Hej!
Hoppas det här är rätt ställe att skriva mitt inlägg på! Jag är helt ny här men har efter massa med velande, ångest samt vetskapen att jag dricker för mycket och för ofta bestämd mig idag för att försöka bli nykter. Det är bara så plågsamt att behöva inse och medge att man tydligen inte är den personen som kan hantera 'ett glas vin nån gång i månaden' Har alltid druckit en del, som tonåring och ung vuxen, men man intalar sig att ja, så gör väl alla.
Sen fått barn väldig tätt och det innebar 2,5år utan alkohol och det gick ju bra.
Ingen aning varför jag började dricka nåt igen överhuvudtaget. Jag dricker alltså hemma, mest själv, mannen vet nog inte ens hur mycket, alltid bara på kvällen när barnen sover men så onödigt och så ofta jag vaknar med ångest. Äsch, förlåt för romanen, ville ju egentligen bara säga HEJ, samt genom att skriva ner det hela här göra det på nåt sett mer 'verkligt', mitt problem och mitt försök att ta tag i det! Fånigt kanske men ja, planen för idag är: nykter dag 1!

Nyckelpigan

Välkommen hit! Visst är det plågsamt att inse och man behöver nog erkänna det för sig själv och sörja. Det finns dock ett annat, bättre liv och här finns det enormt mycket stöd att få! Kram

nevermore! Dag 1 är en bra dag, kan inte bli bättre utom möjligtvis dag 2, då du känner ett ännu större hopp eftersom du avverkat dag 1. Jag är nu uppe i dag 131, och låg i dag i sängen och tänkte att inget går upp emot att vakna nykter och kunna ligga i lugn och ro och känna glädje över att slippa vara bakfull, ångestfylld och självföraktande. Du har ju facit, 2,5 år och vet vad som väntar. Lycka till och välkommen hit!

Nevermore

Tack ska ni ha, för era uppmuntrande kommentarer, det gör mig så glad att få svar, att se att någon annan bryr sig och uppmuntrar! 11 dagar Fenix,wow det låter bra det, imponerande!
Och ja, exakt så nyckelpigan, det är nån sorts djup sorg för att man vet att det som man har tagit som tillflykt behöver ta slut och aldrig ska/får komma tillbaka ju.
Fått en tuff start nu på första dagen dessutom :/ Bråkade med mannen som verkar bli hemma idag. Att bara fråga han om varför gjorde att han blev sur och defensiv, snacka om att alla har sina egna demoner tydligen!
Funderar på att strunta i han och inte låta mig dras ner nåt. Nåt jag inte gjort på länge men alltid älska innan: en långpromenad till havet kanske?! Åh om man bara fick tummen ur, vet ju att jag mår bra när jag väl kommer ut!

Nyckelpigan

Ta den där promenaden till havet! Det låter ju exakt som något du behöver, även klokt att inte dras ner av mannen o detta läge. Hoppas du får en bra dag! Kram

Nevermore

... samt mera tjafs med mannen, halva dagen, hemsk tjafs och med tanke på att det finns en flaska rosé och en flaska mousserande hemma trodde jag att jg skulle falla, men nej, det gick bra :) ligger i sängen nu och HR nog klarat dag 1 då iaf! :)

Nevermore

Kände för att ta ett glas både i förrgår och igår, kändes att det var på gränsen! Tur det inte bli av! Igår hade jag även lagt roséflaskan ii frysen, varför vetefan, men jag glömde den iaf där över natten hehhe kanske ett bra tecken men ändå inte så smidig:D
Är ute på promenad till havet nu, rensa skallen, motion och avledande i ett. Huvudvärk och magont men det kommer nog från förkylningen.

etanoldrift

Det är väldigt lätt att hitta på svepskäl att öppna en flaska, en box eller vad det nu är man har.. Många tycker att det känns fel att hälla ut alkohol (själv har jag en gubbe som alltid ser till att ta "slumpen", oavsett om det är en deciliter eller halva flaskan kvar..)
Finns det en oöppnad så finns tusen anledningar till att "smaka"/ bara ta ett (vilket blir fler) glas.. I sämsta fall "belöna sig själv" för att man varit duktig och inte druckit något på en dag eller två..
Håll ut.. Härinne håller vi tummar och tår för alla som vill (många gånger ;-) )

Li-Lo

Forumet är känsligt för emoijs vilket kan vara skälet till att dina inlägg inte postas. Prova igen om det var fallet. Välkommen hit förresten! Fint att ha dig här.

vänligen Li-Lo
Alkoholhjälpen

Ser ut som att det inte gick så bra. Tycker att du ska göra dig av med din a hemma. Det är svårt att ha vinna en dialog med djävulen på axeln om man har tillgång till a.