Alkolist?

13 inlägg / 0 nya
Senaste inlägg
Liza
Alkolist?

Hej alla:) Jag är ny här gick in för ca fyra veckor sedan och började läsa.Jag har druckit vin varje dag i ca nio år en flaska om dagen ibland mer vet inte varför igentligen blir bara trött och somnar vid TV n för ca en månad sedan sa jag till mig själv nu ska jag ta en "vit" månad eller kanske två och nu är jag inne på min andra fungerar jättebra utan vin är piggare och sover bättre blir jag sugen dricker jag en alkohol fri öl lika gott som vin :) är jag alkolist?
Kram på er alla

Bönsyrsan
Om du är alkoholist eller

Om du är alkoholist eller inte kan jag inte svara på, är nästan lika ny som du här, men jag blir bara nyfiken - hur var det när du slutade? Kände du något sug eller gick det bara bra?

Kul att höra att det går bra för dig att hålla upp och att du mår bättre av det!

Anna A
Alkoholist?

Gick med idag...dricker ca 3-4 glas varje dag och har en pappa som är alkoholist. Vet inte riktigt hur jag ställer mig till alkoholism, jag är ju sugen på vin eller öl varje kväll, men avskyr känslan av att vara full. Går till jobbet varje dag, är oftast först på plats. Hämtar o lämnar barnen på deras aktiviteter, lagar mat, läser läxor, går ut med hunden. Jag gör ju allt dom jag ska men längtar samtidigt efter lugnet eftet första glaset vin varje kväll. Är det värre än rökning? Lika illa?

Bönsyrsan
Har du försökt låta bli att

Har du försökt låta bli att dricka varje kväll? Jag tänker att om det är så att man inte utan vidare kan avstå, så kan det vara läge att fundera på hur man har det. Jag dricker oftast inte heller oerhörda mängder, men det tar upp mycket tankekraft att längta till att få dricka nästa gång eller att planera för hur jag ska få tag på det jag ska dricka. Vet jag att jag inte kommer att få dricka blir jag rastlös och vresig och på allmänt dåligt humör. Det fick mig att vilja sluta, för jag vill inte att livet ska handla om och vara påverkat av alkohol så mycket.

Så är det för mig, och jag har just börjat vara nykter. Du vet bäst själv hur det är för dig, men att du är här kanske säger nåt om att du inte är helt tillfreds med ditt användande av alkohol.

etanoldrift
Bönsyrsan beskriver det

Bönsyrsan beskriver det väldigt bra.. När tankarna ständigt går till det man vill "unna sig" även i små mängder och man egentligen söker skäl att INTE avstå, då är det en varningssignal!
Jag har hört såå många säga och skriva.. meeen jag tar ju bara ett, max två glas.. Jag blir ju inte ens full?
Nej, så resonerar min man också (heltidsalkoholist) Två glas vin per kväll, blev under årens lopp minst en flaska (genomsnitt 1 1/2 per dag) Och han påstår fortfarande att han inte blir full eller har något "sug".. Men avstå? Onej, då blir han rastlös och vresig.. och planerar nästkommande dagars aktiviteter, så han kan ta sina glas vin för att "varva ner"...
Kanske dags för dig att testa, vad som händer om du avstår från vin i en vecka?

Liza
Nej inget sug bara jobbigt

Nej inget sug bara jobbigt med vanan att dricka några glas vin men det avhjälptes med alkoholfri öl vill gärna kunna dricka några glas vin ibland just nu är jag inte sugen:) men ska pröva lite längre fram och om det inte går utan jag fortsätter resten av veckan så blir det inte mer alkohol för min del:)

Liza
Nu är jag inte druckit något

Nu är jag inte druckit något vin på snart två månader tänker ibland att det varit gott med några glas vin nu när jag är fri några dagar men dricker en alkohol fri öl i stället och det fungerar bra min sömn är bättre jag är piggare om dagen magen börjar krympa bara fördelar:):):)

Bönsyrsan
Kul att höra att det funkar

Kul att höra att det funkar bra! Fortsätt så, onödigt att dricka vin när du mår bra utan kanske? Du verkar vara lyckligt lottad och slippa suget

Fredrika
Flera missbruk än alkohol

Jag har flera problem mer än alkohol. Både ätstörningar och spelmissbruk. Vill så gärna se ett Slut på mitt dåliga leverne. Tyvärr har jag en partner som är likadan.Finns det fler som lever som jag. Råd, stöd, peppar ??

Rosette
välkommen till forumet

Hej Fredrika, du beskriver att du har flera problem än alkohol och att du vill få ett stopp på det och börja ta hand om dig själv. Ett steg är att du skriver här. Modigt och starkt av dig att göra det. Läs och skriv gärna mer här på forumet, ibland kan man behöva skriva flera gånger innan man får svar. Ett tips kan också vara att starta en egen tråd så man syns och då ibland snabbare kan få svar.
Ta hand om dig!
Vänligen Rosette/Alkoholhjälpen

aqua
En fråga

Hej Liza! Intressant att läsa om dina dryckesvanor. Jag vet inte men tror att ett flertal människor skulle utveckla ett beroende om de drack den mängden du uppger och så ofta samt under så många år. En fråga bara, har du funderat på vad som fick dig att ta steget att gå med här? En annan fråga också, du skriver att du bara blir trött och somnar efter du druckit vin, du tror inte att du använder vin som sömnmedel?

Sussie1234
Fråga...

Hej Lisa
Jag undrar vad det var som gjorde att du efter 9 år ville ta en vit månad eller två?
Min mans vanor påminner mycket om dina och jag undrar vad som skulle kunna få honom att sluta...

IronWill
Hej Sussie

Tråden är från 2015 och jag som varit här sen förra våren känner inte igen signaturerna så du kommer troligen inte att få svar.

Men det finns en superbra anhörigsektion här på forumet som du kan starta en tråd i och få kloka svar från andra som är i situationer som liknar din.
Vad som kan få någon att sluta är nog högst individuellt. Man brukar prata om att de flesta måste nå botten innan de fattar. Men botten är en väldigt subjektiv upplevelse. Det kan vara botten att ens partner hotar att lämna en, man blir tagen för rattfylla eller blir påkommen på jobbet. Men det kan också komma av att man helt enkelt inte orkar mer. Men det jag lärt mig av andra anhöriga är att man i din situation ska rå om sig själv och sätta sina gränser. Jag är själv alkoholist (nykter nu) så jag tror att de andra anhöriga i den sektionen ger bättre råd. Men förändringen måste komma inifrån om det ska hålla långsiktigt. Man måste vilja vara nykter. Eller i alla fall minst förstå att man måste vara det.

Lycka till!