För en månad sedan insåg jag att det inte håller längre. Snittade lätt en flaska vin varje dag. Ibland mer. Har ändå lyckats hålla ihop jobb och familj hyffsat bra. Lyckades utan ett fel prestera sju bokslut i början av detta år. Hur allvarligt kan det då vara tänkte jag. Tiden tar dock ut sin rätt och ibland fick jag helt sonika sova ett långpass för att samla kraft.

Åkte ner till kommunens beroendecentrum. Kändes konstig att komma dit i välstruken skjorta, kostym osv. Hur hamnade jag här tänkte jag när jag hörde hur grabbarna bredvid mig diskuterade hur svårt det var att sluta med doping. Var på väg att sticka därifrån. Det är nog inte så farligt. Jag löser det själv... Satt dock kvar och väntade på min tid. Sjuksystern som jag samtalade med var så klart inte alls nöjd med mängden och tiden jag druckit. Inte blev det så klart bättre att jag skämtsamt försökte förklara att det bara är fina viner jag dricker. Hur dum får man bli? Sitter och ber om hjälp och kan ändå inte sluta hålla låda. Vi kom överens om att all alkohol skulle skippas och att jag skulle träffa deras läkare. Sa att jag fixar detta och behöver ingen medicin. Fick en B-vitaminspruta och gick hem. Första veckan gick OK. Jag gick mycket på att jag skämdes över att jag bett om hjälp. Åter hos läkaren veckan efter var jag rätt nöjd över att jag inte druckit en droppe och kände att jag kommer fixa detta lätt. Mina provsvar visade att det var dags att ta detta på allvar.

Efter två och en halv vecka skulle jag bara ta ett glas vin. Kände att jag jobbat så hårt och "var värd" ett glas. Blev två glas den kvällen. Kvällen efter blev jag kvar på ett hotell efter ett möte och tänkte att det gick ju bra igår. Blev tre glas den kvällen. Sen kom tre dagar till med en flaska per dag. På skärtorsdagen skulle jag ut och äta lunch med en gammal kollega. Blev två flaskor vin till lunchen. Vi kände att eftersom det är Påsk kan vi väl nästan ta en sväng på stan och det kan jag lova att vi gjorde. Han med 5 av Stockholms mer klassiska barer och restauranger. 12 timmar senare satt jag ensam på Riche och hade tydligen kommit på den lysande idén att lite nattmat behöver man. Kan inte förstå hur jag lyckades få beställa men jag fick in både mat och vin.

Satt helt apatisk och tittade på det jag beställd. Vad tusan höll jag på mig. Valde mellan att ta taxi hem eller söka hjälp. Har försökt att inte visa att jag dricker hemma så att barnen kan se. Nu var det rätt uppenbart.
Tog en taxi till Sankt Göran. Hade bara hört att det fanns avgiftning där. Irrade runt i mörkret men hittade efter en stund rätt. Efter lite snack med personalen och läkarna där (vilket jag tyckte gick galant) blev det en B-vitaminspruta till och upp till beroendeakuten. Nu var kl ca 03 och jag lyckades ändå blåsa 2 promille. Hade sinnesro och messa min fru innan dom tog mobilen vilket var det ända positiva när jag vaknade dagen efter. Fy fan vilken ångest. Först en fruktansvärd baksmälla. Sedan inlåst på beroendeakuten. Jag satt ju på Grand och kände mig som kung för bara ett par timmar sedan. Nu kände jag mig verkligen som världens sämsta människa. Var de värsta dygnet i mitt liv. Igår kväll kände jag att jag inte pallade att vara kvar. Svor för mig själv att jag fixar detta bara jag får komma ut. Min fru hämtade mig och jag sitter nu åter i vår villa och ser hur alla grannar påtar i trädgårdarna och verkar lyckliga. Suget finns men nu skall jag ta mig till tisdag då jag hade en tid inbokad hos beroendecentrum i min kommun.

Jag mår fortfarande dåligt när jag tänker på dygnet på Sankt Göran. Alla som jobbade där var fantastiska. Är inte det. Dock kunde man verkligen känna ångesten i väggarna. Jag hoppas att detta var det uppvaknande jag behövde.

Tack aeromagnus,

Jag kommer faktiskt föreslå antabus när jag har mitt möte på torsdag. Precis som du skriver är jag mycket väl medveten men kommer inte ur det. Tror antabus kan vara vägen ut. Får jag sedan bara igång lite träning så brukar det inte vara några problem. Är själva detoxen som är så svår.

Anders 48

Men ändå.......-trist att "se dig här igen" av den anledning du beskriver. Det låter jättejobbigt. Vi skulle ju INTE tillbaks till St. Görans du och jag. Oj vad jag känner för dig - vet precis hur du upplevde den där jädrans väntetiden - och ångesten som sitter där i väggarna. Men som du säger - personalen är jättebra. Hoppas att du pallar att rida ut abstinensen - försök att se bortom den, några dagar in i framtiden. Jag vet, inte det lättaste, men försök i alla fall. Det är BARA abstinens...... låter bra att du skall gå iväg på torsdag. Hoppas att det funkar för dig - håller tummarna. Kämpa på Carl!

Tack Anders 43,

Lite peppning gör väldigt mycket!
Planen är enkel. Antabus på torsdag.
Fre-sön rensa ur.
Sen har jag bokat upp mig själv som konsult hela nästa vecka så då måste jag bara jobba.

Hoppas denna enkla teori håller.

C

Anders 48

Om du misstänker att du kommer att få en jobbig abstinens så borde väl öppenvården kunna hjälpa dig med lugnande/benzo under några dagar?! Det är ju vad du hade fått om du stannat kvar på beroendeakuten. Tror däremot att man måste gå dit för att få tabletterna - och det kanske inte funkar för dig? Det är dock en otrolig hjälp - och man slipper det värsta med abstinensen/ångesten. Vet inte om det kan vara något för dig? Du kan väl fråga........

Borgward

Carl,
Oj vad jag känner med dig. Känner så väl igen att ta på sig jobb som medför resa och hotell för att få supa.
Bryt.
Vad är det värsta som kan hända? Att du får färre uppdrag och mindre pengar?
Hoppas du ursäktar, men du sitter på ett tåg som skenar mot en bergvägg, så du kommer ändå kanske få färre uppdrag.
Då är det bättre att du tar hand om dig själv, var snäll mot dig själv och fundera över glada, ljusa situationer utan a.
Var hård mot dig själv. När a rösten börjar gny om belöning, avslappning eller - i ditt fall - energikick, så ge honom en metaforisk rak höger.
I omgångar har jag försökt fundera varför jag dricker och jag söker mig inåt med meditation för mig har det hjälpt mig att se mitt belönings och bekräftelsebehov, och när jag ser det har det varit enklare att välja bort det.
Lycka till (hoppas du inte tog illa upp)

Borgward har ratt, forsok bryta monstret med jobb. Jag satt dar under hela forra aret med resor och hotellnatter och allt dricka vad det innebar. Nu har jag valt familjen och hade 4 en lang ledighet, visst mindre pengar men klart battre kansla. Nu utnyttjade jag inte det till max utan drack anda, dock inte alls lika mycket som nar jag var ute och reste. Nu har jag tagit ett enklare uppdrag som ger mindre pengar men jag ar hemma varje kvall. Skillnaden ar enorm.

Tack alla för input. Detta forum och allas engagemang är så värdefullt.

Mitt möte hos alkoholcenter i Mörby gick fint och jag går nu på något som heter Naltrexone.
Skall göra att suget försvinner och jag kan tillstå att det hjälper en del. Dock inte fullt ut.

Jag skall inte ljuga och säga att allt är perfekt men 60% av dagarna har varit vita och restan hyfsade. Två dagar har det blivit lite för mkt men i det stora hela är det ett steg i rätt riktning.
Jag måste bara ge en STOR eloge till personalen på alkoholcenter i Mörby. Utan er hade det inte gått bra. Trots att jag kommer dit och inte har skött mina åtaganden blir jag så enormt bra bemött och får sådant stöd vilket gör att jag verkligen skäms. Detta gör att man vill bättra sig. Tack!

Tack alla för input. Detta forum och allas engagemang är så värdefullt.

Mitt möte hos alkoholcenter i Mörby gick fint och jag går nu på något som heter Naltrexone.
Skall göra att suget försvinner och jag kan tillstå att det hjälper en del. Dock inte fullt ut.

Jag skall inte ljuga och säga att allt är perfekt men 60% av dagarna har varit vita och restan hyfsade. Två dagar har det blivit lite för mkt men i det stora hela är det ett steg i rätt riktning.
Jag måste bara ge en STOR eloge till personalen på alkoholcenter i Mörby. Utan er hade det inte gått bra. Trots att jag kommer dit och inte har skött mina åtaganden blir jag så enormt bra bemött och får sådant stöd vilket gör att jag verkligen skäms. Detta gör att man vill bättra sig. Tack!