Hejsan

Jag har äntligen tagit mig så här långt Januari 2015 landade jag på ett behandlingshem, min sista utväg kände jag.
Nu idag ligger jag fortfarande inne på behandling men nyss kommit till utsluss jag mår toppen =)
Visst vissa dagar är skit men när jag tänker tillbaka till min onyktra tid så ska jag vara glad att jag lever, alla dessa diken man sovit parkbänkar som stått väldigt på lämplig plats efter krogen för lite vila, vänner som gått och oroa sig vars jag är. Nä fy fan vill inte tillbaka.

Innan jag kom till behandlingshemmet så sökte jag hjälp hos min kommun i 5år men dom tyckte inte att jag var tillräckligt dålig...jag slutade gå till jobbet sista halvåret kunde komma dit dagen efter och stinka as, skicka fula sms ringa och skälla på vänner dök inte upp på familje middagar för att alkoholen och drogerna var viktigare än något annat.

Jag tänker att idag är jag nykter i morgon är en annan dag tar alltid ett beslut på morgon när jag vaknar och lägger mig i att jag uppnåt det beslutet, det funkar för mig. Går även på AA/NA möten minst 2dgr i veckan, mycket promenader, söker mig till nyktra vänner. Allt handlar verkligen om EN DAG I TAGET!! Tyckte förut att det var ett skämt men det är så jag måste göra för att kunna klara av min vardag =)

Så kämpa på alla ni, var stolta över att ni vill förändras för allt handlar verkligen om ren skär vilja =)

Ha en bra söndag mina vänner =)

eyeshadow

Tack
Idag är de lite sämre, ha nån typ ångest känsla...ska flytta till den stad jag nu gör behandling i och hittar inte lgh...försöker få tag på hyresvärden som hade en ledig men nu svarar han inte fast vi hade sagt att jag skulle ringa idag å ge ett beslut...Har även nån känsla om att jag gör fel men vet inte vad =(

Min behandling går ut sista juni så är ett stort behov av ett boende...nån som vet om hur man gör då man står bostadslös? Kan kommun göra något? SKa kontakta dom i morgon å se annars bli de gatan men nåt borde dom kunna göra tyck jag :/

women84

Starkt jobbat och hejja dig säger jag om de!!

Jätte kram på och fortsätt i den tanken

Lev i nuet, igår var de förflutna och imorgon där är din framtid <3

eyeshadow

Tack Women 84

De känns helt otroligt bra =)

Jag ha svårt att öppna mig inför grupp, så nu ha jag fått som uppgift att varje dag ha en ny händelse att berätta om mitt liv.
De känns både bra å jobbigt =/
Mycket känslor i mig som börjar komma upp nu när jag hamnat i utsluss men jag ha välrdens bästa teurapefter så jag ha mycket bra stöd på hemmet =)

De ä klart att jag ha väldigt mycket sug efter alkohol tyvärr ganska ofta dom sista veckorna men de gäller att stå ut.
Jag känner att jag kan faktist hantera problem som händer i dagsläget utan att behöva ta det första glaset och det är jag stolt över det går att hantera =)

Ha en bra kväll på er =)
KRAM

att dina bostadproblem löst sig annars är ju tipset att fråga i din hemmagrupp, AA eller NA, om nån känner nån som kan hjälpa till ! Förvånansvärt ofta löser det sig om man ber om hjälp ! Kanske syns vi på nåt möte nånstans framöver :-) Kram ♥

eyeshadow

Tack jag frågar runt känner mig inte lika stressad nu idag går som upp å ner men de ä nog ganska vanligt =)
AA och NA är verkligen hjälpsamma grupper helt otroligt vilka fina människor de finns =)

Har börjar berätta en hel del om mig själv i min grupp på hemmet och det känns bra men väldigt ovant, dessa känslor är så huggande och gråtandes inuti har som svårt att visa ledsna känslor blir mest i ilska å sen skäms jag..men det är roligt att upptäcka saker om sig själv...tuff men rolig resa vi gör himmel och helvete =)

Ha de gött
kram

behandlingshem åker till Gullbrannas AA-konvent i september, NA har ett också men det datumet är passerat. Ett litet tips bara :-))

eyeshadow

Ok, ska kolla upp det =)
hoppas allt är bra med dig =)

eyeshadow

Tung tid är kommen =/
Allt mer känslor börjar komma fram, verkligheten har kommit ikapp mig så j*vla tungt nu få jag verkligen käka upp dom känslor jag inte haft under mitt missbruk.
6månader har jag vart nykter nu ha aldrig hänt på 15år, hur glad som helst är jag över det :D
Klumpen i magen bara växer och växer ångesten på morgonen är värst, känner mig så vilsen i mina tankar, allt som hänt.har nyss gjort 5 steget så det ä nog inte så konstigt att jag må som jag gör. All utnyttjande å all svek mobbning under skoltiden hur mina föräldrar gjort under min uppväxt.
Sen alla tankar som hänt under missbruk, hur jag betett mig, vad jag har ställt till med mot mina vänner som verkligen försökte bry sig om mig STOR SKAM.

Min hjärna är som en stor tjock seg degklump just nu.
Går på AA/NA möten sitter i behandling men det känns inte som det blir bättre.
Ni som tagit er längre i tid ha ni nå tips å ge?

Kram på er =)

mod60

Jag tittar in och skickar styrkekramar.
Du måste hålla ut nu när det är riktigt tufft och tänka på att det går över. Jag vaknar ibland med ångest, skitjobbigt men jag låter den vara där och efter ett tag går den över. Varit nykter i 7 månader nu.
Fortsätt vara stark och ta EN Dag i taget som du skrev innan. Tänk på hur bra du mår i din nykterhet- Kanske måste du acceptera att det är så här men att det kommer att ge med sig och att du kommer att må bra snart igen.
hälsningar mod60

Mysan

Hej eyeshadow!
Jag e inte missbrukare men har precis lämnat min kille som är alkoholist.
Kan bara säga håll ut!
För din skull!!!!
Acceptera det som hänt, vad du gjort och sagt, att du svikit....du kan tyvärr inte göra det ogjort, MEN det du KAN göra är att ta vara på resten av ditt liv!!!!
Det är värdefullt.

Kram

eyeshadow

Tack för ert stöd och ord, jag vill verkligen hålla ut, och jag har blivit starkare, men ibland känns de menlöst, jag har 2.5mån kvar av min behandling jag ska verkligen fixa detta =)
Bevisa för världen att detta ska funka =)

Mysan:
tråkigt med din kille att det tagit slut, måste vara ett rent helvete att leva tillsammans med en alkoholist hoppas han tar sitt förnuft till fånga och söker hjälp =)
Och att du får den hjälp du behöver inge kul att vara medberoende.

Mod60:
Tack och bra jobbat av dig =)
Skickar tillbaka kramar kämpa på du oxå =)

Är impad. Verkligen bra gjort av dig. Skrämmande egentligen att man ber om hjälp i Sverige och blir nekad vård. När man har det bästa av allt en egen vilja att sluta. Katastrof. Bra att du fixat dig ur skiten och nu kan du sikta mot framtiden.

Mysan

Läste ditt första inlägg och uppfattade som att du mådde riktigt bra då, hade hopp och framtidstro.
Min kille va nykter i fem veckor sen valde han att dricka igen, du har kommit s mycke längre.
Skrev i min egen tråd här att det hjälper för mig att läsa vad jag började skriva....läs det första du skrev...njut av det, då mådde du bättre...läs o tänk tillbaka, du kommer dit igen....

eyeshadow

Jag började med att komma till öppenvård, första gången jag kom dit va när jag tappade körkortet snuten körde bara upp mig, där satt jag i 2h och bara grät, gick på 3möten å typ de enda jag fick göra var att svara på hur mycket jag druckit och vad alkoholen förstör min kropp sen ville hon alltid att jag skulle fylla i ett papper om hur hon hade skött sitt jobb.

Efter 6månader sökte jag ny kontakt på öppenvård gick på 2möten, andra och sista gången hann jag inte ens in på samtals rummet och sätta mig i stolen förns hon frågade hur jag hade druckit denna vecka fast jag vart nykter ca 2v, så jag vände i dörrn och gick ut.

3dje gången jag sökte hjälp vart jag kvar i 1½år under den tiden skickade hon mig vidare till kbt som inte "orkade" med mig efter 1år som då i sin tur skickade mig vidare till psyk där fick jag träffa en jätte fin tjej men efter 3mötet med henne så berätta hon att hon inte kunde hjälpa mig för att jag hade inte varit nykter på ett halvår så hon kastade typ bara ut mig så då hade jag inget kvar.

otroligt mycket mer som hänt sedan med kommunen innan jag kom fram till behandlings hemmet, kastad fram å tillbaka vet inte hur många läkare jag haft. Som skulle hjälpa mig de jag fick utskrivet sist var antabus och de hade jag inga problem att dricka på, innan de var de lugnande å lite olika saker, allt för jag bara skulle gå hem å typ dö.

Varför jag är så låg just nu är för att min bästa vän här på hemmet beslutade för att åka hem, kommer inte så bra överens med dom andra i gruppen. Men jag ska försöka kämpa mig vidare. För mig handlar detta om att leva eller dö. Går jag ut igen så kan de va sista gången jag lever. Och det måste jag komma ihåg innan jag bestämmer mig för att öppna korken igen.

Ha de gött mina vänner å ta de lugnt i helgen =)