Det gör ont i hela min kropp och själ att läsa! Men du, hur j-t det än känns, det går att förändra detta och du kan må bra igen. Läs runt på forumet om hur vi andra har betett oss och burit oss åt så inser du att du är i "gott" sällskap. Drick inte IDAG utan gräv ner dig under täcket, säg att du är sjuk, för det är du verkligen, och håll ut! Kram!

Vändningen

Gör ont att bara läsa det du skriver, men tror att många känner igen oss... det är dock inte att kränka ett barn sådär, då är man verkligen över gränsen. Sök hjälp och ta hjälp, sätt ner foten och ta farväl till spriten åtminstone temporärt. För din och för dina nära och käras skull!

LenaNyman

Välkommen! ESTB - blir nyfiken på vad det betyder. Kanske En Stund Till Besinning? :)

Du har alla möjligheter att förändra din situation, ESTB. Var rädd om dig själv. Hitta din väg. Stor kram.

/L

Kvaddad

Hej ESTB!
Jag tror det mesta av självhatet du känner kommer från alkoholen.
Nu menar jag inte de sekundära effekterNa utan de rent kemiska.
Alkohol är ett potent nervigt som ställer till det ordentligt i skallen.
Det brukar lätta redan efter några a- fria veckor.
Jag talar av egen erfarenhet, har också velat "ta bort mej" när det varit som värst. Men det vänder så gå nu inte och gör nåt dumt.
Varma kramar från mej.

Kikarsikte

Varför påstås det att man blir ärligare när man druckit a och att man blir mer sig själv? Det är så långt ifrån sanningen så jag vet inte vad.

Du är förövrigt värd att må bra likväl som dina närmaste. Hang in there det blir bättre!

Kvaddad

Det är du ju inte såklart!!
Du kan inte göra mer än att försöka förklara vad alkoholen gör med dej och be om ursäkt.
Jag tror dina närmaste förstår och vill stötta dej.

LenaNyman

Ja, du behöver hjälp. Och nej, du ska inte dricka en endaste jäkla droppe till.

Jag vet inte om du försöker straffa ut dig eller vad det här handlar om. Kanske har du mycket sorg och ilska inombords, och när du dricker så tar det dom här vägarna. Grejen är att jag känner igen mig i ditt beteende, jag har pajat hur mycket saker som helst vissa gånger när jag varit på fyllan. Jag förstår så himla väl din ångest, din skam, ditt självhat.

Söta du. Ring ett samtal i dag. Till hjälp. Vårdcentral, kommun, AA, vad som finns. Har du god kontakt med dina morföräldrar? Gå till dom. Och var n y k t e r .

Det behöver inte vara så här. Ta ett steg mot den du verkligen är, ESTB. Du kan. Och förbaske mig, du ska.

<3

Stingo

Hej ESTB

Har du Finnar i släkten? Speciellt här i Finland bär många på en gen som gör att man lättare kan bli oförklarligt aggressiv i fyllan. Det här har visserligen forskats mest på män, men vi börjar tyvärr se mera och mera våld av kvinnor på fyllan, så kanske forskningen så småningom kan bli mera genusneutral på det här området också.

LenaNyman

Förlåt, ESTB, om det lät som att jag skällde på dig. Det var inte meningen - eller jo, kanske lite, pyttelite. :) Jag vet ju hur helvetiskt man mår när man sabbar så där som du beskriver. Hur sjuk i själen man blir. Och paralyserad nästan. Därför är det så enormt bra gjort av dig att ha ringt det där samtalet. Kanon, E! Jag tror du vet och har insikt, eller hur? Du behöver bara lite starthjälp. Stor, stor kram från mig till dig!

Macadi

Jag (och de flesta andra här inne) vet EXAKT hur du mår just nu. Jag vet en annan sak också, och det är att den känslan ganska fort går över när man väl slutar dricka...Håll ut! Gör vad som helst i helgen. Köp hem mat du gillar, titta på film, läs, promenera eller vad du nu tycker om att göra men DRICK INTE! Det är bara en helg det handlar om....
Kram!