Känner jag mig just här och nu när jag sitter i soffan och tankarna snurrar runt. Ja, till och med ilska känner jag. Ilska att jag tillåtet vara med en person som har alkoholproblem, ilska att tagit i försvar så många gånger, ilska att andra utomstående har varit på sitt sätt inblandade i detta. Ja, ilska att så kallad kärlek yttrar sig så här. Borde veta bättre känner jag.
Iskall menar jag att nu vet jag att det är åter helg, och vet på ett ungefär hur hans helg kommer se ut, och då har han även sina barn på det. Att jag struntar i vad, hur, vart han kommer dricka denna gång. Är liksom inte minsta intresserad av hur han kommer må, vara och så.... Är så van att höra ifrån varandra till helgen, men jag har inget intresse vad han skall göra, och hur han mår.
Så det verkar leda till.........

panda123

Och blir nervös av bara tanken att sitta i sådant möte. Måste man prata första gången? Eller kan man få välja att bara lyssna? annan fråga skall jag säga nått till han?
Han vill ses imorgon efter han varit på sol semester i en vecka. Han hade saknat mig och ville prata om sin vecka.
Vi hördes i veckan i telefon och hörde att han druckit en del, men jag sa inget om det. Dagen efter skickade han ursäkta att han varit lite påverkad och frågade om jag var sur på han?
Nä jag låter det vara sa jag. Det är ju ditt val sa jag.
ses imorgon...nja, vet faktiskt inte. Tror nog att mötet är viktigare!

Vilsen76

E fullt normalt att känna nervositet inför mötet men som sagt du kommer må o känna dig bättre :)

Lycka till :)

Det går att passa, det brukar de ha förståelse för när det är första gången, men bestäm dig inte innan och gå dit och gör som du känner just då!
Jag pratade inte första gången, då satt jag bara och grät... Och efteråt infann sig en märklig känsla av lugn - att ha hört de andra och förstå at jag är inte ensam och att det var okej att tänka på sig själv!

Lycka till idag, håller tummarna!
Kram

panda123

Jag tog mig dit på al-anon mötet och jösses vad spänd och nervös jag var. Men efter en stund sittande och höras på de andras berättelser så var det min tur och jag sa väl två meningar typ och så brast det lite grann. Tårar som väl behövde komma ut.
Jag tog mig dit och kommer fortsätta känner jag nu.
Det var helt klart värd resan dit och min tid på alla sätt.
Hoppet finns (kanske)

Vilsen76

Starkt gjort, förhoppningsvis så hittar du mer hem med alla tankar/funderingar!

Välkommen till Al-anon får jag väl säga :)

panda123

Ja det får jag absolut hoppas. Och hoppas dagarna för dig går lättare, var rädd om dig.
Tack :-)

Vilsen76

Dagarna flyter på o vissa är bättre än andra....
Detsamma o hoppas du finner lite ro :)

panda123

Att dagarna går lite lättare för dig. Man är nog starkare än vad man tror som människa, för man vill ju klara det jobbiga man befinner sig i, och ändå starkt av oss att se att jag vill må bra och känna att jag duger.
Tack vare detta forum så har jag kommit en liiten bit på vägen, och framför allt insett att jag är inte själv med de liv jag lever och mina tankar är inte helt knasiga.
Och jag blir mer övertygad att min kille/ex eller vad jag skall kalla oss har problem med sitt drickande.
Vi har haft sms kontakt de sista dagarna och som nu frågade han mig vad händer i helgen? Jag vet inte svarade jag ( fast jag visste men ville ej säga)
Jag frågade han vad händer? Och han skulle ut med sina vänner fred och lörd, men skall ta det lugnt sa han. Jo, den har jag hört måånga gånger tänkte jag. Samma mening om och om igen. Jag kunde ännu en gång "ställa " till en diskussion om jag kände för det, men jag valde att bara svara: Ha det så trevligt med vännerna. Jag vet att det är ingen idé längre hur jag än skulle lägga upp den diskussionen på ett "bra sätt " Det blir het diskussion och han anser ha noll problem.
Som jag känner nu så är denna sida en räddning att veta hur jag skall tänka i vissa situationer, vad är okej och inte. Även al-anon hoppas jag kommer ge mig bästa tänkandet och se att denna människa som dricker är egentligen inte en ond människa, utan att denna förbaskade drycken gör han till inget han är och vill vara när tillståndet slår till.

Ja ja en dag i sänder tänker jag....men vad skönt det hade varit om man bara kunde knäppa med fingrarana så var allt fint fint.
Vill börja leva......