Hejsan allihopa. Jag är helt ny på denna hemsidan men kände att jag kan behöva något sånt här. Jag är 28 år gammal och har druckit stora mängder alkohol sedan jag var 15. Handlar om i stort sett tre till fyra gånger i veckan och ibland mer. Öl med alkoholhalt 7.5 % har varit det jag druckit oftast. Sedan jag började dricka har jag haft ett längre uppehåll på sju månader. Mådde superbra och var glad och pigg. Sedan trodde jag att det skulle funka att dricka ansvarsfullt men ack så fel jag hade. Jag kan liksom inte hejda mig utan plötsligt har jag köpt öl och sitter där och dricker. Det som har börjat skrämma mig nu är hur jag börjar må när jag dricker samt flera dagar efter jag har druckit. Benen blir kraftlösa, jag har oerhört svårt att sova då det känns tungt att andas och svälja, rastlöshet och en känsla av att man helt enkelt inte står ut. Men värst av allt så har jag fått smärtor i mina armar och handleder. Känns som att mina ådror bultar. Jag blir mer och mer rädd att jag tar livet av mig med dricka.

Hade en vän som dog av brusten pulsådra och detta skrämmer mig enormt. Jag har själv varit på vårdecentralen och tagit blodprover och ekg. Enligt proverna hade jag goda blod och levervärden men ärligt talat har jag dödsångest konstant när jag dricker/har druckit. Nu var jag ensam hemma denna helgen och drack självklart. Tror jag drack runt sex eller sju starköl plus en massor med folköl. Sedan dess har jag känt dessa smärtor och symptom.

Jag har en fantastisk flickvän och två katter och är annars allmänt glad för livet. Jag verkar bara inte få bukt med den här jävla alkoholen.

Mvh
Danne

Borgward

Välkommen. Du är på rätt plats. Känner igen både dödsångest och sömnproblem.
Brusten pulsåder är extremt ovanligt. Tänk så här; om du här hovar som klapprar utanför fönstret, tänker du då att det är en zebra?
Oftast tänker man häst.
Sagt för att lugna din ångest.
Men att fimpa a är vettigt i ditt fall. Jag insåg i slutet av juli att jag är alkoholist och sedan den 5:e augusti är jag nykter med ett kort åf.
Har aldrig mått så bra.
Fortsätt skriv, använd forumet för att få ur dig tankar. Ta hand om dig, din flickvän och katterna, det är det som är viktigt.

Hej.
Vad bra du hittat hit. Jag var i samma sits som du. Jag fixade inte detta utan medicin. Jag föll alltid för frestelsen. Nu har jag varit nykter ett år och jag kan ärligt säga att jag inte saknat skiten nämnvärt. Det är väl kanske när man varit ute på stan och sett folk ta en öl på en uteservering. Så det är bra att du insett dina problem med a.

Danneman

och tack för ditt svar. Jag förstår att det är nog så att jag är mycket nojjig över att dö pga detta.
Grattis till din nykterhet, väldigt starkt jobbat. Ett år är ju en tid. Alkoholen har ju varit en så väldigt stor del av mitt liv men jag vill inte dricka mer. Ska o prata med de på hälsovården igen snart. Jag tar en dag i taget och gör mitt yttersta för att inte köpa alkohol.

Danneman

Hej och tack för att du skrev. Jag blev erbjuden medicin men nekade och sa att jag skulle fixa det på egen hand men nu börjar jag undra om jag verkligen kan fixa det på egen hand. För mig är det så att jag dricker mycket över loppet av några dagar, mår skit psykiskt och fysiskt i några dagar sedan är jag utan alkohol i fyra fem dagar och sedan samma visa igen. Förr kunde jag dricka en vecka igenom så något har ju hänt med min hälsa.

Grattis till året av nykterhet. Väldigt starkt. Jag skulle med vilja ha kommit så långt. Just nu känner jag att jag absolut inte vill ha dricka men om en fem sex dagar känner jag nog för det igen

DryMartini

Danneman, bra att du hittat hit. Jag har druckit alldeles för ofta och för mycket under ett antal år, men också låtit bli under längre perioder Det jag har märkt är att man generellt mår mycket bättre efter en ganska kort tids uppehåll. I början är det jobbigt som tusan, men håller man i några dagar, släpper det värsta suget ganska snabbt. Jag har även märkt att det är lätt att efter en tid tro att man kan dricka normalt och vid ett enstaka tillfälle. Så är det tyvärr inte för det mesta. Sedan får man liksom börja om igen i uppförsbacken. Efter någon månad har jag märkt att suget nästan är borta och man tänker mindre och mindre på alkohol. Jag tränar rätt ofta också, vilket hjälper mig mycket för att låta bli alkoholen. Det ger liksom en dubbel positiv effekt.

Alkohol kan vara gott och trevligt. Det kan även kännas bra när man är berusad. Problemet är att det oftast inte känns ett dugg bra dagen efter och för att det ska kännas bra igen, vill man gärna dricka mer. En ond cirkel, alltså. Som till slut drabbar fysiken och kan göra så att man förlorar både sin familj och arbete. Livet utan alkohol är mycket bättre än med. I alla fal för oss som har problem med att vi dricker för mycket.

Det var kloka ord. Jag vet ju själv hur jävligt det är att sluta. Jag fick ta antabus till hjälp. Klarade inte det utan. Så nu har jag passerat 14 månader i nykterhet.

Danneman

Hej och tack för dina rader. Du har rätt. Under mitt sju månaders uppehåll mådde jag toppen och tänkte inte på alkohol. Drack alkoholfri öl och det räckte för mig Sedan prövade jag och har efter det hållt på tills nu. Nu är det dags för mig att lägga av. Det där med träning låter som något jag verkligen skulle kunna börja med!

När jag under åren har druckit så har jag mått mycketbra men den senaste tiden tvärtom. Nu har jag inte rört alkohol sedan i söndags så det är bara att fortsätta såhär. Tror att detta forumet har hjälpt mig att hålla uppe faktiskt.
Tack

DryMartini

Bra, då ligger vi lika och kan kanske sporra varandra till stordåd. Höll uppe själv ett gott tag, men drack i helgen. Ångrar det inte direkt, men det blir från ruta ett igen, med allt vad det innebär. Har inte tränat i veckan, eftersom jag varit sjuk. Förhoppningsvis kan jag gå till gymmet igen på söndag eller måndag. I helgen blir det iaf nyktert för min del. Hoppas samma för dig, Danneman. Börja gärna träna, det underlättar och förstärker det nyktra levernet. Nu håller vi i, eller hur?

Danneman

Det tycker jag låter som en god ide. Jag tror det får bli något i form av att jogga för min del. Håller själv på att plugga på högskola med så det kan ju kanske hjälpa så man har tankarna på något annat. Det sitter ju dock i bakhuvudet, det där med ölen.
Men nej, jag håller med dig. Nu struntar vi i drickan!

DryMartini

Köpte ett par fina Asics löparskor till halva priset för ett par veckor sedan. Har inte hunnit testa dem ännu, eftersom jag haft världens förkylning. Så snart jag blir frisk, blir det skorna på. Eftersom jag inte är så ung, springer jag inte så hårt. Går i rask takt och springer uppför backarna, för att spara på knän och höfter. Men du som är ung, kan ju springa skiten ur dig. Antar iaf att du är ganska ung, eftersom du pluggar på högskola. Hör gärna av dig här sedan hur det gick med alkoholen i helgen.

Danneman

Hej igen alla! Nu är helgen över och detta markerar min första nyktra vecka på länge. Känns jätteskönt att ha varit utan alkohol i en vecka nu och jag känner inget direkt sug efter alkohol. Var ute och käkade Indiskt i helgen, blev en alkoholfri öl till det och tyckte det funkade lika bra. Nu har även de där smärtorna i mina armar nästan försvunnit. Så det känns väldigt bra i nuläget. Tack till alla er som skrev till mig och uppmuntrade mig till att låta bli alkoholen. Det har betytt väldigt mycket

/ Danneman

Borgward

Grattis Danneman. Well done.
Just nu är jag inget föredömme, skrapar ihop mig efter ett helg åf.

Danneman

Tack så mycket. Nu kör jag på som jag har gjort denna helgen. Alkoholfri öl när jag är sugen Det var inte kul o höra. Bara kämpa på. En annan vet ju att det inte är lätt. var riktigt sugen mitt i veckan nu.

DryMartini

Snyggt jobbat, Danneman och upp på hästen igen, Borgward. Jag har klarat mig utan problem i helgen. Känner dock lite dåligt samvete för att jag har varit förkyld och borta en dryg vecka från jobbet, inte tränat plus att jag har en del andra bekymmer. Detta gör att jag känner ett visst sug efter att dricka. Inget fysiskt sug på så sätt, men en känsla av att det vore sköt att fly in i dimman. Å andra sidan, anledningar kan man ju alltid hitta för att få dricka.

Danneman

Det känns bra. Bra jobbat av dig att skippa drickat. Sjukdom och så är ju inget man kan styra över så det tycker jag inte du ska tänka på. Men jag förstår vad du menar. Jag känner igen det där med o fly in i dimman. Det har gått mycket bra med mina studier nu under min nyktra vecka så det finns en känsla av att vilja belöna sig själv och släppa allt för någon dag eller två. Men de där otäcka smärtorna jag får av alkoholen vill jag inte veta av något mer. Så jag får belöna mig på annat sätt. Ut och cykla eller promenera med musik i lurarna

Danneman

Otrolig abstinens ikväll.......
Är helt sjukt sugen på alkohol. Just nu bara snurrar det i skallen och skulle inget hellre vilja än o gå ner till affären och köpa folköl. Tycker liksom det kliar över hela kroppen när jag tänker på det. En del av mig vill tillåta mig själv att gå ner och handla öl men den andra delen av mig vill absolut inte tillåta det, inte ens alkoholfri öl. Helt otroligt hur man kan bli påverkad såhär av något som öl. För tio år sedan fanns inte det inte i mina tankar att det kunde bli såhär

Pärlan

Känner igen känslan.. Innan jag slutade var det så där jag kände var och varannan kväll när jag tänkt att "ikväll ska jag inte dricka"..Då slutade det alltid med att jag stack till affären..kunde inte stå emot då.. Håll ut! Se till att ha nåt annat hemma, cola eller nån annan dricka som du tar, släng dig i soffan eller gör nåt annat så du får tiden att gå tills du ska lägga dig.. Imorgon när du vaknar kommer känslan vara borta och då känns det säkert bra att du klarade att låta bli..:)

Danneman

Tungt som fan är det. Har suttit och duckit te, kaffe och snusat hela eftermiddagen och kvällen för att få tiden och gå. Jag vill verkligen inte spräcka de nio nyktra dagarna jag haft nu men jag känner mig så otroligt rastlös och eländig just nu. Snackade med min sambo om det hela nu och det kändes bra men jag har bara den där jäkla drycken i huvudet. Tack, Pärlan för dina rader. Jag kommer inte att gå till affären

DryMartini

Danneman, i morgon när du vaknar kommer du vara glad att du inte drack något. Dessutom är förmodligen suget borta för den här gången.

Danneman

Jag hoppas innerligen det. Jag förstår att den där drycken har förgiftat min kropp och mina tankegångar. Detta är hjärnan som tycker att det saknas något. Tack och lov för detta forumet. Annars hade jag suttit här med två sexpack öl nu och sedan haft den där dödsångesten inatt och resten av veckan