Jag har flera gånger gjort mig själv eller andra illa på olika sätt när jag druckit. Ser mig sj inte som någon alkoholist, men om man tappar kontrollen och super sig så full i stort sätt varje gång man dricker så är man väl en alkoholist antar jag.
Jag har grava ekonomiska problem. Gjort illa min sambo fysiskt och känslomässigt. Blir ett jävla svin och måste få bort detta äckel ifrån min själ!!

Herr-destruktiv

Behöver hjälp!! Vill prata med en psykolog eller någon kunnig. Innan jag förlorar min älskade sambo och mina 2 underbara barn

Drycker

men har vänner som fått hjälp av mansjouren. Behandlaren där var en person med erfarenhet av samma problem som du beskriver, men som i sin tur fått hjälp. Han som jag refererar till sökte hjälp i Stockholm. Kolla upp vilken mansjour som finns i närheten av där du bor, du har inget att förlora på det. Önskar dig ett stort lycka till.

Fruhoppfull

Gå till VC och be att få Antabus. Även om du inte dricker ofta så är det ETT av de sätt du kan visa din sambo och dina barn att du tar det här på allvar.

Jag vet inte i vilken stad du bor, men här i stan har vi "råd och behandling" dit en kan gå för att få samtalsstöd med en behandlare med kunskap om alkohol och problem som kommer i alkoholens kölvatten. Där finns även stöd för anhöriga.
Om du har varit våldsam i samband med alkoholintag behöver du och din sambo hjälp. Det brukar finnas mansmottagningar dit du kan söka dig så att du får hjälp och verktyg att bearbeta det som hänt och lär dig hantera detta. Barnen, har de varit hemma när du har blivit aggressiv? Som förälder är det lätt att tro att barn inte märker (de kanske sover under tiden osv), men jag kan utifrån min yrkeserfarenhet säga att de med största sannolikhet märkt av mycket. Oro, sorg, frustration osv.

Jag säger inte ovanstående för att strö salt i sår. Det är fruktansvärt att behöva ta in, och ta ansvar för, hur illa en kan ha gjort de en älskar mest. Men det är det enda sättet; ta ansvar, benämna, se till att det inte händer igen, lyssna och finnas till hands.

Mycket går att göra helt igen, bara en hittar modet och kraften att se problemet i vitögat.

Vändningen

... och gör idiotiska saker under berusning, så har man i varje fall något slags problem och bör definitivt råda bot på det. Välkommen till forumet och bra att du har insikten om att måste få ett slut. För din egen skull, men inte minst för dina barns skull och din relation.

Det du kanske gjort under alkoholpåverkan kan du inte få ogjort, men du kan vinna tillbaka enormt mycket respekt om du tar tag i problemet på riktigt och söker en lösning. Ta den hjälp som vården har att erbjuda! Den finns där. Instämmer med Drycker och Fruhoppfulls råd ovan. Lycka till nu Herrn och ta tjuren vid hornen!

Alkoholist kanske du inte är men ett missbruk kanske. Det är ju toppen att du inser du har problem det är det viktigaste. Sedan så försök göra något åt dom. Vet att det inte är lätt att råda bot. Tycker du bör ta en riktig funderare över att dricka alls.

Fruhoppfull

Det krävs mycket för att skriva det inlägg du gjorde, herr destruktiv!

Du skulle kunna välja att sticka huvudet i sanden och förminska situationen. Du valde att formulera en tråd här, där din förtvivlan och din desperation är tydlig.

Du är inte usel. En kan göra riktigt usla saker, men huvudsaken är att en tar ansvar för det också.

Hoppas du läser här, hoppas du kan se att det är av godo att du erkänt problemet.

Här finns stöttning!