Ny på forumet och har läst många trådar. Nickat igenkännande mest hela tiden. Torkat en tår och klappat mig själv på kinden och säger - Nu får det vara bra. Nu räcker det efter att jag igårkväll raglat runt på fyllan och inte minns hur jag kom hem. Skulle ju bara dricka högst 2-3 glas tillsammans med kärleken och vår middagsdejt på en mysig restaurang. Efter några glas kunde jag inte hejda mig och ville ha mer och mer. Till saken hör den att jag på senare tid druckit 1 vinare i soffan på fredagkvällar i all ensamhet, sett film eller läst. Och det har inte varit några problem. Nör jag var yngre festade jag mycket och mådde inte särskilt bra och hade ett destruktivt självskadebeteende. Är lugn, pålitlig, ordentlig och har ett ansvarsfullt yrke. Men ca 4 gånger om året ballar jag ur och kan inte stoppa när jag börjar dricka. Alkoholen gör mig till en ansvarslös knäppskalle, vräker ur mig det ena och andra, far runt som ett skållat troll för att hinna med så mycket som möjligt och prata med alla. Och som jag kör på..tills jag stupar. Imorse vaknade jag med alla kläder på och med en ångest som fortfarande sitter i eftersom jag inte minns stora delar av utekvällen..bara en gnagande känsla över att jag ställt till det. Fick förklarat av kärleken via sms att jag fortsatte på egen hand, att jag inte ville gå hem...och det känns tråkigt att jag valde bort kärleken för att suget efter att dricka var större. Nu får det vara bra. Jag behöver välja. Ett sätt är att våga öppna sig här och ta del av era berättelser och erfarenheter.

Rallan

Bra att du tar tag i det här, ser ut som om du precis som resten av oss här hamnat på rätt ställe. Önskar dej all lycka.

Rose

Och försöker få minnesbilder att klarna..det går inget vidare och ångest efter mitt 'fyllerace'. I skrivande stund tänker jag att det kommer att gå åt h-e med allt..alla åtaganden, den relation jag är i etc. Men jag vet ju av erfarenhet att ångesten brukar lägga sig efter 2-3 dagar. Bra att jag hittat hit för jag vet att när det gått en tid, så lurar jag mig själv att tänka -ja, men det var ju inte så farligt..ett glas vin kan jag väl dricka om jag vill. Då är det bra att veta att såhär fugerar det för många och att jag inte är ensam. Tack för att forumet finns.

answe77

Du är absolut inte ensam. Vi är många här som upplever situationen precis som du gör. Denna sida med dessa forum tror jag är ett bra sätt att inleda sin kamp mot en bättre framtid med. Kämpa på och skriv då du behöver få något ur dig. Det hjälper i alla fall mig. Var själv sådan att jag inte kunde sluta dricka då jag väl fick i mig det första glaset och det slutade 99 gånger av 100 i katastrof. Nu har jag lagt drickande på is för alltid och kommer att göra allt för att lyckas med det.

Rose

Hela kroppen känns förgiftad. Ledsen och illamående. Samtidigt arg. Arg för att jag inte har kontroll över drickandet. Ledsen för att jag kämpat så länge i alkoholfältet, som medberoende och att själv inte kunna hantera drycken. Lite rädd eftersom jag hela tiden tyckt att kärleken dricker för mycket och om det är därför vi har en relation, så att jag kan förmildra min oförmåga att hantera alkohol...han dricker ju så mycket mer..jag kan hålla upp. Dricker inte i veckorna men under en period från mars, har jag druckit oftast en helflaska vin för mig själv. Fint vin, inga boxar. Det har ingen betydelse i slutändan om det är finvin eller boxvin eller att jag kan hålla upp för när jag väl dricker, så häller jag i mig allt som det är alkohol i. Blir alltid bjuden på dryck när jag går ut, är social och glad men vet aldrig när det spårar ur. Har kommit fram till att urspårningen händer ca 4 ggr/år.
Jag är 80% säker på att jag har beslutat mig för att lägga ned alkohol för gott. Resterande 20% tror att jag kan hantera alkohol, det kommer jag att få jobba med för att inte lura mig själv. Tack för era värmande kommentarer.

Rose

Har druckit en flaska vin på fredagar sedan mars. Före dess hade jag uppehåll på fem månader.

LenaNyman

:)

Jättebra att du hittat hit. Att få saker och ting ner på pränt ökar förståelsen för varför man beter sig som man gör och det är värdefullt att få respons från andra. En skön grej med att lägga drickandet på hyllan är att hjärnan får chansen att jobba i ett klarare klimat. Sen att kunna se sig själv i spegeln utan att dö av skam ... ja, det är obetalbart underbart. Alltså, väl mött härinne!

/Lena

Rose

Är ingen ältande människa. Är lösningsinriktad och vill göra allt för att bättra mig. Bytte namn på tråden, då det kanske hjälper mig att se klart på situationen och tänka nytt. Har berättat för kärleken att jag från och med nu väljer att vara nykter när vi ses. Ingen speciell reaktion från honom. Fredagsvinet och flaskor jag köpt hem har jag hällt ut i vasken och förklarat för min yngste som fortfarande bor hemma att jag är överkänslig mot alkohol och att det är lika bra att jag inte använder det.

Orka

Starkt att vaska vinet;)
All lycka och styrka i din kamp. Man kan bli och leva precis så som man önskar. Finns vara en som bestämmer och det är man själv. Svårt men en ganska skön insikt, art man bestämmer själv:)
/orka

Rose

att vaska vinet. Det är också lätt att vaska livet, om jag inte väljer att avstå alkoholen. Det svåra är att komma ihåg att jag inte klarar att dricka litegrann, då det slutar med totalt kaos och ångest under de intensiva perioder av omåttligt alkoholbegär då jag häller i mig konstant under ett antal timmar tills jag bokstavligen ramlar omkull, slår mig. Förra gången bröt jag troligtvis lillfingret men vågade inte uppsöka läkare eftersom jag skämdes så mycket. Idag har jag upptäckt blåmärken här och där, förmodligen har jag ramlat och betett mig på krogarna i stan. Många i min släkt har problem med alkohol både som medberoende eller alkoholister..och de kärleksrelationer jag haft präglas av någon ingrediens av osunt beteende kopplat till alkohol. En kärlek dog av sitt missbruk och en annan kärlek försvann bara..också kopplat till missbruk. Jag har bearbetat dessa trauman och har tidigare gått på Al-anon. Tråkigt att behöva inse att jag har ett osunt förhållande till alkohol och inte som anhörig. Jag behöver erkänna detta om och om igen så att jag inte glömmer bort det. Skitmönster!

Rose

över att jag kanske har stött på någo kollega i fredags. Stan är så liten. Vet inte om jag inbillar mig eller om jag har ett svagt minne om att någon från jobbet hjälpte mig hem. Olustigt. Mår inte alls bra. Kallsvettig och illamående. Har iaf kunnat äta lite idag och det var bra att jag inte tog en återställare som jag annars skulle ha gjort när jag gått överstyr. Får samla kraft och hoppas att det fungerar med sömnen inatt. Får ha en plan att gå rakryggad till kollegan och berätta att jag tror att jag fått hjälp av denna och isåfall tacka för hjälpen. Och om jag har fylledrömt att det var så får jag väl säga det...

answe77

att du enligt din plan tar tjuren vid hornen. Sådan ångest du har och känner just nu är fruktansvärd. Jag vet. Erfarenheten säger mig trots allt att det är bättre att stå upp för det man har gjort, hur jobbigt det än verkar. I den situationen vi befinner oss i så behöver vi verkligen börja att vara ärliga mot människorna runt oss men framförallt mot oss själva. Erkänna att vi har problem. Samla nu kraft tills i morgon och ta tjuren vid hornen så kommer det säkert att kännas bättre sen. Och givetvis så samlar vi kraft utan vår gamla "vän" alkoholen!

Rose

inte så farligt. Tog tag i x och checkade av läget. Han förstod inte vad jag pratade om och skrattade när han förstod att jag trott att han hjälpt mig hem. Visst hade vi setts och pratat. Nej, jag hade visst varit ok och dansat en stund. Mår lite bättre. Det kanske inte var så farligt. Tankar om att jag kanske ändå kan funka med alkohol trots en rejäl minneslucka och att det nog inte var såå f a r l i g t..att jag överreagerar, är för känslig. Men det är bara ursäkter. Fast besluten att skippa fredagsvinet i soffan och göra något annat istället eftersom den triggar till hejdlöst supande periodvis. Korta perioder dock men tillräckliga för kaos och ångest.
Den avkoppling och egna stunden måste väl för attan gå att få på annat sätt!!

Rose

Tänker satsa på att vara nykter . Orkar inte med att få blackouter och må så hemskt. Tänker också på den relation jag har. Träffas mycket sällan, hörs mest över telefon och sms, då vi bor så långt ifrån varandra..och när vi träffas är det oftast i samband med alkohol. Trist. Dags att vakna upp...

Rose

Är omtyckt på mitt arbete. Initierar projekt och ror iland dem. Ansvarsfull förälder med öppet hjärta. Snäll och kan sätta gränser när det behövs. Mycket att vara stolt över och det är jag. Jag fixar en jäkla massa grejer..men behöver komma ihåg att jag inte fixat att hantera alkohol..någonsin..det går ett tag att vara måttlig men det går alldeles åt fanderns efter ett tag. Och så tar jag nya tag, förlåter mig själv, glömmer bort hur illa det är. Och så håller det på..Köper ett gott vin till fredagen..lyssnar på musik, lagar mat och slappnar av. Det går ju riktigt bra, sköter mina åtaganden..tills den dagen jag får något glasartat i min blick och häller i mig tills jag stupar. Jag har någonstans laddat upp för kaos, minnesluckor och ångest...kraschar totalt. Kanske att jag behöver återhämtning och anvönder alkohol för att tillåta mig att inte alltid vara så stark, att tillåta mig att absolut inte göra någonting...behöver sätta mig under lupp.

Rose

Jag kunde helt enkelt inte sitta i soffan och pimpla fredagsvin. Då jag råkat ut för en olycka med ett brutet ben till följd. När jag sedan blev återställd och hade kraft så började jag igen. Det är annorlunda nu eftersom det känns som att jag ifrågasätter och ser lite tydligare hur mitt dryckesmönster går till. Har nog inte svårt att lägga ned alkoholen om jag förstår varför jag använder det för jag tror inte att jag är beroende utan det är ett riskbruksbeteende som jag behöver ändra på..tror jag.

Rose

än hit och dit. Mycket på jobbet, snart fredag och alla glada tillrop. Behöver ha en plan som att se till att jag äter med korta mellanrum eftersom jag mår bättre då och inte faller för frestelsen att gå in på bolaget.

Rose

Vaknade tidigt efter en stressdröm om ett projekt som jag dragit igång.
Jag är iallafall inte bakfull. Funderar vidare på mitt beteende i samband med alkohol och som eskalerar i perioder, gränslösheten och att vara som en duracellkanin. Kanske att jag hittar svar, kanske inte..men jag väljer att vara fri idag med.

Rose

svårt att vara nykter..det jobbiga är att tro att jag kan dricka normalt...det kan jag inte. Jag behöver påminna mig om och om igen. Speciellt när jag går förbi bolaget, så lätt att tänka..äsch en halv flaska Amarone..det är jag värd..laga något gott, läsa något bra. Fine! Sätta guldkant på tillvaron..så klart, är jag värd det...men nej. Jag har försökt så många ggr att hålla mig till 1 -2 glas vin. Det har alltid så småningom spårat ur . Funkar kanske 5-6 helger och slutar med noll kontroll och smärtsamma konsekvenser. Det känns trist att behöva fungera så..vill ju kunna njuta av några glas vin utan att börja supa besinningslöst. Och även om jag i de allra flesta helger kunnat vara måttlig så är beteendet inte ok. Kan inte riktigt sätta ord på det men vinet är så viktigt just då som att jag krampaktigt håller i glaset när någon går för nära..så att det inte ska välta och spillas ut.
Bra att få försöka sätta ord på sina tankar. Bra att läsa andras trådar. Jag är säkert inte så illa ute när jag läser hur andra har det eller har haft men skulle säkert bli om jag inte förändrar min syn på alkohol och lägger ned det.
Imorgon är det fredag och jag hoppas att det någongång släpper så att jag inte ens behöver förknippa helger med alkohol.