Min sambo (som inte är överförtjust i mina hittills tio vita dagar) lyckades nästa överlista mig igår genom att bjuda över våra favorit vinkompisar på ett glas. Det blev inte ett glas utan tre flaskor vin men jag lyckades hålla mig till te och det fantastiska var att jag inte kände något som helst sug när de satt och drack. Däremot kände jag ett visst äckel över deras fylla. Vad det står för vet jag inte - men jag tyckte att de både blev dryga och korkade ju längre kvällen gick. I dag vaknade jag nykter och väldigt glad - sambon var trött och oerhört mosig.

Annapannasanna

Återfall är skit. Jag mådde hemskt hela helgen. Kanske berodde det på att jag efter tio dagar blivit "avgiftad" och att återfallet gav mig stryk både fysiskt och psykiskt. I kväll skulle jag gått på en grillfest - men jag hoppar den och ska ta en lång promenad istället. Jag pallar inte återfall och vill dessutom slippa en miljö med enbart vinpimpare, Klart du fixar det Peppa! Heja dig!

Annapannasanna

Jag hoppade grillfesten med vänner - skyllde på jobb. Först tyckte jag synd om mig, sedan funderade jag på att öppna en flaska vin men jag gick en promenad på två timmar istället. I dag känns det bra - väldigt bra. Sambon mår inte så bra i dag och han borde nog fundera över sina alkoholvanor. Men för tillfället är det hans problem inte mitt. Inga jobbiga fester eller grillkvällar på mig under flera veckor - det känns väldigt bra.

Annapannasanna

Under julimånad har jag bara druckit två gånger och jag är nöjd med resultatet - ångesten har släppt och jag sover fantastiskt. Men de senaste daggarna har en ovälkommen känsla dykt upp. Jag känner en meningslöshet som gränsar till deppighet. Ok, nu har jag bestämt mig för att inte dricka och har lyckats hålla mig - nästan - men vad händer nu? Allting har blivit så fruktansvärt tråkigt och jag orkar inte fylla på med något nytt. Jag börjar inse att tristessen är min värsta fiende nu - jag känner inget direkt sug förutom när grillen åker fram. Nu gäller det att börja gilla känslan av meningslöshet och inte försöka döda den med tanken på vin.

HelenaN

Åh, vad jag känner igen den där känslan av meningslöshet och tristess som kom efter någon veckas nykterhet! Minns att jag låg nästan en hel helg i sängen och glodde på Netflixfilmer och tyckte synd om mig. På något sätt gick det över sedan och tiden började fyllas av annat utan att jag tänkte på det.
Håll ut så ska du se att det vänder! Vinet dödar tristessen för stunden, men hur kul är det dagen efter? Inte alls....

FataMorgana

den kommer och går för mig efter mer än tre månader. Det ÄR deppigt när den sätter in men däremellan kan jag också känna dagar med en eufori som jag inte kände förut. Det är ju skitjobbigt att vara den nyktra på fest för efter gav två timmar ger det inget mer och man kan packa ihop. Sen kommer det en seg dag efteråt om ens hälft också "partat".
Jag klarar inte heller fyra glas vin utan sömnstörning och ångest. Bara minnet av hur det känns när jag vaknat dagen efter gör att JAG blir starkare än suget när det sätter in. Ångesten är vidrig och går inte att förklara för den som aldrig känt den. Måste upplevas. Brr!!
Och en annan sak- man känner sig ensam och då är det en välsignelse att kunna logga in här :). Ibland känner jag mig tjurig och obstinat som en barnunge som bara inte tänker följa strömmen och göra som alla andra. Vill nästan stampa med foten åt folk :). Tror vi får börja meditera över vad vi en gång tyckte var kul innan vinet kom in i bilden. Än har jag inte hittat dit men jag försöker. Kram och håll i. Vi är med dig :)/ FM

Annapannasanna

Tack HelenaN för positiva tillrop. Brrrr, jobbiga och deppiga dagar men nu känns det bättre och nu har jag varit nykter i tio dagar. Jag kollade inte Netflixfilmer utan zappade mellan alla urusla program på tv. Jag lyckades dock att få näsan över ytan och övertalade mig själv att fortsätta att kämpa. Men oj, så nära jag var att ge upp. Nu ska vi se hur det går i dag - eftersom jag har mycket att göra så har jag vissa förhoppningar att även i dag ska bli en dag utan alkohol.

Annapannasanna

Mycket bra fråga, FataMorgana! Jag har funderat på den frågan några dagar och jag kan bara inte komma på något. Samtidigt känns grillkvällar, middagar med vin eller vin en ljummen sommarkväll också som tråkigt och trist och inget alternativ. Igår tog jag en lång promenad och sedan en fika på stan - och det kändes som trevligt men jag behöver väl lära mig att glädjas igen. Alternativet att sova dåligt och vakna med ångest är väldigt avskräckande. Jag förstår inte att jag klarat det under alla år. Och denna förbannade ensamhet som flyttat in i mig. Även när jag är med andra så känner jag mig ensam och jag undrar om det är den känslan som jag försöker fly ifrån eller är det en känsla som flyttat in i mig? En ny dag att kämpa! Tack för ditt stöd, FataMorgana - det känns bra att inte vara ensam. Fantastiskt att du lyckats hålla dig i över tre månader. Bravo!!!! Kram Annapannasanna

Varje dag i nykterhet komer stärka dig. Måna har ersatt sitt missbruk med att hålla på med någon hobby. Så när suget kommer så ska man försöka hålla sig sysselsatt ta lite cola eller något.