Är ny här. Kallar mig svanen. Är just nu som en skadeskjuten sargad svan som har svårt att hålla den långa halsen över vattenytan för varje dag som går. Tilltufsad. Tärd. Plufsig. På sikt ser jag dock också den graciösa svanen som håller huvudet högt och stolt simmar i lugnt vatten och vet sitt mål. Kan inte ens komma ihåg när det började. Började som ung tonåring att partydricka och har alltid varit "partypinglan" som vet hur man livar upp stämningen i ett sällskap. Man får alltid höra att det är kul att få komma hem till oss. "Det bjuds ju så generöst med mat & dryck och det är aldrig trista miner". Och vi har ofta vänner och familj hemma. Älskar ju att laga mat och att bjuda hem folk är nästan vårt varumärke. Men allt oftare ingår också tankar "Vad sade jag egentligen på festen igår eller i telefonsamtalet"? Allt fler minnesluckor. Börjar dagen med 2 Treo och det blir fler under dagen. Dricker nästan 2 flaskor vin om dagen sedan flera år tillbaks. 2 om dagen, 14 i veckan!!! Helst rött vin, men det mesta i alkoholväg duger. Går jag bort på tillställning har jag redan hemmavid tagit 3 stora glas vin, dels för att komma i "stämning" men också kan ju alla annars se hur mycket jag dricker om jag inte tagit de glasen innan. Det blir mycket ändå och jag märker att folk noterar det...Jag är dessutom mor till två skötsamma tonårsbarn. Och jag skäms. Skäms. Den djupa ångesten finns där sedan länge, varje eviga morgon, vaknar svettig och skamfylld med minnesluckor. Jag ORKAR inte ha det så längre. Jag är helt slut. Vad hände med mitt i annars så ordnade liv?! Förr blev man glad och uppåt av att ta några glas men idag är jag ständigt trött och faktiskt börjar jag bli en alltmer o-glad människa. Lite deprimerad.
Men jag är framförallt rädd. I de bästa av världar skulle jag vilja vara måttlig. Tänk att kunna dricka måttligt fredagar och lördagar, dela på en flaska och njuta av ett fylligt gott rött vin. Andra gör ju det. Att leva ett sunt liv men att vara MÅTTLIG. Min hjärna är förvirrad. Ska jag ALDRIG kunna dricka igen?! Komma tillbaks till njutningstadiet? Och alla bjudningar vi brukar ha, är jag beredd att utåt säga "har en liten vit period", "Nej, idag tar jag det lilla lugna". Vilken människa blir jag som nykterist? Fortfarande benägen att vara underhållande? Hur kul BLIR livet utan alkohol?
Också rädd för att trycka på knappen "Medlem" i alkoholhjälpen. Tog säkert 1 timme innan jag satte fingret på tangentbordet. Och att skriva i det här forumet. Vad har jag gjort? Tänk om jag inte ens klarar min första dag...Vad har jag att förvänta nu?
Tack till "Berra", har läst dina inlägg från 2009 och känner igen många tankar du slogs med då. Har gjort plus- och minuslistan på för- och nackdelar med drickandet och minuslistan överväger helt klart i dagsläget.

Borgward

Det låter som du kommit en bra bit på väg. Har du klarat av drygt tre veckor nu? Fantastiskt, och lycka till.

Svanen

Man får vara glad för det lilla! Gårdagen innebar oro & rastlöshet i kombination med apati, en dag man bara skulle igenom. Sovit som en stock (efter insomningstablett), sov 8 hela timmar (sker aldrig annars), vaknade tröttare än någonsin. Men nöjd - dag 1 kan ingen ta ifrån mig. Hade inte en droppe A hemma och det är i alla fall min räddning.

Svanen

När jag har slutat jobbet och sätter mig i bilen på väg hemåt, det är DÅ tankarna om A sätter in. "Ska jag skjutsa teens på några aktiviteter? Ska jag göra något annat som kräver bilen?" Om svaret blir nej, river jag normalt av mig jobbkläderna och besöker min "vän", BiB. Tankarna var detsamma i går, det går liksom med automatik, som Pavlos hundar... och jag måste bryta vanan och tankarna & göra något annat -när jag kommer hem. Slängde av mig jobbkläderna igår men satte på mig träningskläderna direkt och ut i skogen på 1,5 timmes promenad i rask takt, så där så man blev ganska utmattad. Och det var bra, promenader gör gott och skapar ett lugn och rastlösheten försvinner. I kylen väntade en iskall Schweppes Tonic Zero som jag hällde upp i ett stort vinglas med is & lime - supergott! Så vit dag 2 avverkad!

Alla dessa dagar

Bra som fan Svanen! Dag tre idag! Det fixar du. Har du klarat ett och två, så vet du redan hur man ska bära sig åt! Jag håller tummarna! Kämpa på och förbered dig redan nu för hur du ska hantera tankarna som kommer när arbetsdagen är slut. Skapa nya vanor. Förkasta de gamla vanorna. De vill bara krossa dig långsamt. Du är stark nog att resa dig! Kom ihåg att alla medel är tillåtna...man får äta glass, godis och choklad om man vill. Allt är bättre än att förgifta sig med A-skiten!

Borgward

Kämpa. Lägg fördelar i en korg nackdelar i den andra. Gör det rent fysiskt. Jag tog gummisnoddar och snörde ihop det som var bra till en boll (tre snoddar) och det som var negativt till en boll (22 snoddar) och så höll jag dem mellan tummen och pekfingret i varje hand. Stoppade mitt sug i tre dagar. Sedan är det bara att ta fram dem igen.
Go for day 4!!!

tonpet

Efter 61 underbara nyktra dagar trillade jag dit i fredags - blev två flaskor vin igår för att dämpa ångesten. Nu vill jag inte mer :( Känns inte som jag reder ut detta längre...

Fruhoppfull

Slå inte på dig själv!

Jag vet inget om dig, eller din resa. Min spontana tanke när jag läste ditt inlägg var (ta det som du vill, jag hoppas att du förstår att det är i all välmening!):

Återfall är en del i processen. Strunta i det, ta nya tag. Strunta i att räkna dagar om det är där skon klämmer. Det spelar ingen roll om du är på dag 1 eller dag 365, det som har varit är historia och nu satsar vi på framtiden. Huvudsaken är att du vill och att du kämpar, du har med största sannolikhet inte raserat ngt bara för att du drack. Livet är som det är.

Svanen

Sov 4 tim i förrgår, 2,5 tim inatt. Är inte så van vid insomningstabletter men bestämde att jag skulle "unna" mig det, de 3 första dagarna. Sov ju så gott första natten. Men det har inte hjälpt de andra dagarna. Nu blir det inga mer. Hade sett fram emot att vara pigg idag den fjärde dagen men NOT, trött som ett ras!!! Promenaden igår blev till några löparsteg i syfte att bli matt inför kvällen. Löparsteg var att ta i...snarare långsam lunk, tillräckligt för att bli lite illamående. Passade perfekt att "dö" i soffan & kolla fotboll efteråt!

Alla dessa dagar

... dag 4 gått, Svanen? Jag håller alla tummar o tår!!! Kämpa vidare! Sömnen kommer, men det är jobbigt ett tag.

Borgward

Kanske reagerar du som mig. Senaste året hade jag 0 nätter utan antingen sömntabletter eller a. Det tog tio dagar innan jag började somna. Inte perfekt, ibland somnar jag direkt och har 8 timmar, ibland ligger jag vaken 2-3 timmar innan sömn. Men de helt vakna nätterna är förbi.
Go girl! day 5,

Svanen

Var disträ och allmänt vimsig igår men vem blir inte det med 2,5 tim sömn?! Det hjälpte med en promenad och att kvällen var uppbokad. Sov såå gott, attans att väckarklockan ringde! Idag har jag både energi OCH huvudvärk. Man vill ju må så himla mycket piggare men inser att jag får ge det tid. Att vakna utan ångest är dock en fröjd! Och en tid framöver att reflektera över sitt beteendemönster och fallgropar.

Alla dessa dagar

Du är ju grymt stark! Kämpa med allt du har!!! Du har klarat de svåraste dagarna. Nu gäller det att fortsätta i samma stil. Släpp inte garden. Nu är det du som vinner och a- jäveln kan stå där med sina horn och lång näsa :)

Svanen

I går räckte tiden inte till för rörelse och det märktes vid läggdags, kröp i kroppen. MEN vad hände? Köpte familjegodis som vi skulle ha i helgen (stor påse)...och jag frossade i godis på ett sätt jag sällan gör! Fanns liksom inget stopp och övriga familjen bara glodde på mig. Sockerchock! Godis slut. Nåväl, dagen blev vit. Nu är det helg och jag har laddat upp ett gäng Schweppes Tonic Water Zero, "spetsat" med lime & isbitar, smakar som GT. Första helgen på länge utan kvällsaktiviteter - känns perfekt! Den blir vit för min del! Lycka till ni andra under helgen!

Svanen

I går räckte tiden inte till för rörelse och det märktes vid läggdags, kröp i kroppen. MEN vad hände? Köpte familjegodis som vi skulle ha i helgen (stor påse)...och jag frossade i godis på ett sätt jag sällan gör! Fanns liksom inget stopp och övriga familjen bara glodde på mig. Sockerchock! Godis slut. Nåväl, dagen blev vit. Nu är det helg och jag har laddat upp ett gäng Schweppes Tonic Water Zero, "spetsat" med lime & isbitar, smakar som GT. Första helgen på länge utan kvällsaktiviteter - känns perfekt! Den blir vit för min del! Lycka till ni andra under helgen!

tonpet

Tack - livet är nu och inte det som varit - slutade räkna och nu känns det betydligt mera kravlöst och att det är "här och nu" som gäller - tack