Hej!

Jag har ganska allvarliga alkoholproblem, dricker ca 4 glas vin varannan kväll. Jag gör det av tristess tror jag. Har en fin familj, dock ekonomiska bekymmer, bra utbildning, fin man, bra jobb men är uttröttad.

Min fråga är: hur började ni att sluta? Bara lade ni av? Hur ska man tänka?

Rallan

Jag hade ungefär samma dryckesmönster som du tills för några veckor sedan. Jag började med att bestämma mig för att jag ville förändra mitt beteende. ( såg en läskig dokumentär om leverskador...) sedan bestämde jag mig för att prova en 90 dagars period utan alkohol och skapade en tråd här för att tvinga mig själv att verkligen försöka.
Helt alkoholfritt har det inte blivit men jag är på en betydligt bättre bana och dricker inte slentrianmässigt längre. Min 90 dagars utvärderings period är slut 14/11. Häng på vet jag.
Välkommen hit förresten, det här är rätt plats att börja en förändring.
Det har inte funkat helt men jag

Det absolut enklaste är att inte ha alkohol hemma. Då faller man inte lika lätt för frestelsen att ta ett glas som inte bara blir ett. Jag kunde inte bryta själv så jag tog ´hjälp av sjukvården och medicin samt AA. Du har gjort det näst svåraste och det är att inse att du har problem med A. Då undrar du vad det svåraste är? Ja det är att inte ta första glaset. Det var för mig det svåraste. Så försök att hålla dig sysselsatt med saker som du tycker är kul. Tyvärr blir ju inte den ekonomiska situationen bättre av att man dricker och du kanske dricker delvis av tristess men kanske för lite flykt undan problem.

Fundera lite på hur du vill gå tillväga.

Hej igen,

Jo, jag dricker pga flykt, att slippa tänka på det som är tufft. Jag hoppar gärna på 90-dagars perioden. Har ni någon länk till tråden?

Fruhoppfull

Vi är så många här som kämpar, det här forumet har varit värt sin vikt i guld för mig. Det hjälper att skriva ner alla galna tankar och funderingar och ursäkter hjärnan kommer på, med lite perspektiv blir det så tydligt vilka tankefällor som sätter dit en. Jag hejar på dig, Mammon!

Tack!
Jag kommer skruva här varje dag. Idag verkar det ha gått vägen, för systemet stänger om 5 minuter. :)