Jag är trött på mig själv och mycket besviken. Vet att jag dricker för mycket men klarar inte av att säga nej. Jag har nu fått nog och inser att jag måste bryta detta beteende innan det går ännu längre. Jag blev medlem här för att få stöd och lite feedback under mitt första riktiga försök att helt avstå från alkohol en längre period. Ja, jag tar en period i taget. Första gången jag erkänner för någon/någonsin att jag faktiskt har problem. Jag dricker max 3-4 ggr/vecka men det som skrämmer mig är att jag har fått minnesluckor. Inte ok på något plan! Också tänker jag att jag bara skall ta ett glas vin men på något vis blir det alltid 3-5 stycken. Jag inser att jag måste bryta helt innan det går ännu längre och jag inser också att jag nog behöver vara i ett sammanhang där jag får lite peppning :). Nu väntar första vita lördagen på ett år.

Blomman

Jag har ett par år slutat köpa BiB men jag vet inte om det hjälper så mycket. Har köpt flaskor och kör dem fort till återvinningen så jag slipper se alla tomflaskor.

Flärpen

Jag har drabbats av en jäkla förkylning och kan knappt sitta upp, tycker synd om mig själv. Fattar vad du menar att man tackar nej för att verka "duktig". Men Blomman jag tror ändå att om man bara köper en flaska finns du ju liksom bara en flaska inte en hel BIB.

Blomman

Men för mig blev det att jag typ köpte 4 flaskor i stället......sen försökte jag vara duktig och "bara" köpa 3 flaskor åt gången. Men det är sant att det blir mer "synligt" när man köper flaskor.

Prickis

Jag skäms Jag skäms Jag skäms Jag skäms Jag skäms
Jag kan skriva det en miljon gånger men det räcker inte för att tala om hur jag mår.
Min man hittade min vin gömma igår! Jag är helt tom inuti, vad fan håller jag på med.
Jag har världens underbaraste man och nu riskerar jag detta.
Vilket "Wake upp call"
Kanske, kanske blir det enklare att motivera sig i fortsättningen. Jag hoppas verkligen det.
Kramar och lycka till, till alla som kämpar

Flärpen

Ok, hittade han massa halvtomma vinflaskor? Men som du själv säger det kanske blir enklare. Är gömman (som nu inte är en gömma) borta?Om inte ta bort den! Tror att jag förstår din känsla av skam men den leder inte till något bra för dig. Ta hand om dig och stor Valborgskram.

Flärpen

Jag hatar mig själv, vrider mig i skam och självanklagelser sedan kl 04:00. Jag har haft en helt misslyckad och vidrig Valborgshelg. Druckit vin och även sprit igår. 4 dagar som är själva beviset på att jag är oförmögen att ha någon A hemma. Om det inte hade funnits hade jag inte naturligtvis inte druckit. Jag fattar inte hur jag skall klara detta, hur skall det gå? Hade en massa planer att göra i dag, tänkte att jag skulle njuta av söndagen. Istället mår jag skit och gråter, har så mycket ångest. Ångesten är fysisk och vidrig. Jag hatar, hatar mig själv.

FataMorgana

Var snäll mot dig själv och se det som att nu har du fått svart på vitt hur det ligger till. Ångesten kommer att ge med sig och då kan du fundera ut hur du ska gå vidare. Bra att du skriver här. Dels för att vi andra kan svara dig men också för att du kan gå in och påminna dig om hur du kände. Korta delmål kanske? Eller som mitt, fram till midsommar. Är rätt säker på idag att jag kommer att fortsätta efter. Jag försöker se det som att nu ska jag vara snäll med min kropp som varit bussig och ställt upp för mig i över femtio år- trots att jag misshandlat den med både alkohol, skräpmat och för lite motion.
Vara ute och sysselsätta sig brukar vara bra. Naturen har en läkande effekt på oss människor. Så försök njuta av våren och att idag är en ny dag och nya möjligheter. Gårdagen är borta. Ta hand om dig för det är du värd. Kram/ FM

Flärpen

Tack, idag är en ny dag. Det är idag som gäller. Och imorgon inte i går, så skall jag försöka tänka och ja det är bra att skriva och läsa här. Tack igen!

Prickis

Som sagt ny dag nya möjligheter. Vår fest blev inställd 1 maj på grund att maken hade feber. Så inga ursäkter behövdes.
Men nu till en sak som jag reflekterat över, var på bröllop i helgen och det serverades vin till maten.
Men där klarar jag av att stå emot, kanske som jag skrev tidigare att jag ska vara "ordentlig", jag blir sugen men jag kan stå emot.
Hur tar jag med det till vardagen ?! Jag gör som du Flärpen att jag dricker vaknar på natten och har ångest.
Naturligtvis underlättar det om det inte finns någon A hemma, men jag jobbar bredvid systemet så det är så lätt, så lätt.
Nu får jag ta tag i denna veckan och försöker använda motivationen från helgen att klara en dag i taget. Vi fixar detta!!
Måndagen först.

Flärpen

Bra måndag och bra söndag! Målet för mig är vit ett tag. Tar ett vecka i taget. Vill väldigt, väldigt gärna kunna ta ett eller två gas vin i sociala situationer utan att det går över styr.Jag har så svårt att dricka måttligt. Men är lika dan som du hos andra och med jobbet och så är det inga problem. Synd nu att du jobbar bredvid bolaget. Men tänk vad mycket tid du sparat innan ;).
Denna vecka kör vi!

Prickis

kom min vän hem till mig på eftermiddagen. Vi satt i solen tog 1 glas rosé. Min man kommer hem och blir skitlack för att jag sitter och dricker vin mitt på dan.
Jag frågade om vi skulle hälla ut det som står i skåpet och han tyckte att vi skulle göra det. Detta kommer att göra skillnad för mig. Även om jag smyger med mitt drickande och har hemliga gömmor så har jag ögonen på mig och det kommer bli lättare att låta bli. Just nu finns det ingen gömma och jag ska göra vad jag kan för att det ska förbli så.
Jag fick ett råd av en gammal chef en gång som hade gått igenom mycket. Jag frågade hur hon orkade och hennes svar har jag använt många gånger. Ta nått som gör dig glad (motiverad) och frossa i det. Kan vara precis vad som helst, nystädat, en fin fjäril, vunnit på triss alltså nått som får en att bli glad (eller motiverad) och bara tänk på det. Det hjälper faktiskt.

Flärpen

Vad bra att du hällde ut! Kul att en kompis kom över, nästa gång får du bjuda på kaffe. Det jag önskar (som många, många, många andra) är ju bara ett vanligt-måttligt-socialt-normalt-trevligt-drickande. Kanske är det möjligt efter ett längre uppehåll och med ett strängt överjag. Äsch så kommer det en ny långhelg nästa vecka. Jag har börjat gilla 5 arbetsdagars veckor. Tack för ditt tips om motivation!

Prickis

Ja, det var bra att vi skulle slänga ut det men jag tog bara flaskorna och boxen och hivade i soptunnan.
Gissa vem som smög sig tillbaka och tog upp vinet och hällde i sig.
Jag vet inte om jag ska skratta eller gråta, vilket jävla beteende!!!!!

Flärpen

Du är kreativ och problemlösningsorienterad! Skämt åsido köp inte hem igen, nu är det gjort. Trevlig helg på dig :).

farmor

Jag blir glad över att möta er andra med precis samma svagheter som mej själv. Även att kunna skratta åt sitr eget beteende. Det är inte stärkande att slå på sej själv. Gjort är gjort. Nästa gång kan du överlista dej själv, om du vill. Allt handlar om vilja och motivation.

godis i soppåsen när jag känt mej äcklad och sen grävt upp det igen och tvättat av det. Samma sjuka missbruksbeteende

Prickis

Vilka dårar vi är. Skönt att inte vara ensam.
Nykter lördag, yessssss!!

Prickis

Det var längesedan. Känns fantastiskt. Nått hände förra veckan, jag fick en sån känsla av - vad tusan gör jag?! Tanken har väl funnits där förut men nu var det något annorlunda. Jag funderade på min inställning, vill jag verkligen sluta dricka? Jag kom på att många gånger tänker jag det bara utan att verkligen mena det. Man vet att man borde men det är för lätt att ge efter och ta det där glaset för att man vet att det känns så bra för stunden. Vad spelar det för roll? Nu känns det mera som om jag verkligen vill. Jag är inte felfri på något sätt, jag kommer kanske att trilla dit igen. Just nu känns det förbaskat bra.