Hej!
Har ett ex som gärna vill bli tillsammans igen men jag vill inte pga hens alkoholproblem och hens tidigare och nuvarande beteende mot mig. Hen har varit otrogen, ljugit, psykiskt misshandlat mig mm och mkt i samband med alkohol.
Hen säger att hen inte vill få behandling för hens alkoholism om jag inte säger att vi ska pröva att vara tillsammans igen.
Jag vill gärna att hen får/går behandling men vill inte bli tillsammans igen. Är det ok att ljuga för att få in hen på behandling?

Varför ska DU gå med på hens krav? Varför kan inte hen gå med på dina krav lika gärna i så fall?

Vad är viktigt för dig? Vad vill du? Vad tycker du?

Låt dig inte luras in i en missbrukares spel - hen behöver välja att söka hjälp för sin egen skull, inte för någon annans, inte för att någon annan lovar förhållande eller liknande. Om du lovar det, och hen inte håller sig nykter, då kommer det i hens huvud bero på att du inte fanns där som du lovat, att du inte gav tillräckligt med kärlek osv osv.
Så, vad vill du och vad är viktigt för dig? Kompromissa inte!

Kram och välkommen hit!

Orolig och förvirrad

Nej jag vill inte ha ett förhållande. Svårt att bygga upp tilliten igen då den är bruten flera flera ggr.
Jag är bara orolig hur hen reagerar om jag säger som det är då hen sagt att hen inte har ngt att leva för då. Trots att hen har ett barn men det spelar tydligen ingen roll.

Orolig och förvirrad

Hej!
Läste en tråd om hur du har kämpat. Mitt liv liknade/liknar i mångt och mycket ditt. Vill bara tacka för allt du skrev för det ger mig hopp!

... om jag kan ge dig lite hopp!

Ja, jag har kämpat, och forumet har varit värt mycket!!! Stå upp för dig, du är viktig!!
Kram

Du undrar om du ska ljuga för att hen ska söka behandling. Du har fått bra råd redan, men det låter som att du har många saker att ta ställning till för att kunna svara på den frågan. En av de sakerna är att hen tidigare utsatt dig för psykisk misshandel och nu hotar med att skada sig själv. För att få bra råd och stöd kring att hantera risken för att hen utsätter dig för det igen kan du vända dig till kvinnofridslinjen 020 50 50 50. De är experter på alla typer av våld i nära relationer. Dit kan du vända dig oavsett kön och du kan vara helt anonym.

Karin
Alkoholhjälpen