Och påbörjar min utmaning: alkoholfria alternativ under 12 veckor.

Blåsippa1

Hej.
Jag gick med här igår. Det verkar som att vi tagit ett beslut samtidigt....
Vinsippande..... Jag vet allt om det. Varje kväll....
Men nu ska det förändras!
Pepp!

emmali72

Jag vet inte hur det kommer att bli när nyheytens behag är över för min del.
Vinet är som min snuttefiltsom Och måste ersättas med något annat, men vad?

edde

Tredje kvällen utan öl eller vin är här. Inser att jag nog spenderar två till fyra timmar på den här sidan om dan för att få det att fungera. Nu är det kväll och abstinensen ökar som vanligt. Min förhoppning är att den ska lugna sig lite mer till imorgon .Läser mycket av det som skrivs och det hjälper en hel del samtidigt som jag inser hur skör jag själv är. Måste försöka få i mig lite käk för annars kommer natten bli hemsk. Funderar också om jag kan göra något som dödar tiden inatt om jag inte kommer kunna sova. En bok eller lyssna på musik kommer det bli i så fall. Vågar fortfarande inte se framåt för mycket det är för tidigt. Men nu är snart tredje dagen snart i hamn mycket tack vare den här sidan.

Madeleine 83

Du kommer fixa det här! När jag hade som mest abstinens så tyckte jag att det hjälpte att lukta på något äckligt så att jag blev illamående...då tog det över vinsuget...vet inte om det hjälper för dig men håll ut, det kommer gå över!!

Madeleine 83

Bra beslut. Vet inte vad som kommer passa bäst för dig att ersätta vinet med, kanske kvällspromenad/joggingtur något pysselprojekt eller liknande? A-fritt rött vin tycker jag är hemskt och den enda gången jag provade det fick jag ett extremt sug efter riktigt vin och satt och skakade i flera timmar. Men vi är ju alla olika så du kommer märka vad som passar för dig. Lycka till!

Wavzovski

Jag jobbar stenhårt för att inte halka tillbaka. Det är en utmaning varje dag. Har kämpat i tio månader.

Men det blir bättre och det blir det för er också.

edde

mot mig själv och det tror jag viktigast just nu. Alkoholen har sårat mig på många sätt och jag tror att jag har det gemensamt med fler som finns på denna sidan. Känns därför skönt att lyssna till era röster nu när jag har tunn hud och är skör. Önskar alla en god natt och en bra eller bättre dag imorgon..

edde

Nu börjar abstinensen äntligen släppa sitt stryptag fast det finns efterdyningar kvar. Har inte sovit många minuter inatt man har i alla fall ingen skallebank idag. Sitter ensam hemma vilket är ganska skönt eftersom jag känner mig inte speciellt road av sällskap än. Vågar nu ta beslutet att helgen kommer att bli alkoholfri då vi kommer att vara barnvakt vilket gör det lättare att se tre dagar framåt. Samtidigt måste jag vara ödmjuk och inte tro att allt bara kommer att flyta på nu. Det är när jag börjar må bra frestelsen växer. Vågar trots allt lyfta blicken lite i taget men måste fortfarande vara väldigt försiktig.

Blåsippa1

Godkväll.
Vin kan ju vara tröst, avkoppling, firande, lugnande, tröstande.
Men det vänder ju och har motsatt effekt när man känner att det har tagit taget om en.
Var hittar man tröst? Det låter som en myt men det är sant att naturen ger bästa trösten, jag vet det när jag hade svår ångest för många år sedan, så tog jag alltid långa promenader i skog och parker i timmar. Då släppte trycket över bröstet, sorgen och rädslan. Det var min snuttefilt. Ligger här och läser om andra isom är i liknande situationer som jag just nu, det tröstar och stärker.
Är livrädd för att livet ska bli supertråkigt nu. Att rastlösheten på kvällarna ska äta upp mig.
Men jag är som du just nu i nyhetens behag och har en härlig självrespekt för att jag inte gav efter ikväll när jag var sååååååå sugen på vin.
Den där snuttefilten vet vi både är unken och får en att tappa kontroll. Släng! Haha

Emmali: Förstår verkligen känslan av att vinet är en snuttefilt. En belöning, tröst nåt att göra. Mycket vana och gamla hjulspår.
Kanske skulle det finnas ett offentligt ställe att säga adjö, ungefär som nappkastarstället på Skansen. Lättare för barnen dock som inte på
eget initiativ kan skaffa sig nya nappar.
A-fritt funkar för mig. Jag får känslan av belöning, frid och ro men utan ruset. Jag var eg kanske inte ute efter rus från börjsn heller. Bad ger avslappning kam också funka, handarbete? Tända värmeljus, te med lugnande effekt. Det finns egentligen många slternativ. För mig finns inte vinalternativet längre.,, så jag måste hitta på nåt annat. Det blir en slags lugn i detta.
Edde, bra jobbat. Du börjar närma dig en kritisk tidpunkt (för mig i alla fall) . Det här gick ju bra, Jag kan ju avstå utan problem. Kanske ändå kan ta en liten piccoloflaska, det är ju gott. Och det går bra ett tag sen är man där igen. Tycker att du ska starta en egen tråd Edde, då blir det lättare att följa din kamp. Det är bra för dig själv också när du vill gå tillbaka och se hur det var där i början. Det är alltför lätt att glömma att man hade abstinens och varför man valde att sluta. Lycka till!