat runt börjar jag dock fundera på om man ska avboka. Många skriver att soc blir indragna när man går till sånnahär ställen. Stämmer de? Då är jag inte sugen alls på att gå.. Har inte några barn och har aldrig blivit våldsam eller skadat mig själv (mer än skadorna alkoholen ger då)
Spelar det någon roll att man frivilligt går eller blir soc alltid indragna?
Tacksam för svar om någon vet:)

Anders 48

Nejdå, soc. blir inte automatiskt indragna. Däremot så använder Landstinget s.k. sammanhållen journalföring, dvs din journal syns när du går till andra vårdgivare som är anslutna till samma journalsystem. Du kan välja att spärra din journal - det har jag gjort. För min egen del så är den här "alkoholgrejen" något som jag inte vill skall synas om jag uppsöker en annan läkare för något annat. Du kan fråga om det vid ditt besök - om du är intresserad? Du får fylla i ett papper på vad som skall spärras, och skicka in det. Andra läkare kan då se ATT det finns en spärr, om de orkar titta. De kan inte se VAR spärren finns/vilken vårdinrättning. Jag tycker att det känns skönt att ha det så, men det kanske inte gäller för andra?!

Glitter

Jag hejar på dig! Att kämpa på! Jag har levt med ångest hela livet och började dricka på ett ohälsosamt sätt redan i tonåren. Då kallades det fjortisfylla varenda helg.. Men det håller inte riktigt längre när man som mig börjar närma sig 30 och har en knodd på 2 år....

Jag insåg inte att jag hade stora problem med alkoholen förrens förra veckan egentligen... Drack ett sexpack varje kväll. En kväll slutade det med sprit! Så jag var tvungen att stanna hemma från jobbet dagen efter!! ....

Samma idag... Jobbade måndag... Söp måndag kväll, hemma nu igen tisdag och onsdag. Vad fan är det som händer kan man undra. Välkommen hit. Jag är själv ny här och det bästa är att man kan skriva av dig närsom! Och det finns folk här som bryr sig! Som kommer med tips och bara små ord som för en annan kan betyda något enormt mycket.

För det är svårt... Att berätta för dom runt omkring. Dom bara lägger huvudet på sen och säger "vadå problem med alkoholen" alla blir vi lite för fulla ibland.

Du har mitt stöd. Jag läser dina inlägg och känner med dig. All lycka önskar jag dig.
Med vänlig hälsning, glitter.

Sankar01

Tack för tipset. Ska absolut be om spärren!
Nu känns de inte lika skrämmande att gå dit. Fått lite känslan att de ska stå stämplat med rött i pannan "alkoholist" för resten av livet!
Har redan "ångest" stämpeln så får aldrig en ordentlig genomgång hos doktorn utan snarare en klapp på axeln och ett "du är ung, andas bara". Därför tog de ett år för mig att få en kroppslig kronisk diagnos för två år sen innan jag blev sjukskriven pga de. Då hade jag kämpat på länge på jobbet trots att jag inte skulle arbeta med de jag då gjorde pga sjukdomen. Helt galet. I deras försvar är de en väldigt ovanlig diagnos som 1 på 600.000 får men hade ändå känts bättre om man fått hjälp direkt istället för klappen och "det är ångesten"-leendet..

Sankar01

Oj... När jag klev av tunnelbanan klockan 9 imorse satt en person på en bänk och drack en Xider. Jag, som inte egentligen dricker något annat än vin tänkte ändå direkt. Oj vad avis jag är, vill också ha! Sen insåg jag vad jag tänkte. Denna människa, till synes hel och ren men säkerligen trasig inombords är inte en person jag vill vara. Så varför kände jag sånt sug och avundsjuka. Hur kan hjärnan vilja två så olika saker samtidigt.

Sankar01

Jag drack. Var inte ens speciellt sugen men besöket skulle ha och frågade hela tiden om jag inte skulle. Blev 4 10cl glas vin och 2öl vilket iofs är lite i mina mått men ändå.. Ber till gudarna att jag slipper bultande hjärta och bakiskänningar imorgon för det är bara en invit till att döva de med alkohol.

Godnatt
/misslyckad människa

LenaNyman

Ibland behöver man påminna sig om att vad man gör inte definierar vem man är. Det här drickandet är inte du, det är nånting du sysselsätter dig med.

Sankar01

Tack för peppen.
Jag har bestämt mig för att inte gräva ner mig för mycket över gårdagen. Bestämde mig ju bra för några dagar sen att de fick vara nog. Kanske fel tankesätt iofs men jag är så duktig på att framkalla ångest över saker jag gjort och då är de lättare att ta till alkoholen för att döva den. Får ta nya tag idag.
Kramar till er.

Sankar01

Varför blir man mer sugen när man bestämt sig för att sluta?
Förr kände jag väl ett visst sug på veckorna men var inte något jag la överdrivet mycket tankekraft på. Sen jag bestämde mig har jag dock haft ett sug varenda dag som är så galet stort. Någon som vet varför de blir så?
Det är väl så att man alltid vill ha de man inte kan få men varför reagerar hjärnan så. Sjukt tröttsamt :(
Legat senaste timmarna och suktat efter ett glas vin. Är så nära att ge efter.