Idag bestämde jag mig... Inga fler ursäkter eller undanflykter.... Har druckit "lagom" (tänkte jag) i många år - 15-20 år) men i samband med sjukskrivning så har det eskalerat o nu har jag tappat kontrollen (minst en flaska vin per dag) men tog mod till mig o talade med min arbetsgivare som direkt agerade och ska till läkare redan imorgon. Så lättad över att äntligen bestämt mig. Har en underbar familj som jag ej vill förlora men så rädd att jag ej skall fixa detta. Det ger otroligt mycket att läsa allas historier här o finna hopp och mod från dessa!!!

Systeryster

Så starkt och modigt av dig! Det här fixar du. Vi är många som har samma problem. Jag är också livrädd att inte fixa det. Mitt drickande. Varje nykter dag är en vinst. Styrkekram

Jäkligt bra att kontakta sin arbetsgivare. Då har man verkligen erkänt sina problem och har viljan. Bra gjort. Läs lite här på forumet om hur vi andra gjort. Jag själv hade svårt att bryta så det fick bli medicin för min del. Jag uteblev från jobbet en dag. Hade varit i Stockholm på konferens. Började redan på tåget upp. Så när jag kliver av bär det av till Bolaget. Sedan har jag bara minnefragment av onsdag till fredag. Kom till Göteborg iaf. Lobad av polis sedan kom frugan och hämtade mig. Ja allt finns i min tråd. Detta blev vändningen för mig.

JOJJO

Känns jätteläskigt men samtidigt så känner jag mig glad för att äntligen ha fattat ett beslut. Är nu på väg till läkaren och kommer att ha med mig en kollega som stöd (och en försäkran för mig själv att jag inte bangar ut i sista sekund). Är så trött på att ha denna eviga ångest och att hela tiden hata mig själv och ser detta aom ett första steg i rätt riktning. Hoppas på att få antabus för att på det sättet inte ha ngt val! Håll tummarna!

Alla dessa dagar

Du har tagit det första svåra steget mot nykterhet! Starkt av dig! Ett steg i taget. En timme åt gången, en dag i taget så klarar du det. Kom ihåg att det är DU som bestämmer i DITT LIV.

Nyckelpigan

Fantastiskt starkt gjort! Att våga be om hjälp på det sättet och säga till din kollega att följa med som stöd är en enorm bedrift! Jag är övertygad om att du har bestämt dig. Sen kommer det bra dagar och dåliga dagar, det viktiga är vad man gör med ev bakslag. Du har verkligen lagt en bra grund med det du gjort hittills! Välkommen hit! Läs gärna andras trådar, själv hittade jag styrka i dem. Kram

JOJJO

För stod o peppning! Var iväg till läkaren igår och har nu fått antabus (ska dit tre gånger i veckan för att fylla på). Hade min kollega med mig som stöd vilket var jätteskönt. Bestämde mig sedan för att informera mina närmaste kollegor (som de flesta redan anat) och deras reaktion var så positiv och stöttande. Även om jag idag ligger här med abstinens så känner jag en så stor lättnad över att ha tagit itu med detta.

Så 1 dag avklarad:)

Kram o trevlig helg!

Rose

Så viktigt att få berätta om sin ohållbara situation och att erkänna att inte kunna hantera alkohol. Heja dig!

Blir så imponerad av ditt mod och din beslutsamhet. Du har kommit så långt bara genom att berätta och ta hjälp. Lycka till!

JOJJO

Hade en heldag igår hos läkare med provtagning, etc och valde att direkt starta med antabus för att inte ha något val. Valde sedan att berätta för mina allra närmaste kollegor som alla var stöttande och säger att om jag vill så kan de turas om att följa mig till läkare, etc som stöd så känner mig så otroligt tacksam (och lättad över deras reaktion)! De flesta (inte alla) hade redan fattat hur det stog till och tom så att de kände sig besvikna på sig själva för att de inte ställt mig mot väggen när de sett att jag mått dåligt. Är skakig/seg (och plöjt tv-serier idag för att få bort ångesten/tankarna). Vet dock att ångesten/självföraktet när jag hela tiden gör mig själv besviken genom att välja vinet är nästan värre så bara att härda ut tänker jag. Kanske drastiskt att berätta för valda delar av omgivning om mitt problem men känner/hoppas att det hjälper mig att stå emot. Igår kväll/ikväll är glaset fyllt med mineralvatten! Suget/längtan finns nästan hela tiden men tänker på mina barn och att jag vill vara en närvarande mamma (på alla plan)! Hjälper otroligt mycket att gå in och läsa på forumet. Blir tidig kväll mig då jag har rejäl huvudvärk åxå men det hör väl till. Kram på er alla kämpare

JOJJO

Att jag mår så mkt bättre med mig själv mitt uppe i allt detta efter beslutet och det är värt så mycket!!