År av bortslösande, ljugande, nätter och dagar fyllda av ångest tar slut idag. Att avsluta själva livet är för enkelt. Har jag kunnat dupera människor om mitt supande så måste jag ju kunna av att hålla mig nykter. Jag har inga förhoppningar av att det kommer vara lätt, och att jag kommer att behöva hjälp. Men det tar slut IDAG!

Oxcarson

Ångest, svettningar, självskadetänkande. Tankar på alla saker jag har bokat upp i sommar, festivaler, spelningar, resor. Dom skall göras i nyktert tillstånd. Känner hur jag tänker att " Då kan jag säkert ta ett glas" haha inte fan kan jag det. Inte ett iallafall. Denna dag skall iallafall vara A fri.

Anders 48

Välkommen hit Oxcarson - bra initiativ att lägga in din egna tråd. Ett bra beslut. Här finns så mycket att läsa av andras erfarenheter. Rätt skönt att skriva av sig ibland också, och få lite kommentarer och feedback från andra. Ibland vill man kanske gå tillbaks och läsa sin egen tråd för att se hur man mådde/kände sig vid andra tillfällen.

Önskar dig styrka och mod att härda ut din pågående abstinens. Ibland är det svårt att tro att de skall gå över - men det finns något bättre på andra sidan bara man härdar ut de första fruktansvärda dagarna. Precis som du säger så är man rätt ynklig när man sitter där med ångest och svettningar. Försök att övertyga dig själv om att den största delen av ångesten faktiskt inte är "på riktigt", utan kommer som ett direkt resultat av abstinensen. Om några dagar kommer ångesten att sakta lägga sig - och "småsaker" blir inget att hänga upp sig på. Var snäll mot dig själv, klappa dig på axeln o försök att fokusera på dina nya nyktra dagar - och titta inte för mycket i backspegeln. Det får du kanske göra senare, när du är i lite bättre balans.

Styrka till dig!!!

Oxcarson

Sovit 15 timmar i sträck, det har nog inte hänt på 20 år. En känsla av meningslöshet i hela kroppen. Masade mig ut på en promenad iallafall, vågade inte se en enda människa i ögonen.

Tack ni som kommenterar, det är skönt att synas utan att dömas.

Ikväll kanske jag går på mitt första AA möte, får se om jag vågar.

Har en tid hos beroendeenheten imorgon men den avbokar jag, klara inte det nu.

Vi hörs imorgon.

Säg Ja till livet

Välkommen till forumet och lycka till på mötet ikväll. Jag har ingen egen erfarenhet men har hört många som fått det stöd de behöver av AA-medlemmar. Önskar jag själv vore lika modig. Berätta gärna hur du upplevde mötet :-)
/Säja

Oxcarson

Det blev inget AA möte igår. Satt i bilen utanför men fick inte mod att gå in. Har svårt att se mig som "en av dom" fast jag vet att det är så. På Måndag gör jag ett nytt försök. Nu ska jag ta mig igenom helgen. Har lovat att köra tidigt imorgon så den här kvällen bör jag klara. Börjar må lite bättre och börjar sjunka in i mitt beslut, därför är jag lite orolig. En dag till.

Säg Ja till livet

Se det som en seger att du inte åkte hem och drack efter att du varit där. Du kom i alla fall så långt att du åkte dit och på måndag går du säkert in.Tänk på att alla de som sitter där inne också har varit i samma situation innan de vågade göra sitt första besök. Vad skönt att du mår lite bättre och känner dig mer beslutsam. Du fixar helgen!