Ny på forumet och har läst många trådar. Nickat igenkännande mest hela tiden. Torkat en tår och klappat mig själv på kinden och säger - Nu får det vara bra. Nu räcker det efter att jag igårkväll raglat runt på fyllan och inte minns hur jag kom hem. Skulle ju bara dricka högst 2-3 glas tillsammans med kärleken och vår middagsdejt på en mysig restaurang. Efter några glas kunde jag inte hejda mig och ville ha mer och mer. Till saken hör den att jag på senare tid druckit 1 vinare i soffan på fredagkvällar i all ensamhet, sett film eller läst. Och det har inte varit några problem. Nör jag var yngre festade jag mycket och mådde inte särskilt bra och hade ett destruktivt självskadebeteende. Är lugn, pålitlig, ordentlig och har ett ansvarsfullt yrke. Men ca 4 gånger om året ballar jag ur och kan inte stoppa när jag börjar dricka. Alkoholen gör mig till en ansvarslös knäppskalle, vräker ur mig det ena och andra, far runt som ett skållat troll för att hinna med så mycket som möjligt och prata med alla. Och som jag kör på..tills jag stupar. Imorse vaknade jag med alla kläder på och med en ångest som fortfarande sitter i eftersom jag inte minns stora delar av utekvällen..bara en gnagande känsla över att jag ställt till det. Fick förklarat av kärleken via sms att jag fortsatte på egen hand, att jag inte ville gå hem...och det känns tråkigt att jag valde bort kärleken för att suget efter att dricka var större. Nu får det vara bra. Jag behöver välja. Ett sätt är att våga öppna sig här och ta del av era berättelser och erfarenheter.

Men som du skriver. Du kan dras längre ned i träsket. Vågar du chansa? Vad vill du göra,åt det? Vill du genuint göra något åt det? Viljan måste finnas för att lyckas.

Rose

Ser det som att jag inte har något annat val än att låta bli men behöver reflektera över det och påminna mig för att inte glömma. Bra att trådarna finns och bra att själv skriva.

Rose

Vet vad jag vill...och tack för att du sa det för jag inser att jag försöker smita ifrån det jag egentligen vill. Vara nykter och må bra och kunna ha ett bra liv utan att döva mig med alkohol.

Ja du sa det både du och jag ville höra :). Att döva är bara en kortsiktig flykt men tyvärribland det man väljer. Ja du får start en ny i vidare livet så stalkar jag dig där :)

Rose

Jag drack alkohol och hade sådan ångest efter minnesluckor och hejdlöst drickande. Idag har jag haft tankar om att jag nog kan hantera att dricka normalt..för jag har inga problem med att vara utan...men jag tänket inte "sabba" det här nu. Jag förmodar att dessa tankar talar om för mig att det är dags att komma ned i varv eftersom jag ger järnet i mitt jobb och har ett stort behov av att vara ensam och återhämta mig. Tidigare tog jag ett glas vin, lagade god mat kanske läste något..och fyllnade till så att jag somnade...funkade sådär tills "fylleracen" satte in och min kropp krävde mer alkohol som alltid resulterat i ångest och hemska bakfyllor. Det gäller att komma ihåg det!

Bra jobbat med 28 dgr! Jag funkar precis som du. Sug idag... Och det är nog mest för att dagen varit intensiv och jag behöver vila. Tidigare alltid med vin som belöning. Har slutat ofta... Inga problem och känt mig duktig och börjat igen. Först kontrollerat och bra, sen har det barkat iväg igen. Och värre för varje gång. Det är slut med det. Kopplar av med a-fritt. Och för mig är det nog helt omöjligt att helgdricka igen. Tror inte ens att jag vill. Förstår inte idag varför det drickandet har känts så viktigt. Jag gillar mitt nyktra jag.... Och kopplar av ändå. Hoppas bara att jag kommer ihåg det här. Aldrig mer!!!

Rose

Och kände igen mig i ditt sätt att resonera och analysera över dryckesmönstret. Jag har också ägnat mig åt smygdrickande, speciellt för att hantera ångest och bakfylla som på söndagar i tvättstugan. Smusslat med någon öl i tvättkorgen bara för att komma i balans dagen efter. Nä, dit vill jag inte igen.
Har inte riktigt kommit till rätta med sömnen och avslappningen än. Hörde talas om något som kallas "bolltäcke" att det kan hjälpa för att komma ned i varv. Ska googla mer på det.
Ha en fin nykter fredag :-)