Har äntligen tagit tag i mig själv, är ingen som dricker på veckorna och är redlös jämt på helgen men likt förbannat har det hänt nån gång att man fått luckor och dessutom slocknat på soffan ist för i sängen med frun, väldigt pinsamt när man är 40 år och tvåbarnsfar. Har liksom svårt att bara ta ett glas vin och njuta av det, gäller egentligen allt möjligt som tex kaffe,godis, chips mm Kontaktade beroende/grupp/hjälpen nånting genom kommunen igår och har fått tid nästa tis för att få hjälp. Frun är besviken för vad som hänt men stöttar mig i framtiden ( säger hon iaf;) Mitt mål iaf är att inte ens vara i närheten av öl el nåt i helgen för normalt sett blir det ju alltid nåt på fredag el lör..

LarsEson

Har inte lånat den än men den ska ordna det i veckan. Finns 2 böcker som dom rekommenderar.
Kidnappad hjärna av Agerberg
En bok om hjärnan av Widén
Har aldrig gillat att läsa böcker men dessa ska jag läsa ändå.

Sankar01

Hej LarsEson!

Vad skönt att samtalen verkar bra! Jag ringde idag och bokade tid på tisdag för samtal! Är väldigt rädd men ser samtidigt fram emot de. Får hoppas jag får en lika bra kontakt som du verkar ha!

LarsEson

Va bra att du bokat tid och hoppas det hjälper dig såsom det hjälper mig:) Jag kände mig iofs lite spänd/rädd också men insåg även att detta klarar jag inte själv så hjälp från henne kändes bra. Jag tar ta in och bearbetar allt hon säger pch tipsar om och försöker tillämpa det så gott det går:) Jag tror att är man bara ärlig och öppen både mot sig själv och mot den man träffar för att samtala så löser det sig:)

mod60

Nu när man är nykter kan man kanske läsa ut en bok utan att somna :)
mod60

LarsEson

Så då har påsken gått förbi utan det minsta alkohol:) Har dock hittat substitut i form av tranbärsjuice och liknande sura saker:)) Trodde det skulle bli äggstra jobbigt men det gick utan att man blev helt Pippi:)

LarsEson

Hejsan
Hur tyckte du det gick på ditt samtal? Kände du att du fick träffa en bra människa att snacka med? Vilket som hoppas jag det hjälpte dig:)

LarsEson

Till helgen firar jag 7 v som nykter:) ( med citronvatten förstås;)
Insåg på vissa grejor om mig själv idag på samtalet på beroendeenheten som kommer hjälpa mig i framtiden med att stå emot alkoholen. Måste dock jobba på beteendet som gäller godis-chips också;)

Mörker

Vad skönt att du fått en bra samtalskontakt på beroeendeenheten. Men blir lite avundsjuk måste jag erkänna;) Känns inte alls bra med min och har funderat på om man ska ringa och fråga om man kan få byta, men jag är en sån person som har svårt att säga till. Är rädd för att de ska såra personen i fråga eller ännu värre att dom ska tro att man är rasist vilket verkligen inte är fallet! Jag vet dock hur jag fungerar och känns personkemin inte bra så sluter jag mig som en mussla... Nu kommer jag kanske inte få hjälp ändå då samtalskontakten inte trodde att jag hade några problem eftersom att jag blåste 0.0..... Du kan läsa om de i min tråd om du vill:)

Ville eg bara säga hej och grattis till otroliga 7veckors nykterhet! Väldigt inspirerande och motiverande!

LarsEson

Jag läste och svarade inne på din tråd, himla konstig människa som skulle hjälpa dig... Tycker absolut du ska kräva en annan kontakt, dom hu hjälpa dig inte stjälpa dig.
Vad kul att du får lite inspiritation och motivation av det jag skriver, det pushar mig att fortsätta vara nykter:) Igårkväll fredag var jag och barnen ute på geocachjakt i flera tim, mycket bättre och framförallt roligare än som förut då man hamnade framför tv med ett glas vin...till att börja med

Mörker

Hej och tack för svaret!
Lyckades förstöra min mobil innan helgen så inte kunnat vara in och titta.

Vad roligt med geocaching! Kan förstå det var roligt!
För min del började helgen bra men slutade mindre bra med vin. Förstår inte hur jag ska klara av att vara nykter mer än några dagar i taget..

LarsEson

Ajbara, men det var bara ett steg tillbaka huvudsaken är ju att du börjat inse att du har problem.. Du får bita ihop och klättra upp på nästa steg igen:) Prova börja med Geocaching du med, hela familjen var ute på lördagskvällen och letade, hade inte en tanke på att dricka. Sen tror jag att man bör omge sig med människor som förstår vad man försöker göra och inte dricker heller. Ta en dag i taget, el en tim i taget och blir du sugen drick vatten el som jag en pressad citron i några dl vatten.

LarsEson

Lördagsmorgon och fortfarande ingen alkohol, tror minsann det är 8 v imorgon( jag vet )
Uppe med tuppen och ut 3,5 km med vovven , nu vankas det frukost med familjen och sen iväg på fotbollscup med äldsta barnet:) Livet är bra jäkla underbart utan alkohol!!:)

Anders 48

Grattis till dina 8 veckor!! Vad skönt det måste kännas. Och att kunna deltaga i det vanliga livet - nykter och städad. Det ger tillfredställelse!

LarsEson

Lördagsmorgon och fortfarande ingen alkohol, tror minsann det är 8 v imorgon( jag vet )
Uppe med tuppen och ut 3,5 km med vovven , nu vankas det frukost med familjen och sen iväg på fotbollscup med äldsta barnet:) Livet är bra jäkla underbart utan alkohol!!:)

LarsEson

Jahapp imorgon är det nationella supardagen men det tänker jag jävlar i mig hoppa över ser ni... Skriver inköpslistan och inte ens alkoholfria öl finns på listan, tänker inte ge mina smaklökar ens en chans att få sug efter mer:) Sen jag beslutade att sluta dricka har jag varken druckit alkoholfri öl el vin, ger mig fasen på att gör jag det så kommer mitt minnesbetende ( dvs att man jag vill ha mer och så småningom starkare ) att triggas igång så tack men nej tack:)
Trevlig Valborg på er

LarsEson

Efter mina samtal på beroendeenheten har jag ju lärt mig att man kan ärva dom där dåliga generna som gör att man har lättare att fastna i ett beroende.. Så japp från min mors sida har jag fått dom dåliga , taaaackaaar!!! Men från min fars sida har jag ärvt nåt så trevligt som tjurighet så därför när jag bestämt för nåt så ska jag jävlar i mig göra det också.. Så tjurigheten hjälper mig mycket nu när jag bestämt mig för att bli nykterist och dessutom träna:)

LarsEson

Jahapp då var det dagen efter kvällen före, känns himla bra att vakna 1 maj kl 07 och må perfekt:) Förr vaknade man denna dag med ett jättetungt huvud och det smakade gymlokal i munnen:) Men nu, laddar för att ta en springtur i regnet ist:)
Himla gött att hålla sig nykter