Hej min far dricker, Har inte slutat dricka sedan torsdags. Han dricker och sover, sover och dricker. Fruns syster har kommit och hälsar på ett tag framåt och hon hämtar/lämnar deras barn på dagis när frun jobbar. Frun har slängt all alkohol hemma, inspekterar hans portfölj när han kommer hem från "jobbet". Igår beslagtog frun hans plånbock och alla kort/pengar så att han inte kan köpa alkohol, men han kom hem med alkoholen i väskan dom jag slängde. På kvällen när frun kom hem då var han packad. Vet inte vad han tog pengarna ifrån eller om han har ett gömställe. Är väldigt orolig för honom. Det känns att det har blivit helt ohållbart nu.

Frun har då föreslagit till honom att jag ska sova där på heltid och hålla koll på han. Han sa att han inte gillade det och att han kommer att åka till landet i så fall. Han lät som att han var onykter men inte packad, orienterad var han iaf. Han har druckit så mycket så att han var helt desorienterad senaste dagarna.

Jag har vid fler tillfällen försökt att prata med honom, men han lyssnar inte, vägrar få hjälp och säger att han måste lösa det själv. Och även om han har rätt med det han säger så gör han inget åt det.

Vi har alltid vetat att han dricker men det börjar gå över styr detta kanske pågått i två månader nu.

Så gott folk har ni något råd om hur man kan lösa denna situation?

och gör absolut inget alls.Se om det går att ordna så att alla runt honom för tillfället hittar någon annanstans att sova.Inga hot inga löften,bara ett enkelt konstaterande att här går det ju inte att vara då du väljer att vara onykter hela tiden.
Låt honom sitta där i sin egen värld och se er dra bort ett litet tag.
En dag en vecka,vad som är praktiskt möjligt och som ni mäktar med.
Jag är fullt medveten om att det är i stort sett omöjligt att isolera den som dricker på detta sätt och så att säga släppa spriten och insynen fri.
Men det är det bästa ni kan göra för honom i nuläget även om det verkar bakvänt.

Han har då en chans innan han sätter flaskan till truten nästa gång att se att det blev väldigt ödsligt och tomt.Han kommer med all säkerhet att fortsätta dricka ändå,då ni är så stygga och överger honom.Men ni kan åtminstone så ett frö utan att lägga ned så mycket krut på övertygelser hot ilska och förspilld energi.Boka in ett hotellrum åt dig mamma och syster och försök att äta gott och vila och inte skänka gubbstrutten en tanke de dagarna.
Lätt som en plätt och lycka till,det är mitt råd :)

Ja som Ullabulla skriver tyvärr kan man inte vakta bort en alkoholist. De dricker ändå och man kan inte få dom att sluta. De måste erkänna sina problem och vilja göra något åt dom. Så backa tillbaka och ta hand om er själva. Det låter hårt och egoistiskt men det är svårt att hjälpa någon som inte känner behov av att ta emot hjälp.

Mesbjörn

Problemet är att han inte kommer att inse att han har ett problem. Han erkänner att han är beroende men han är bekväm i sin situation, han tänker inte sluta trots att det medför lidande för hans familj. Att ställa krav är helt omöjligt.

och avstå därför och kanske lämna honom lite i sticket med sitt drickande för att förbereda honom för hur det kommer att bli om han fortsätter.Argumentera,ställa krav och hota är för det mesta helt meningslöst. Ett samtal om och när han verkar redo för det är något annat.Då kan man kanske mötas på lika villkor.Ni i en oro och han i en insikt.Annars är det svårt att få till vettiga samtal utan frustration besvikelse från er sida och försvar för drickandet från hans sida.